Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PRŮMYSL: Řetězová reakce našeho zchudnutí

Poslední údaje za průmysl ukazují meziroční pokles o 2,7 %. Ale co je ještě horší – tento pokles je soustavný. Trvá už příliš dlouho.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RN

Nač dostavovat atomky? Nestavět, ušetříme a elektřinu si koupíme na burze. Jako všichni ostatní.

0 0
možnosti
PD

Výhodnější je na té burze prodávat (nebo vůbec prodávat).

0 0
možnosti
VP

V67a32ň98u80r66a 15P44e46t90r

22. 5. 2024 14:06

"Češi stále častěji řeší, kde bydlet, když je to tak nedostupné. Velký byt je luxus, zájemci proto hledají ty menší. A stavitelé zavětřili trend. Na trhu se proto objevují celé komplexy s takzvanými mikrobyty. Bydlení na 13 až 35 metrech čtverečních prezentují jako „nevšední“, „unikátní“"

Pamatujete na Havla, který se poškleboval komunistickým "králíkárnám," což byly většinou 3+1 a dnes stojí několik milionů???

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/mikrobyty-byty-bydleni-ceny-trend.A240521_215741_domaci_stud?zdroj=domaci_hp

0 0
možnosti
VK

Máme pouze dvě možnosti, postupný přechod z uhlí na atom nebo deindustrializace. V prvém případě budeme žít jako dosud, životní úroveň bude stoupat a cena elektřiny klesat. V tom druhém případě to bude obráceně a EU ztratí obranyschopnost.

0 0
možnosti
KN

K79a81r60e77l 74N69o29v28ý

22. 5. 2024 14:05

Nebo vystoupit z EU.

0 0
možnosti
LP

Byli jsme i před EU, budeme i po ní ( parafráze z dob Rakouska-Uherska) a bude dobré se na to chystat. Němci sní už několik století o německé Evropě. Je to sice chytrý, ale stádní národ. V tom je jejich síla i slabina. Evropa už propadla peklu příští náboženské války typu Izrael. Tedy, pokud se nepodvolí hned? Chalifát Evropa levici neděsí. Kapitalistická Evropa ano!

0 0
možnosti
JV

J94i78r82i 69V45r97a23b49e67c

22. 5. 2024 13:08

A co to stádo 40 let této republice a i teď se nevymota z Rusáckych podlizavců.

0 0
možnosti
VP

V44a22ň50u90r97a 23P20e18t55r

22. 5. 2024 11:58

Připomínám, že ČÍNA dnes vyrábí více, než polovinu světové produkce oceli! A v emisích CO2 na HLAVU už dávno předstihla degenerovanou EU!

Dokonce i Rusko dnes vyrábí tolik oceli, jako celá EU dohromady.

0 0
možnosti
JJ

J14u50r85a 19J50u84r21a60x

22. 5. 2024 21:02

Dalo by se namítnout, že výroba oceli byla měřítkem průmyslové vyspělosti tak v polovině minulého století. Dnes už by to byly jiné komodity, v nichž ovšem naše čacká EU taky nevyniká.

Nicméně bez oceli se vyspělá společnost taky neobejte. Ani ta EUropská.

0 0
možnosti
LP

Za socialismu jsme věděli, že je vše špatně a dokázali jsme udělat “převrat”, když už ho udělaly ostatní státy soc. bloku! Jen Rumunsko jsme předstihli! Reformu bruselského RVHP nejde provést! Bude nutno vylít vaničku i s dítětem a začít znovu? Asi ano. Bohužel! Jenže socialisté ( i komunisté a národní socialisté) se nikdy nevzdají bez boje! Snad bude rozpad EU (:-/který začal Brexitem) mít nekrvavou podobu jako rozpad RVHP? Opravdu proslulý egyptolog Bárta odhaduje, že rozpad EU se dá na stupnici od 1 do 10 hodnotit 9? Kdy to bude nikdo neví ( ani rozpad SSSR neodhadly slovutné tajné služby), ale bude. Pak - snad- začneme bez ideologie zeleninismu?

0 0
možnosti
VP

V61a30ň61u82r21a 20P89e64t85r

22. 5. 2024 11:59

Socialismus šel dopředu, ale pomaleji, než Západ. EU jde dnes stále rychleji do Brusele!

0 0
možnosti
LP

Počty jsou celkem jednoduché. Náklady na energii potřebnou k výrobě aut byly 8%? A když se zdvojnásobily!? A ziskovost automobilky ( po odečtení odpisů a zdanění ) odhadnu na 4%? Hele, ztráta nebo nárůst ceny a zisky se stěhují do Číny? Zelená nosí smrt! Ekonomickou smrt! Sto let trvalo Evropě, než se dostala na vrchol. Do dvaceti let bude středověk? A k tomu chalifát? Dobře oni! A zlato nezadržitelně letí nahoru! A ceny také...

0 0
možnosti
MV

Pohádky jedné ekonomiky aneb cibule přímo od soukromíka za 19 a v Lidlu za 45. Řetězce fakt za "nic" nemohou.

0 0
možnosti
JV

Patří pod STÁT, Jan Ferenc (omlouvám se), ale sem se to hodí také a nemám sílu to psát znovu.

Stát (tedy my) není schopen dostát vlastním státním nařízením a zákonům. Proto prý, dovozuje Jan Ferenc, mnozí nedokáží stát (nás) vystát (tato slovní hříčka je po česku víc než přiléhavá). Tak.

V opeře The Gondoliers, Gilbert and Sullivan, je řečeno: ,,When everybody is somebody, nobody is anybody." Přeloženo, mnou: ,,Když každý je někdo, nikdo není nikdo."

Situaci, v které se ČR, tedy my, nachází a proč nejsme schopni dostát svým vlastním představám lze přirovnat k plavbě po moři v kulatém člunu bez kormidla a bez kapitána. Na kraji člunu sedí všechny republiky instituce: ministerstva, úřady nejen stavební, soudy, policie, hygienici, veterináři, vláda, zákonodárci, hasiči, památkáři, ekologisti a všichni ostatní a každá instituce má v ruce své pádlo. Uvnitř člunu pak sedí občané republiky. Každá z těchto institucí, nazývejme je Orgány moci veřejné, OMV, má právo nalézat, jinak řečeno pádlovat, dle svého uvážení, a podléhá jen sama sobě. Je to jak nedávno vyjádřil pan Josef Baxa, předseda tzv ÚS: Naše nálezy jsou závazné, ale nejsou (jejich plnění není) vynutitelné." ?! Babo raď! Všichni jsou někdo, ale nikdo není nikdo.

Každý OMV nalézá co uzná za vhodné - z toho plynou pak situace, které Jan Ferenc popisuje. Člun někdy jede někam, někdy se točí kolem své osy, někdy se vrací odkud vyjel, jindy jezdí v kruzích. Všichni mají právo rozhodovat kam se pojede, nikdo nemá ale povinnost se dohodou řídit a bez kormidla by to stejně nešlo.

Kdyby snad někdo chtěl znát příčiny tohoto bordelu (nemyslím nevěstince) a jak se pokusit je odstranit, nechť se ozve.

0 0
možnosti
PD

Čluny většinou plují, jezdí jen zřídka (KDF 166).

0 0
možnosti
LN

Tahle BANDA ZELENÝCH KOMUNISTŮ se chová úplně stejně, jako jejich ideoví předchůdci do roku 1989. Něvěděli co dál, protože chyba byla v systému, na který si nedali sáhnout, až se jim to samo sesypalo na hlavu...EU :-P

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz