Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marta

31. 8. 2008 17:37
diskurér Mistr Jan Hus

je něco tak ubohého, tupý bolševický duševní chudák.Není to náhodou ten rudý exkrement a estébák Falmer, Vojtěch Filip osobně?Nebo jiný podobný ksind z KSČM?(Y)

0 0
možnosti

Bimbrdle

5. 6. 2008 10:20
Beneš věděl, co je to TOTALITARISMUS. Měli bychom

se (také i) u něj v tomto směru dost učit. I když jsme se ve všem neshodli, moc si ho vážím a je mi moc líto, že už nedokázal unést všechno to svinstvo kolem a zvolil si svou cestu... Snažím se POCHOPIT i jeho způsob odchodu. Své nejtěžší chvíle jsem prožil v roce 1972, v době plně "rozkvetlé" a rozvinuté normalizace u nás. Nemohl jsem se smířit s velmi dlouhodobým termínem "dočasně" u nás rozmístěných "vstupců" (pojem Vladimíra Škutiny - označení okupanti se oficiálně nesmělo používat). Víc než na Rusy jsem se tenkrát(a vlastně dodnes) rozčiloval na českého vlezdo/pr/delku, kolaboranta a svi/ni - je stále živ a zdráv dodnes. Zdá se, že je nesmrtelný.

Ztratil jem málem všechnu naději. Pomohl mi ji zase tehdy nalézt Pán Ježíš Kristus. Vyslyšel moje volání a dal mi velkou sílu ke vzdoru k tomu všemu velkému svinstvu kolem. A nedat svou kůži lacino. Jen sám a sám bych se z toho všeho tenkrát pos... Díky mu za to. Nevím, jak to bylo s Honzou Benešem. Ale obávám se, že příliš k Pánu Ježíši nevolal. Nevím. Nesoudím. Třeba to bylo všechno jinak. Dík za jeho práci i život.

0 0
možnosti

Mejla

5. 6. 2008 7:55
Soudruzi, že by vaše neschopnost napsat vlastní příspěvek byla nahrazena

kritikou mého ? Orwell byl socialista, ovšem jen velmi krátce. Hemingwayovi vydržel socialismus celý život.

0 0
možnosti

MILA

3. 6. 2008 5:41
hodne spisovatelu byvalo a jsou ochlastove, vyzirkove a silenci

to je nekdy dan za velky talent. takze tu necancejte. A Benes byl PAN SPISOVATEL, a ze mel deprese a nebyl svaty, bez chyby a jine hovadiny si muzete nechat od cesty,  napiste neco jen zpola tak dobreho a pak kecejte

0 0
možnosti

IVO FENCL

2. 6. 2008 22:27
BENEŠ

No, kdo chce, jeho knihy si sežene a prolistuje nebo i soustředěně přečte. Budou tady vždycky, tedy dokud nedojde na Bradburyho 451 stupňů Fahrenheita : -))) IVO

0 0
možnosti

HEMINGWAY

2. 6. 2008 22:20
HEMINGWAY

Pánové, Ernsta Hemingwaye hezky, lapidárně PRÁVĚ shrnul CÍLEK ve svý nejnovější knížce.

Tak ho, chudáka, nechte. Moc vnímal realitu, došlo na depky, podstoupil elektrošoky, fakticky mu vymazaly paměť. Spisovatel je bez paměti mrtvý. Před smrtí řekl příteli: "Nevadí mi, že třeba celý den nic nenapíšu. Nevadilo by mi, ani kdybych rok nic nenapsal. Ale vadí mi, že vím, že už nedokážu psát. To, že to vím, že už jsem (v tomto smětru) nic, mne svazuje naprosto ve všem, i v sechu. Není to k pochopení."  Nebylo. Ale on si ustřelil většinu hlavy. (Ivo F.) 

0 0
možnosti

HEMINGWAY

2. 6. 2008 22:21
Re: HEMINGWAY

OPRAVY:   směru    sexu

0 0
možnosti

Medák

2. 6. 2008 21:14
Benešovy knihy

Kdo by nevěděl,tak něco od JAB je ke stažení na adrese 3x w.palmknihy.cézet

0 0
možnosti

Mejla

2. 6. 2008 16:30
Autore, Hemingway byl vyžírka, ochlasta, egoista a vykradač cizích děl,

včetně komunisticky laděného Komu zvoní hrana.

0 0
možnosti

Psí vrah Čumil

2. 6. 2008 17:17
Re: Autore, Hemingway byl vyžírka, ochlasta, egoista a vykradač cizích děl,

A komu ničemný Hemingway ukradl Komu zvoní hrana? Šolochovovi?;-D

0 0
možnosti

Petr

2. 6. 2008 15:29
Potkal jsme se na Netu s důstojníkem

kterého Jan Beneš učil na  vojenské jazykové akademii v Kalifornii.Studenti k němu měli obdiv, měl rušný život. Prý pořád vzpomínal na "zlutou" Prahu. Tak nevim, byl to překlep anebo vize do budoucna? :-):-):-)

0 0
možnosti

J.G. Pašek

2. 6. 2008 15:05
K. Biebl byl dobrý přítel J. Wolkera . . .

Spolu si léčili TBC v Dalmácii sanatoriu . . .   Když 23 letý J. Wolker zemřel na TBC, pár spisovatelů přijelo do Prostějova na funerál . . . . . po fůnuse, paní Wolkerová  je pozvala domů na pohoštění. . . . pan Wolker, bankéř, jim ukazoval účetní knihu, kolik jaké měl vydání s léčbou szna TBC . . . .paní Wolkerová  u stolu při jídle nabádala a přemlouvala snoubenku nebožtíka J. Wolkera, aby vstoupila do kláštera a stala jeptiškou . . . 

Cestou na nádraží, hezoun K. Biebl vyprávěl J. Sefertovi, když  p. Wolkerová přemlouvala snoubenku, K. Biebl po stolem ošahával snoubenku . . .  a ona držela,  necukla a nemukla . . . a tak díky K. Biebla, snoubenka se nestala jeptiškou . . . dobře se vdala za hodného manžela a měla hodně dětí . . . .  z knihy J. Seiferta VŠECKY KRÁSY SVĚTA

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz