26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

SVĚDECTVÍ: Fotky z Buči versus fotky z olympijských her v Paříži

Fotografové jsou ti, kteří nám svým uměním správně zmáčknout zprostředkovávají silné okamžiky, plné emocí a faktického popisu skutečností, o kterých sice víme, ale nejsme si vždy schopni je představit v plném rozsahu. Ať už jde o společenské události, novodobou historii, záběry umělců a sportovců či magické okamžiky z přírody.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Havlík 5.2.2023 9:28

Ale Rusko žádné dohody nedodržuje. Jak s ním chcete jednat? Vždyť na základě dohody mezi Ukrajinou a Ruskem se Ukrajina vzdala atomových zbraní! Dneska toho určitě litují!

M. Pivoda 3.2.2023 21:39

Jeden černoch, můj někdejší doktorand, napsal knihu o své minulosti a v ní sdělil, že v Guyaně mu (matka i babička) záměrně zatajili skutečnost, že i on je potomkem otroků z Afriky. Nechtěli ho zatěžovat minulostí.

J. Lukavsky 3.2.2023 18:01

"Ruská televize odvysílala segment, který vysvětluje proč Ruská armáda nestojí za masakrem ve městě Buča." No když to říkají v Kremlu... In vino veritas (když piju víno věřím v TASS). Asi nebude problém projít družicové snímky a zjistit jak se věci měly doopravdy. J.L. end

J. Lukavsky 3.2.2023 17:55

"Azovci upálení desítky lidí?" No to si Rus ale opravdu pomohl. Teď jich umírá 10x víc každý den.... No kdo vlastně podpálil Říšský sněm jsme se dozvěděli až zadlouho, třebas to i s tou Oděsou jednou vyplave. J.L. end

J. Lukavsky 3.2.2023 17:50

"Moskva se potopila sama!" Nesmysl. Křižník Moskva byl přeřazen do flotily ponorek a i nadále vzorně plní úkoly "Speciální mírové vojenské operace" na 102,5%.... J.L. end

J. Lukavsky 3.2.2023 17:47

To, že Ukrajinci na začátku vítali Hitlera jako osvoboditele od Stalina je pravda. No po Holodomoru a ostatních výdobytcích budování komunizmu v Gulagu... asi není divu. Později zjistili, že je jeden "lepší" nežli druhej. No Bandera jistě nebyl nic obdivuhodného, nicméně celou válku seděl v německém koncentráku (asi za odměnu?). Sochy bych mu nestavěl, ale v zabíjení byl naprostý břídil ve srovnání s Leninem či Stalinem. A Stalin se v Rusku smí? My zase máme sochy Žižky na kterého mají v Německu poněkud jiný názor, tzv. spanilé jízdy byly hodně "hustý". Nakonec každý národ zbožňuje svoje velké řezníky, ty malé vrahy zavírá či věší.... J.L. end

J. Vintr 3.2.2023 12:54

Můžete Putina nazývat jakkoliv, ale nic to nemění na tom, že je to jeden z nejvýznamnějších politiků na této planetě a že jeho slova je nutno brát velmi vážně. To by si měli uvědomit ti šílenci v Americe, kteří se snaží náš svět tlačit k jaderné válce.

P. Kmoníček 3.2.2023 9:44

Asi jako v Afganistánu, že Vintře.

J. Jurax 3.2.2023 3:58

No, předpokládal jsem u Vás tento názor. A nesouhlasím. Nicméně nerad bych zde otevíral diskuzi na toto téma.

J. Vintr 3.2.2023 2:03

Jasně že spojenecké bombardování německých měst byl také válečný zločin. Z hlediska vedení války to bylo spíš kontraproduktivní. Nezlomilo to morálku obyvatelstva a naopak posílilo odpor. Vždyť měli k dispozici příklad z vlastní strany, jak na obyvatele Británie působilo německé bombardování.

J. Vintr 3.2.2023 0:01

Vy jste nikdy neslyšel o Minských dohodách, které měly ukončit násilí na Donbasu? O kterých Merkelová, Holland a Porošenko řekli, že to byl jen podvod, který měl uchlácholit Rusko a poskytnout Ukrajině čas se připravit na válku. A to, že si nepřejí, že aby Ukrajina byla v NATO říkají Rusi Američanům minimálně devět let. A Američani o tom s nimi nikdy nechtěli jednat.

P. Diviš 2.2.2023 23:50

Lžete, Rusko nikdy nechtělo jednat. Jen diktovat.

J. Vintr 2.2.2023 23:38

Původní ruské požadavky byly zastavit násilí proti "separatistickým" republikám, poskytnout jim autonomii a neutralita Ukrajiny (tedy ne členství v NATO). Nic, co by Ukrajině uškodilo.

J. Vintr 2.2.2023 23:35

Nevymýšlím. Takhle jsem si to našel na netu. Samozřejmě za to nemůžu dát ruku do ohně, ale přijde mi to jako seriozní informace.

D. Mach 2.2.2023 22:36

Soudruhu Vychodile, placený troll jste tu vy, a klidně si to proberte s dalšími vašimi souidruhy na schůzi uličního výboru. To video je známý fake vytvořený Russákama.

D. Mach 2.2.2023 22:34

Ne, důkazy svědčí o vině Russáků. Dělají to oni a dělají to na Ukrajině. Máte snad pocit, že Ukrajinci někde válčí na území Russka?

D. Mach 2.2.2023 22:32

Nejste úchyl? Bestie řídí Ukrajinu, a proto tam Russáci vpadnou, kradou, znásilňují a vraždí? A Russáci znásilňují i malé děti! Proč je omlouváte?

D. Mach 2.2.2023 22:29

Které russké požadavky byly snadno splnitelné? Vy něco naznačíte, ale nedopovíte. Vypadá to, že to bude nějaká hodně velká prasárna !

D. Mach 2.2.2023 22:27

To si už ale slušný vymýšlíte. Proč to proboha děláte?

P. Dvořák 2.2.2023 22:23

Všiml jste si nápisu pod videem? Je tam: "Stalingrad místo Volgogradu. Rusové přejmenovali ukrajinské město."

No vida, kam až se nám posunula Ukrajina. ;-D

J. Vintr 2.2.2023 22:16

Ukrajinci se neměli "bránit", ale s Ruskem jednat. Měli na to osm let a ani po 24.2.2022 na jednání nebylo nikdy pozdě. Do doby, než se rozhořel konflikt, byly ruské požadavky pro Ukrajinu velmi snadno splnitelné. Jenže Američani, kteří ve skutečnosti Zelenského a ukrajinskou vládu i armádu řídí, chtěli válku s Ruskem a proto jakákoliv jednání o míru zablokovali. Američani se ovšem silně spletli v odhadu vojenské a ekonomické síly Ruska, takže jejich plány nevycházejí. Jenže kvůli tomu už bohužel zemřelo velmi mnoho lidí a než si Američani přiznají porážku, tak jich bohužel asi ještě hodně zemře. Není vyloučeno, že mezi nimi budou i Češi. A není ani vyloučeno, jestli to neskončí jadernou válkou.

A. Pakosta 2.2.2023 22:00

To máte pravdu, pane Kolmane. A k tomu si myslím, že i monseiur Coubertin by se z dnešních "olympijských her" nejspíš poblil.

A. Pakosta 2.2.2023 21:57

Armáda, která tam nebyla, by tam ale těžko mohla něco takového nechat. Neprotiřečíte si trochu?

J. Vintr 2.2.2023 21:54

Ukrajinská armáda pro dopravu min používá salvové raketomety. Nad cílem jsou vymrštěny z kazetové bojové hlavice a snášejí se k zemi. Jejich tvar, od kterého je odvozený jejich název, zpomaluje pád a zajišťuje větší rozptyl. K jejich odjištení dojde až po dopadu na zem. Správně se mají před vypuštěním namočit do korozivního roztoku, který za pár desítek hodin rozleptá jejich plášť a tím je deaktivuje. Ukrajinci to záměrně nedělají. Střílejí tyto miny záměrně na města a obydlené oblasti, aby způsobily co největší škody mezi civilním obyvatelstvem....

J. Farda 2.2.2023 20:26

Ale ano, pane Juraxi, on pan Vintr částečně pravdu má a já to obecně nepopírám, ale považuji za sviňárnu tohle připomínat právě v téhle době - ostatně mohu na druhou stranu namítnout, že takhle se Ukrajinci chovali po cca dvaceti letech praktické výchovy bolševickým zacházením s lidmi považovanými za nepřátele - čili kde je příčina a kde až následek - prostě v domě oběšencově nemluvit o provazu. Přeji Vám hodně zdraví ... :-)

T. Kohout 2.2.2023 20:11

V antickém Řecku měli takový hezký zvyk. Když byly Hry, tak se neválčilo. Takže Hry byly důležitější, než nějaké jinak stálé války. Ale pro nás to žádný vzor nebude, kdepak!

V. Kolman 2.2.2023 20:07

Tím chcete J. Vintře byť jen naznačit, že si Ukrajinci "záměrně zabíjejí ve SVÉ!! zemi SVÉ!! civilisty"???

To NEMŮŽETE MYSLET VÁŽNĚ!!!!!!

V. Kolman 2.2.2023 20:02

A co teprve BESTIE, které bestiálně vraždí i malé děti..... v sousední zemi, kterou napadli;-O;-O;-O;-O;-O

J. Jurax 2.2.2023 19:59

Aha ... no nic, jdete na to přes emoce. To jsme se od min dostali dost daleko.

Víte, jak Vás tak čtu, tak mne to potměšile poňouká zeptat se Vás, jak hodnotíte spojeneckou bombardovací kampaň na Německo za WWII. Třeba v knize Martina Caidina Noc kdy zemřel Hamburk jsou -neemotivně - popsány následky operace Gomorrah, tedy bombardování Hamburku během 10 dnů od 24. července do 3. srpna 1943.

V. Kolman 2.2.2023 19:58

To chcete J. Vintře s vážnou tváří tvrdit, že výšeuvedené plastové miny "přežijí" astronomické zrychlení při výstřelu z děla a náraz do země při dopadu a pak explodují, když se jich dotkne dětská ručka????

Uvažujte LOGICKY!!!!!!!!!!

Čtenáři NP (až na výjimky) nejsou blbí;-D;-D;-D