Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PROTESTY: Držím pěsti zemědělcům

Je to maximální ohavnost zkoušet zemědělce očernit tím, že jsou „chamtiví kapitalisté, kteří si zvykli na zaručený zisk a nyní se zlobí, že budou mít zisk menší“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P42e78t96r 88Č89e15c53h

28. 2. 2024 13:00

Tady jste asi vedle, paní Šichtařová. Zemědělcům nejde o živobytí, to snad jen malé části z nich, dříve se jim říkalo sedláci. Našim velkým a větší části těch středních zemědělců jde o dotace. O peníze, které si nevydělali a které jim socialistické státy dávají jako politický úplatek. O dotace, které jim EU poskytuje aby vůbec ospravedlnila nějak svou vlastní existenci. Ono totiž kdyby ty dotace byly obecně zrušeny, Francie a Německo budou první, kdo EU opustí. O tom to je. O to, že sedlák nemá čas ani peníze na to, aby se flákal na nějakých demonstracích. Ten musí dřít na poli, aby vůbec přežil.

0 0
možnosti
VC

Tak skvělé že jste pochopil princip konkurence a volného trhu kde se má podnikatelům házet klacky pod nohy a dovážet zboží ze zahraničí.

Případně to upravit dotacema a clama.

0 0
možnosti
JK

J62a69n 40K56u94l66h74e65i45m

28. 2. 2024 11:27

Souhlasím s tím co napsala paní Šichtářová do poslední čárky.

Zažil jsem likvidaci selského stavu v padesátých letech. Současní "dobráci" na to jdou s jiné strany, ale cíl je stejný. Současnosti můžeme rozdělit zemědělce na dvě skupiny. Vládnou podnikatelé v zemědělství jako je pan Babiš, Toman a spol. Jejich otcové brali sedlákům půdu a syn si ji přivlastňuje. Na druhé straně jsou sedláci, kteří chtějí pokračovat na tom, co zanechali jejich předkové.

Zemědělce je potřebné chránit. Jíst musí každý. Vláda přidává peníze např. mladým lékařům, kteří ještě nic nedělali. Chtějí se mít dobře. To chápu, kdo by nechtěl. Ale musí nejprve pro to něco udělat.

Sedláci nechtějí nic víc než žít a pracovat na tom, co jim zanechali jejich rodiče.

0 0
možnosti
MK

Bohužel, jen menší část dnešních zemědělců hospodaří na vlastní půdě.

0 0
možnosti
ŚS

Jenže dost zemědělců vám řekne, že ty dotace ani nepokryjí náklady, které jim vznikají díky legislativě. Nesmí část půdy obdělávat, nesmí na ní pást, ani sklízet seno. Ale za nájem platí. Musí nakupovat dražší hnojiva i herbicidy, ty původní EU zakázala. Brigádníci je stojí 2x více díky předpisům atd atd.

0 0
možnosti

P19e65t42r 94Č47e78c15h

28. 2. 2024 13:08

Hnojiva ani herbicidy kupovat nemusí. Dříve je sedláci také neměli a prosperovali. Hnojili hnojem. Jenže to je moc pracné a tak si někteří z nich vymysleli hnojiva chemická, jimiž zaneřáďují přírodu a my jsme následně nuceni to jíst.

0 0
možnosti
JR

Zemědělcům jde hlavně o prachy ,jako všem podnikatelům. A aby to bylo lépe stravitelné pro veřejnost, tak to zabalí do GD , CO2 a jiným blábolům. Papírování vadí všem podnikatelům , ale jen zemědělci to řeší protesty.

Strašení obyvatel je další nátlak . Těch keců o závadných polských potravinách, nyní ukrajinské pšenici co již bylo. Nyní s nastupujícím jarem přijdou hrůzné zprávy o mokrých políc, pak suchých, ukážou nám hraboše, jak vše sežerou, pak ty mrazy v sadech v době květu a to se přidají i včelaři a pak vinaři. Celý rok je očem mluvit.

0 0
možnosti
VM

MŮŽEŠ

jim i Nám to předvést, jak se to má dělat !

0 0
možnosti
JP

Zemědělcům držím pěstičky stejně jako autorka, jenže jako starobní důchodce nad 80 let jednám přesně naopak.

Když například uvidím v řetězci JABLKA z Jižní Afriky za 80Kč, z Itálie za 60, z Polska za 18Kč a naše řekněme za 30Kč, hádejte, která koupím.

V tomto je jádro problému a ne v tom komu fandím. Ale je možné, že můj myšlenkový pochod už je stářím DEGRADOVANÝ.

0 0
možnosti
PV

není. Zůstává pragmatický, rozumný.

nicméně začnu ze široka.

V 20ti, jsme "zežrali, na co jsem přišli". V 80ti již nemáme potřebu "objemové stravy-rohlíky, knedlíky...).

Ochutnám jablko od toho či onoho, co mi chutná koupím. Nejedná se přece o kila !

Vzledem k mému věku, si klidně koupím i lososa, tuňáka, velrybu...

Vzhedem ke svému věku klidně jím jednou denně, či dokonce jednou za 2 dny.

Jím raději méně a kvalitně...kaviár (no to byl fór), ale principelně pouze kvalitní stravu...

0 0
možnosti
Foto

No když naše i v EU zvolená většina jde cestou "nulových emisí CO2" tak držení pěstí nikomu nepomůže

0 0
možnosti
JP

Dezoláti a proruští švábi jsou všichni, kdo si dovolí z jakéhokoli důvodu melouny z vedení EU nebo Demokratické strany (a deep state) USA kritizovat. Že by si toho paní Markéta ještě nevšimla?

0 0
možnosti
FN

Fialová vláda a její propagandisté, ve své neskonalé blbosti, se snažili vydávat protest zemědělců za akci podporující Putina. Ve skutečnosti se jednalo o protest zemědělců, kteří tvoří hodnoty, proti bruselským byrokratům a jejich domácím vykonavatelům, kteří tvorbě hodnot kladou překážky.

0 0
možnosti

Souhlasím s tím, že je třeba skončit se zeleným šílenstvím nazvaným GD. Vyhazují se peníze na něco, co nelze uskutečnit, nemáme na to zdroje ani lidské. Klima se nedá změnit tím, že zahubíte CO2. Všichni jsme závislí na tomto životodárném plynu. Nebo jste přesvědčeni, že vaše kostra je prosta CO2? Pro vývoj kostí byl prostě potřebný v jakékoli formě, kterou si klima šílenci nedovedou představit. Ve vzduchu dnes máme asi 400 mg CO2 v litru. Na kosmické stanici je limit 6000 (jestli se nepletu). Při snížení pod 130 přestávají růst rostliny.

0 0
možnosti
MN

Ale oni nechtějí měnit klima, měnit klima je snadné to se mění samo už 4 miliardy let a další 4 miliardy se měnit bude.

Oni chtějí ZABRÁNIT ZMĚNÁM KLIMATU. A to v historii Země ještě nebylo...

0 0
možnosti
Foto

Půda je něco posvátného, řekl bych, no a zemědělství je zásadní a bohulibá činnost, která umožnila naší lidské civilizaci, aby přežila a mohla se vyvíjet. Zemědělství považuji za speciální druh lidské činnosti a zcela chápu Francii, nebo USA, které k zemědělcům přistupují ve speciálním režimu. Rozumím tomu, proč je chrání státním intervencionismem a proč je dotují ze státní kasy a podobně. Jsem rád, že Francie kdysi dávno Evropské unii vnutila zemědělskou dotační politiku, naše evropské zemědělce je podle mne nutné všemožně podporovat. Paní Šichtařová jen blouzní a mává univerzitními poučkami z neexistujícího ideálního světa, ať to jde vykřikovat do USA, zemědělci by ji hnali...

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že je to prostě tak zásadní činnost, že není vhodné ji nechat za účelem většího zisku delokalizovat někde do Asie a dovážet potraviny z celého rozvojového světa, aby to bylo levnější a obchodníci vydělali více peněz. Nedovedu si vůbec představit, co by se stalo, kdyby se objevila další chřipková pandemie, nebo nějaký jiný závažný problém, no a Asie by nestíhala sklízet zemědělskou produkci, nebo nedokázala ve stejném tempu jako obvykle vyrábět a dovážet potraviny, jak tomu bylo třeba s čipy do aut, nebo jak tomu ještě je s léky a podobnými komoditami.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz