Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

KAREL. KRYL: Už neryjeme držkou v zemi

Byla to hrozná doba. Za zpívání zakázaných písní mohl jít člověk za komunistů i do vězení, a pan hostinský měl jednoduše strach.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

B86o 14B71o32b

5. 3. 2024 6:32

Je velká chyba, že s komunisty neproběhla obdoba Norimberského procesu proti hlavním představitelům Komunistické strany Československa.

Počet členů KSČ, kariérních komunistických šmejdů začal ještě více stoupat od začátku šedesátých let a nejvíce v období normalizace. V roce 1989 dosahoval počet členů 1 538 179 a včetně kandidátů na členství v KSČ cca 1,7 milionů.

Maximum členů měla v roce 1948 KSČ více než 2 miliony. Všichni tito lidé Velmi dobře věděli jak se komunisté chovali k živnostníkům, sedlákům, a majitelům firem.

Československo mělo nejvyšší počet šmejdů komunistů na světě v poměru k celkovému počtu obyvatel. Překonalo i Sovětský svaz a Severní Koreu.

Tito šmejdi s lehkostí odhazují své legitimace při jakékoliv změně režimu.

Šmejdi Babis, Zeman, Pavel, Rychetský, a dlouhá řada dalších. Vše stejný šmejd.

Jak píši v České republice je největší počet šmejdů v poměru k celkovému počtu obyvatel.

0 0
možnosti
RL

Ano. Proto také obdoba Norimberského procesu u nás neproběhla. Kdyby totiž prakticky každý musel oběsit někoho z rodiny, společenské atmosféře by to nijak zvlášť neprospělo. Navíc: "Nejsme jako ONI!". ;-)

0 0
možnosti
Foto

Tak Norimberský proces přece nebyl o tom, že ve výsledku Němci věšeli Němce. :-)

0 0
možnosti
RL

To jako že bychom ty naše komunisty darovali Norimberku? A kdo by je teda měl věšet? A pokud by se neměli věšet, tak na co by takový proces byl? ;-)

0 0
možnosti
MK

On u nás takový Norimberský proces (bez trestu smrti) proběhl a stejně jako v tom poválečném byl výsledek, že vlastně nikdo za nic nemůže a lidé se přes noc změnily v anděly.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz