Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

FILMY: Rekviem za uložto.cz

Uložto.cz vypadá jako internetová adresa a však to taky je internetová adresa. Rekviem, v přeneseném slova smyslu, je bědování nad něčím, co už není.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

přitom to bylo tak jednoduché Astone--platit za díla dejme tomu 15 let--starší dát k dispozici zdarma. teď nefunguje ani jedno, ani druhé.8-o

0 0
možnosti
RL

Teď je to tuším cca 72 let... ;-)

0 0
možnosti
JR

Na hudbu mam Spotify, na filmy... teď už nic. Rád bych si za stahování filmů platil, tak jak na Spotify. Dost mě konec uložta mrzí. Třeba ještě najdou nějaký zpusob jak to celé vyřešit.

0 0
možnosti
Foto

Spotify poslouchám jako registrovaný, ale neplaceně. Teď mi do e-mailu vyskakuje jejich nabídka na tři měsíce zdarma. Jednou jsem v jiné službě takto naskočil, potom začal platit a pak nemohl slézt z koně. Pořád a pořád mi "revolvingově" strhávali z karty.

Takže jsem dnes předběžně opatrný.

0 0
možnosti
JZ

Ulozto byl zřejmě jediný tak koncentrovaný zdroj nepřeberného množství jinde nesehnatelných souborů. Dokumenty, které nikdo nemá důvod někde vystavovat. Třeba scan učebnic z 18. století seženu kde? I kdybych platil cokoli, tak nikde. Velmi staré filmy a další. Aktuální filmy a literatura se bude dál povalovat na spoustě jiných serverů. O to zřejmě autorům zákona šlo. Jenže jako obvykle vylili s vaničkou i dítě. Když bude takový obsah někde za peníze, rád zaplatím. Jenže není nebo tak roztříštěný, že skoro nejde najít.

0 0
možnosti
MK

Skeny hodně starých věcí najdete na digitalniknihovna.cz Je tam toho tolik, na kolik stačily peníze, kterých je dnes bohužel pomálu všude.

0 0
možnosti
LH

Jsem aktivní amatérský bubeník a z duše nenávidím OSU a Jandu osiče kosiče. I hudebníci by se měli živit prací, jak tomu bylo před epidemií autorských práv, DPH, spotřebních a solárních daní a podobných výmyslů na vytažení peněz z kapsy posledního bezdomovce. Prasátka se pak válejí v žitě ( naposledy jsem zaregistroval 2 tlustá prasátka Ondráčka a Davida) a posílají dráby na neposlušné. Takže koncertujte, promítejte v kinech, prodávejte v knihkupectví a pak šlus! Už žádné tantiémy a výpalné. Jinak: vypnutí Uložto jsem nevěřil až do utevření stránky v prosinci: NIC! Jak některé servery za fašistického kovidu. Vymalováno, zrušeno, spáleno. Trvalo jen 10 minut, než jsem vybral server s podobnou grafikou: Fastshare. Mají toho tam mnohem víc, třeba všechny díly písařů a to v dobré kvalitě. Sovák ani Horníček snad už žádné milodary nepotřebují. Ti se radují z mého smíchu!

0 0
možnosti
LN

Fastshare toho moc nemá, na rozdíl od archivu Ulož.to. FS byl zaměřen spíš na velké datové objemy v placeném režimu za rozumné ceny. Takový archiv specialit a kuriozit jako měl Ulož.to, už v Česku není.

0 0
možnosti
Foto

No a to si prosím ještě prosadili, že se na autorské poplatky přispívá už v ceně prázdného média. Sice nekradeš, ale mohl bys - nástroj máš!

0 0
možnosti
LN

Vyberou na poplatcích zhruba miliardu ročně...

0 0
možnosti
FN

Chodím si půjčovat knížky do městské knihovny. Zdrama. Po přečtení vrátím. Je to krádež? Stahoval jsem si filmy z Uložto.cz a po shlédnutí je vymazal.

0 0
možnosti
RL

To je u nás pro vlastní potřebu zcela legální...

0 0
možnosti
PH

Tedy, jak popsáno, gratuluju. To je opravdu vrchol stupidity autorského práva, aby sám autor díla si musel kopii svého díla buď zadraho kupovat a nebo porušovat zákon, když si tu kopii stáhne z internetu ;-D

0 0
možnosti
MK

Autor díla si obvykle dává do smlouvy, kolik exemplářů díla dostane od jeho vydavatele zadarmo. A stáhnutím vlastního díla nikdo zákon neporušuje - dokonce to dělat musí, pokud chce mít jistotu, že s jeho dílem není zacházeno protiprávně.

0 0
možnosti
Foto

Dobré ráno ze zmrzlé Svobodné Republiky Králický Sněžník

Pořád existuje možnost stahování prostřednictvím torrentů. Našel jsem tu několik pokladů v oblasti v tv opomíjených filmových grotesek, ale i jazzu. Pro milovníky her, je tu též dostatek prostoru a dokonce nejnovější software z různých oblastí. S češtinou ovšem spíš nepočítat.

0 0
možnosti
Foto

Ano, lidská vynalézavost je zatím pořád o krok kupředu před represí a torrenty neustále fungují, stejně jako možnost stahovat si je relativně anonymně (seedbox, VPN).

0 0
možnosti
Foto

Lze někde koupit rekonstruované filmy Jiřího Trnky "Princ Bajaja" a "Staré pověsti České"?

0 0
možnosti
Foto

Zkuste se registrovat na csfd.cz a u příslušného titulu klikněte na záložku filmotéka. Taky jsem tam pár jinde nesehnatelných kousků získal.

0 0
možnosti
Foto

Hollywoodské hvězdy jistě nyní pláčou dojetím a štěstím, že po zrušení zločinného spolčení Ulozto.cz jim přijdou tantiémy za filmy dvacet, třicet a více let staré, které už nikdy nikdo nikde neuvidí. Mnoho z těch filmů ve své době běželo v kinech možná i celý týden a jednou byly (nebo také nebyly) puštěny někde ve východní Evropě v televizi.

Jenže tam nebyly jenom filmy a písničky.

EU občane Žábo, jak se ti daří ve vodě, která je zase o nějakou tu desetinku teplejší?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz