Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Úvahy jednoduchého venkovana

Co by se ekonomovi stávat nemělo aneb Markéta Šichtařová přizpůsobuje fakta o czexitu a brexitu svému vidění světa! (k článku na NP dne 18.2.18)
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

P. Rudolf

23. 2. 2018 10:23
Skvělá polemika

Na druhé straně polemizovat s nesmysly, které chrlí tato pseudoekonomka, moc těžké není.

0 0
možnosti
RL

23. 2. 2018 16:40
Re: Skvělá polemika

Aha, soudruhu Rudolfovi se to líbí, tak to ten blábol nemusím ani číst. :-D

0 0
možnosti
JK

23. 2. 2018 10:03
Uváhy kolem Czexitu se většinou točí

kolem ekonomických dopadů při vystoupení z EU. Dotace jenom deformují trh a jsou legální cestou jak přijít legálně k cizím penězům.

Myslím, že bychom se měli bavit i o tom co by nás mohlo potkat při setrvání v tomto spolku řízeném Německem a Francií. Nevíme jakou vizi uspořádání EU vedoucí představitelé mají. Doufám, že to není spolek ve kterém bude mít vedoucí úlohu Německo Mám dojem, že představitelé EU žádnou vizi nemají. V posledních dnech jsme se dověděli, že panu Junkerovi by se zamlouvalo federativní uspořádání a Evropská armáda. Když jsme do EU vstupovali, tak nebyla o něčem takovém řeč. Jaká překvapení nás ještě čekají těžko předpokládat.

Co nás může čekat při setrvání v EU. Mylím, že to bude další předávání pravomocí centrální, nikým nevolené vládě v Bruselu. Ztráta zbytku státní suverenity a svobody ekonomické i politické. Komandování, kterého jsem si užil už dost. ČR se rozpustí jako kostka cukru v moři. Budeme v područí lidí, kteří nás považjí za východoasiaty. Vždycky pro ně budeme lidá 2. řádu. Dát svobodu za koblihy je špatný obchod. Zpět nám svobodu nikdo nevrátí. Svobda je to jediné za co má cenu bojovat.

Demokracie jako forma vlády skončila. Přes 80% zákonů, které parlament schvaluje, je z dílny nevolených úředníků z Bruselu. Volby se stávají zbytečné. ATD.

Vládu, která nám diktovala co musíme a co nesmíme, jsme tady měli 40 let. Socialismus je vždycky stejný. Je jedno jestli se jedná o socialismus západoevropský, sovětský, venezuelský, atd. Vždycky skončí stejně špatně. Špatně skončí i soužití dvou různých kultur. To se snaží zavádět soudruzi z Bruselu. Na tom se podílí zejména němečtí politici. Ti rozhodují o dalším směřování EU. Tam se nesmíme nechat nahnat. Popřejme jim všecho nejlepší a zamávejme .

0 0
možnosti
MV

23. 2. 2018 10:11
Re: Uváhy kolem Czexitu se většinou točí

Ano pane Kulheime, se Zemanem a Babišem ke světlým zítřkům nebo že by ke světlým včerejškům? Proti tomuhle tandemu je EU, ač plná nešvarů, pořád zlatá.

0 0
možnosti
JC

23. 2. 2018 10:02
Budeme-li vyrábět něco, co Britové budou chtít kupovat,

pak zahraniční obchod bude fungovat brexit nebrexit. Otázka je, zda kromě remosek, něco takového máme.

0 0
možnosti
MM

M. Mikulec

23. 2. 2018 16:36
Re: Budeme-li vyrábět něco, co Britové budou chtít kupovat,

Škodovky.

0 0
možnosti
MV

23. 2. 2018 8:44
Vynikající potřehy ve všech bodech.

A zvláště je aktuální bod jedna, v době kdy si nejvyšší představitel státu nikým nerušen leští botky na blížící se sjezd KSČM.

0 0
možnosti
JK

23. 2. 2018 7:22
Skvělý

Konečně se někdo podíval na Česko z ptačí perspektivy. Zatím tady publikují převážně vyznavači žabí perspektivy, kteří si myslí, že svět končí na Šumavě.

0 0
možnosti
ZR

23. 2. 2018 7:13
Celý tento blábol

je založený pouze na víře, že být velký a jednotný, je to nejlepší, co by nás potkalo. Dinosaurus a CCCP si to jistě mysleli taky.

Hujerství a růžové brýle. Národnost - evropská. Povaha - úslužná.

0 0
možnosti
ZK

Z. Vydra

23. 2. 2018 2:49
Žádaná nevěsta

Mezi podáním první přihlášky Velké Británie do EHS a jejím přijetím do ES uplynulo více než 11 let. Mimochodem již za 2,5 roku po vstupu do ES se konalo ve VB referendum o setrvání v ES. Tehdy dopadlo opačně než referendum v roce 2016. Postupem doby si ovšem VB skutečně vyjednala exkluzivní podmínky a výjimky. Ty jsou ovšem vesměs neslučitelné s tvrdě prosazovaným plánem na plnou integraci EU. Případně až do formy nějaké federace regionů. Takže Brexit by stejně dříve nebo později musel pravděpodobně nastat, neboť takovou ztrátu státní suverenity by asi VB těžko akceptovala. Navíc, kdyby v takovém jednotném státu měli mít hlavní slovo Němci a Francouzi.

To ovšem není případ stydlivého Česka, které vždycky všechno poslušně podepsalo a nic si pro sebe nevyjednalo, na rozdíl třeba od Irů, Dánů, Švédů, ač je jich ještě méně než nás. My jen schvalujeme, podepisujeme a pak se občas divíme, že máme plnit to, co jsme podepsali. A Czexit? To jsou jen takové řeči, jaké se tady vedly za Hitlera i za Stalina, tehdy ovšem potichu. Vždycky jsme si však počkali až jak to dopadne kolem nás. A počkáme si zas.

0 0
možnosti
JS

23. 2. 2018 8:54
Re: Žádaná nevěsta

Tohle je záhada. Proč, u ďasa, žádná naše reprezentace / krom Klause / nevyjednala žádnou výjimku když ji má v EU kdekdo / ze společné migrační politiky, z EURa,... /. Naše "reprezentace" jsou nějaké zvláštní a zřejmě reprezentují jen samy sebe...

0 0
možnosti
JH

23. 2. 2018 0:34
Dobry,

ma to hlavu, patu, a zaklada se na skutecnosti. Pan Barta umi.

0 0
možnosti
JB

23. 2. 2018 1:01
Re: Dobry,

Dobrý to není, má to hlavu na zemi a patu na ní.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz