Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

PK

Dobrý den všem,

souhlasím s Vámi ohledně solárního boomu, který tu nastal. Ve svém příspěvku bych chtěl ale vyzdvihnout jinou věc. Naše firma zveřejnila video, ve kterém jsme ukázali lidem jak probíhá ohřev vody pomocí 4 ks FVE panelů. Sestavy, které se montovali v dotačních programech SFŽP ČR 2023, do 1,5 kWp . Bohužel aktuálně jsme veřejně linčováni, že naše ukázka je podvodná a manipulujeme s fakty. https://www.youtube.com/watch?v=VWoy-vdDcEk Vzhledem k tomu, že na naše video byla provedena velmi vulgární recenze, obrátili jsme se na státní orgány. Naším největším zájmem je, aby o celé záležitosti rozhodl nezávislý soud. Některými je toto chápáno a prezentováno, že se naše firma snaží potlačit svobodu slova. Tento rok budeme již 15 let na ČR trhu a musím prohlásit, že jsme značně flustrováni z dění okolo nás. Kdybych chtěl udělat výzvu, tak řeknu: ,, lidé zachovejte si zdravý selský rozum,, Kocián- solární systémy

JV

Mě nikdo nic neplatí, zadlužil jsem se a nyní jsem soběstačný a velmi spokojený a dluhy spláceny . Vše v domku mám na jednu energii a to elektrickou. Topení,chlazení v létě, auto, teplou vodu. Není třeba rusácky plyn arabskou ropu, české uhlí mám jen boží světlo a slunce. ( PV lifruje šťávu dokonce i v dešti) [>-]EU

LN

Takže na podzim zavřete fotovoltaický krám a rád odebíráte celou zimu až do jara el. energii ze sítě z fosilních baliv, protože bez nich byste v zimě umrzl, že?

Právě proto dnes platíme tak vysoké poplatky za oběr (mně to vychází přes 10 Kč za kWh i s paušálem za odběrné místo), abychom zaplatili ty horké zálohy, co jedou naprázdno jenom kvůli takovým, jako jste vy...Rv!! EU X [>-]

HV

Mě tu fascinuje, jak ti, co o sobě tvrdí, jak jsou zabezpečení i s dětmi a vnuky, tak fňukají, že si soused udělal FVE na střeše. Zároveň vědí prd o smart gridech a jsou v devadesátých letech, kdy fakt mělo smysl odsíření, odpopílkování ... jenže my jsme dál. Jádro, VE, MVE, Dlouhé Stráně (PVE), FVE ... o energetice tu mluví a píše každej hňup, kterej napsal v roce 1996 v oddělení ČEZ zprávu o výhledu do roku 2030. Hlavně uhlí! A plyn!=metan ze sibiřských stepí 🤣 Na palici.

LN

Máte v záloze nějakou plnohodnotnou náhradu za "klasickou" energetiku? Nemáte. Takže jenom HLOUPĚ žvaníte... Rv!!

OM

O87. 70M71.

27. 5. 2024 20:38

Neholedbal bych se, že nějaké představy jsou politicky neprůchodné, protože se brzy může ukázat, že jsou průchodné až příliš snadno.

PP

P15e75t80r 90P64a14v53e33l

27. 5. 2024 15:46

Na chudý lid musí být přísnost, jinak zvlčí.

Foto

Kdyby jenom soláry, ale i okna, zateplení, staré domky, elektroauta a kdoví co ještě přijde. Holt kapitalismus pro bohaté.

LN

Bla, bla, bla... to je SOCIALIZMUS pro bohaté!!!Rv

JN

J28i82ř25í 90N86o30v31á68k

27. 5. 2024 13:54

Nejenom soláry. Tato zlo činná vláda dává milionářů dvěstě tisíc na elektroauta. A kde na to brát? Třeba od důchodců.

IS

Chudí platí bohatým. A platit budou.

VP

V62a31ň62u72r51a 41P66e86t71r

27. 5. 2024 12:30

No, bohatí také mohou skončit po guilottinami na Náměstí Republiky. Nebylo by to poprvé!

JM

Na problémy s naším energetickým hladem a tedy i s postupným ničením naší biosféry je možno se podívat též způsobem, který je ve slušné společnosti přijímán jen s krajní nechutí:

Ke své škodě stavíme a provozujeme nákladnou dopravní infrastrukturu, na moře spouštíme obrovské tankery a kontejnerové lodi, kácíme věkovité pralesy, znečistili jsme ovzduší i moře mikro i makroplasty, foukáme do válečných konfliktů. Produkuje se nadměrné množství potravin a spotřebního zboží, které končí na chilských planinách.

Na jedné straně plýtvání energiemi a surovinami, na druhé straně trapné pokusy o jejich limitovanou spotřebu - viz zastaralé kotlíky, brčka, výroba spotřebního zboží, vybaveného kazítky.

TN

Oni vždycky chudí platí bohatým, jinak by nebyli bohatí, a dál jen ti bohatí jsou schopni investovat své peníze. Že se do toho ještě montuje stát, je ale špatně.

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz