Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tisifoné

14. 7. 2006 21:53
Tuhle

Tuhle se mě ptalo malé dítě v hlučném a otřásajícím se autobuse městské hromadné dopravy, proč ten pán vedle nás má v sobě ty dráty ? Ježíšmarjá, rozhlížím se po invalidovi, jsme to s Jiříčkem neomalenci, kde je ten invalida, musíme vstát a pána pustit... Ale támhle, povídá bystrý Jiřík a ukazuje na mládence, který má v uších stereosluchátka, od kterých vedou kablíky do jedné z jeho mnoha kapes. Vím napřed, jakou sérii navazujících dotazů mohu čekat od neúnavného špunta, tak mu radši vyprávím, že se jedná o retardovaného, jinak ovšem neškodného a hodného mladíka, který je po delší době sám ve městě a rodiče prostřednictvím rádia mu radí, kudy se dostat co nejbezpečněji zpátky domů.

0 0
možnosti

Jirina Kokesova

13. 7. 2006 22:03
Jsem jednou z mala starousu (60),

kteri chodi na rockove koncerty. Proc? Protoze ze zasady jdu na vsechno ceske, co sem obetavy organizator z Ceska pritahne. Organizator je o 13 let mladsi nez ja a ma tudiz pochopeni pro ty mlade i ty stare. Vzdycky mne upozornuje na mozna nebezpeci: "tady nesed, tady se bude tancovat"; nebo mne dokonce prinese i ucpavky do usi. Kdyz to takova kapela spusti na plno v pomerne malem sale nekde za mistni hospodou, tak jsou decibely znacne. Pri techto prilezitostech vetsinou tece Plzen proudem, jakoz i treba Becherovka (a jednou dokonce i Kofola s rumem). Mirne ojinena alkoholem (musim prece jet domu, prumerne tak 50 km), v dostatecne vzdalenosti od besnicich tanecniku, a obcas i s zacpanyma usima, klidne si tam sedim, nohou pohupuji do rytmu, a po absolvovani nekolika takovych koncertu s uzasem zjistuji, ze se mne to zacina libit! Jen tak pro informaci, slo o skupiny Olympic, Elan, Tri sestry, Kabat, Mnaga a Zdorb, Cechomor, a jeste nejake (ted si zrovna pri pocinajici nebo uz pokrocile skleroze na vic nemuzu vzpomenout).

0 0
možnosti

R

12. 7. 2006 9:35
Přehrávače

Já myslím, že mnohem horší než koncerty jsou kapesní přehrávače.  Koncerty jsou občas, kapesní přehrávače mohou běžet pořád. Někteří maníci mají hlasitost přehrávačů vytočenou tak, že v hluku jako " ve vlaku jedoucím stokilometrovou rychlostí se všemi otevřenými okny" je slyšet na metr daleko, co poslouchají.

0 0
možnosti

ptakopysk

12. 7. 2006 11:06
Re: Přehrávače

když takhle sedí parta takovýchhle hurvínků poslouchajících nějakej popík či techno a ty mizerný sluchátka ven propouští jen zvuk podobný rytmickému házení hrachu na zeď, to vedlesedící nebožák bez sluchátek lituje, že nemá v kabele kalacha s plným zásobníkem. A člověka napadají i takové myšlenky, jako že Herodes nebyl špatnej člověk. Jenom měl kolem svého sídla houfy takovýchhle spratků...

0 0
možnosti

rocker

12. 7. 2006 9:02
záleží na charakteru hluku

Hraji už 25 let profesionálně rock (48), mám za sebou asi dvacet natočených LP, CD, MC a byl jsem nedávno na kontrole sluchu v Praze Na Homolce (velmi dobře vybavená klinika). Výsledek mne příjemně překvapil: sluch mám v lepším stavu než většina mých vrstevníků, jinými slovy ve stavu velmi dobrém. Když jsem se o tom bavil s lékařem, vysvětloval mi, že sluch poškozují více disharmonické zvuky, než harmonické, pokud bychom je porovnávali při stejném akustickém tlaku, lidově řečeno decibely (ale pozor, decibel není lineární funkce). Například skřípění a řev strojů ve slévárnách a válcovnách plechu je svým charakterem škodlivější než hlasitá reprodukce hudby. Mohli bychom polemizovat o tom, co kdo ještě považuje za hudbu a co už se blíží těm válcovnám. K tomu podotýkám, že jsem vždy preferoval rockové písničky a nikoliv tzv Death metal, o kterém je řeč v článku. Například symfonický orchestr v nesilnější pasáži je opravdu slušný nářez, a přesto dirigenti nejsou hluší, podobně je to i v rocku.

0 0
možnosti

MLOK1

12. 7. 2006 8:10
MILÁ PANÍ/SLEČNO(?)

Doporučuji postavit se co nejdříve do fronty pro výdej "kompensačních akustických pomůcek". Bude vás tam brzy stát asi dost. Dle solidních výzkumů jest sluchový orgán 16ti letých návštěvníků diskoték většinou v horším stavu, než u 70ti letých lidí. Chudáci lidé, žijící v okolí těchto nevyžádaných decibelů.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz