Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

KAREL. KRYL: Už neryjeme držkou v zemi

Byla to hrozná doba. Za zpívání zakázaných písní mohl jít člověk za komunistů i do vězení, a pan hostinský měl jednoduše strach.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KA

K35r82e70i65d34l 89A63.

5. 3. 2024 10:36

I Ziegler může napsat něco hezkého :-)

Já si pamatuju, když mi bylo cca 10 nebo 11, jak třináctileté holky z oddílu zpívaly v autobusu Anděla a pak se toho tak trochu lekly a šeptaly: "Jejda. Doufejme, že tady není nějaký udavač." Já to tehdy ještě nechápal, nicméně pár let na to se stal Kryl mým nejoblíbenějším písničkářem.

0 0
možnosti
PK

A do Zieglera, soudruzi ! I za tento čánek.

0 0
možnosti
JU

J86i69ř19í 65U57h55e66r

5. 3. 2024 9:37

A to je všechno?Na víc nemáš?

0 0
možnosti
PK

Poznámka gramatická - druhý odstavec "nám jeho písničky a verše hodně pomáhalYYY" !

Poznámka faktická - kdyby se Karel Kryl dožil dneška - určitě by se nedožil pochvalného medailonu na "ČT-Art" jakého se dostalo mnohým umělcům pro-řežimním současnému i minulým řežimům.

0 0
možnosti
JN

Před pětatřiceti lety jsme hnali kremelského bolševika na východ aby se k nám vrátil jako znovuzrozený bruselský neobolševik ze západu. Tím bylo nevyvratelně potvrzeno, že Země je kulatá.

0 0
možnosti
RM

byla to hrozná doba.... rudý teror... zločinná organizace... naprostý souhlas autore. a kdože to byl jejím vášnivým podporovatelem a spolustrůjcem? ecce homo -- jakýsi Petr Pavel- - kterého možná i ctěný pan autor nadšeně zvolil prezidentem...jojo, tak to chodí 8-o

0 0
možnosti
JN

Přesně tak tomu jest.

0 0
možnosti
LH

Článek mi připadá jakoby Zelenský psal oslavnou častušku na Putina. Jen aby se Kryl nevyrotoval z hrobu. Z autora by zbyl jen mastný cihelný mour.

0 0
možnosti
FN

Kryl měl štěstí, že se nedožil dneška. Ranila by ho mrtvice z rozvědčíka Jenerála bivakujícího v kostkované košili v sídle českých králů.

0 0
možnosti
MM

Zieglere, ty neobolševickej šmejde, TY si Karla Kryla vůbec neber do svý nevymáchaný huby. Karel Kryl umřel smutkem kvůli lidem, jako jsi ty, kvůli těm, kteří šíří lži a nenávist a kteří v současné době píšou pro žumpu Forum 24 a kvůli póvlu, který se touhou po moci podvodem nacpal do Strakovky, aby do nejvyššího úřadu dosadil komunistického kolaboranta a zrádce. Ale dočkáte se, boží mlýny melou.

0 0
možnosti
Foto

Moje životní zkušenosti mi říkají, že boží mlýny melou značně nejistě, ba přímo výběrově. Mnohdy nespravedlivě. A když už náhodou melou spravedlivě, tak často strašně pozdě.

Je to takové konejšivé pořekadlo, něco jako třeba "Na každého jednou dojde.", nebo "Ono se jim to vrátí." nebo "Chudoba cti netratí" a pod.

:-)

0 0
možnosti
BB

B54o 96B62o75b

5. 3. 2024 6:32

Je velká chyba, že s komunisty neproběhla obdoba Norimberského procesu proti hlavním představitelům Komunistické strany Československa.

Počet členů KSČ, kariérních komunistických šmejdů začal ještě více stoupat od začátku šedesátých let a nejvíce v období normalizace. V roce 1989 dosahoval počet členů 1 538 179 a včetně kandidátů na členství v KSČ cca 1,7 milionů.

Maximum členů měla v roce 1948 KSČ více než 2 miliony. Všichni tito lidé Velmi dobře věděli jak se komunisté chovali k živnostníkům, sedlákům, a majitelům firem.

Československo mělo nejvyšší počet šmejdů komunistů na světě v poměru k celkovému počtu obyvatel. Překonalo i Sovětský svaz a Severní Koreu.

Tito šmejdi s lehkostí odhazují své legitimace při jakékoliv změně režimu.

Šmejdi Babis, Zeman, Pavel, Rychetský, a dlouhá řada dalších. Vše stejný šmejd.

Jak píši v České republice je největší počet šmejdů v poměru k celkovému počtu obyvatel.

0 0
možnosti
RL

Ano. Proto také obdoba Norimberského procesu u nás neproběhla. Kdyby totiž prakticky každý musel oběsit někoho z rodiny, společenské atmosféře by to nijak zvlášť neprospělo. Navíc: "Nejsme jako ONI!". ;-)

0 0
možnosti
Foto

Tak "koncem osmdesátých let", kdy v bývalém SSSR a vlastně v celém východním bloku probíhala "glasnosť a perestrojka", se už Kryl mohl hrát docela bez obav. Tehdy se pravděpodobně tvořil "rebel až disident" Ziegler. ;-D

Jestlipak by Kryla hrál pozdní hrdina Ziegler i v první polovině sedmdesátých let?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz