29.4.2024 | Svátek má Robert


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Peleška 7.4.2024 16:41

Mám prosbu. Nereagujte na pana Radu a odepřete mu orgastickou radost z diskuse s ním! Stačí si uložit bobříka mlčení a on vykysne sám!

L. Král 7.4.2024 4:35

Hlavním cílem Zelené ideologie, je likvidace kapitalismu, jako zdroje všech problémů.

P. Rada 7.4.2024 7:18

Zdrojem "všech problémů" je egoisticky koncipovaná přebujelá lidská chtivost která si s kapitálem jakožto svým výrazovým prostředkem notuje v růstové dynamice.

Kapitál analogicky egoismu roste nesystémově jen pro svůj vlastní růst. Obojí mocensky vede k devastaci systému životního prostředí a posléze pro narušení přehlížených ale klíčových souvislostí až ke kolapsu.

Člověk pod vlivem egoismu i kapitálu prostě pozapomíná s čeho životadárného vzešel a čeho je doposud dlouhodobě vzato nedílnou součástí.

Zjednodušeně to lze demonstrovat na kvasinkách v cukerném nálevu při uzavřeném prostoru. Zprvu se rychle množí ... pak jim prostředí začíná kysnout... až jim zbude octovatý a tedy dál neúživný nálev. Pokud by ale v takovém prostředí fotosyntetizovala nové cukry zelen - mohli by kvasinky přežívat a pro dostatek času se dál biologicky /životadárně vyvíjet.

P. Brich 5.4.2024 19:46

Zelení jsou škodná!! A škodná se má střílet!!;-O

P. Rada 6.4.2024 8:50

Pan Brich by zřejmě byl rád rudě nařvaným soudcem i vykonavatelem v jednom. Tací se běžně vyskytují mezi nadřazeně až teroristicky smýšlejícími kterým média žel občas navíc propůjčují svou hlásnou troubu.

Protože zde své projevy P.B. bez korekce až postihu průběžně opakuje ... - stává se tak jakousi vizitkou "míry hnusu" kterou toleruje dotyčný diskusní portál. Nejspíše to tedy toleruje i pan Neff, který se paradoxně právě dnes v úvodníkem od politického "hnusu" povýšeně distancuje - ačkoliv je v něm sám namočen.

O. M. 5.4.2024 17:10

"Dodejme, že elektrárna nevyrábí výkon, ale megawatthodiny energie."

No to jste tomu dal!!! To, co elektrárna dodává do sítě (a co je podstatné) je elektrický výkon, přesněji okamžitý elektrický výkon. Energie je až jeho časovým integrálem. A pro upřesnění - ani ty tepelné elektrárny nedodávají do sítě svůj plný výkon, ale pouze jeho cca 90 %. Těch zbývajících 10 % se drží jako rezerva pro regulaci rovnováhy v síti pro pokrytí nárůstu spotřeby či výpadku některého ze zdrojů.

J. Ganaur 5.4.2024 19:23

No, bezva....;-D;-D;-D

V. Kolman 6.4.2024 19:02

Terawatty pulsního laseru (po dobu pikosekund) - to jsou přece dostatečné zdroje "výkonu";-D;-D;-D

J. Jurax 5.4.2024 11:46

No, článek v zásadě ozřejmuje, že z úradku rudozelených blbečků z brusele nařídivších povolenky (a blbečků tuzemských, co na to kývli) si pomalu a stále rychleji likvidujeme zdroj, který nám zajišťuje přes polovinu výroby elektrické energie. Protože na rozdíl od občasných zdrojů ty stabilní dotace nedostanou, aby se jim vyrovnal likvidační vliv těch povolenek.

Jak v Kocourkově u blbejch na dvorečku. Ale elektřina bude určitě levnější, protože je přece zadarmo, když tedy svítí sluníčko až na zem, ne shora na mraky, že ano, a průmysl, co nás živí, tudíž pookřeje. Nebo spíš ne.

Ale optimisté tvrdí, že snad již za tucet let se rozběhne nová atomová elektrárna. Sice se ještě do země nekoplo ...

Z. Lapil 5.4.2024 18:15

Je CÍLEM emisních povolenek zrušit uhelné elektrárny.

P. Rada 5.4.2024 19:17

J. Jurax "zásadně ozřejmuje", že si jeho vizionářské geniality v energetice nevšimli nejen "rudozelení blbečci z brusele" ale zřejmě i všichni ostatní na celém světě. Nejen jeho původní práce ale dohledat i jejich citovatelnost tuplovaně nejde. Jaká škoda!

Dokonce i na tak vysoce impaktovaném portálu jako je NP se nikdy nevyskytl ani jako jako autor okrajových článků a tak ho možná nerespektují ani zdejší rétoricky nejschopnější konzervativci.

Světu proto prostě hrozí, že ojediněle uhlíkově vyspělá civilizace nebude pro přehlíživost ke geniům J.J. typu spasena a sotva po ní zbude i jen uhlíková stopa.

Sdílím už dlouhá desetiletí názor podobný - jen věcněji odůvodněný. Svět nejspíše opravdu čeká drastická civilizační změna ale pro pokles efektivit těžby energie, který se traduje už od dob zdejší Kom. totality která od války až do sametu příznačně vychvalovala uhlí a kterou pak vystřídala dosavadní Kap. totalita která vychvaluje totéž.:

https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2008/cislo-9/ceka-nas-drasticka-zmena-zpusobu-zivota.html

P. Diviš 5.4.2024 21:23

Jestli na tu drastickou změnu dojde, tak se neukazujte. Někdo by se mohl nasrat, že je to vinou "melounů" a vztáhnout to k vám osobně.

P. Rada 6.4.2024 0:35

Pane Diviš vždyt já už se snažím "neukazovat" dlouhodobě. Viz např. životní symbol namísto fotky.

Umožnuje mi to jak diskutovat s těmi co chtějí - tak se co možná vyhnout přímé konfrontaci právě s jinými, kteří nikoliv po tříbení informací ale po konfliktu baží.

Už se přeci mnohokrát stalo, že problémy které si způsobila ta či ona tlupa až společnost s vlastní hlouposti ... - si pak v afektivitě namísto sebereflexe odreagovala na naprosto nevinných. Typuji např., že právě takový scénář i Vám zas začíná vrtat hlavou.

J. Jurax 5.4.2024 21:54

Panenkomarija do čehos to dušu dala ...

P. Diviš 5.4.2024 22:15

Ta v tom bude nevinně ... :-P

P. Rada 6.4.2024 8:28

Děkuji, že opět v reakci pěkně dokládáte postoj nabubřelé nadřazenosti. To dokonce i nad tím kdo může "dušu dát".

Považte, že při tom v takovém bludu nejste zdaleka sám.

M. Zasazabanovaný 5.4.2024 11:44

A čo, keď bude riedne krupobitie? Ako nedávno v Texase. Solárne polia zničené. A čo povie green dealovský fanatik Rada a jemu podobní na riziko kontaminácie podzemných vôd zo stoviek (podľa fotiek možno aj tisícov) poničených solárnych panelov? https://www.themainewire.com/2024/03/the-destruction-of-a-massive-texas-solar-farm-highlights-the-fragility-of-renewable-energy/

M. Šejna 5.4.2024 12:32

Nejen solární pole. Zničená byla i pole nesolární, sady a vinice. Farmářům navíc kroupy vysklily jejich skleníky.

Takže nejen FVE jsou blbost. Blbost jsou i skleníky, vinice, střešní okna, pole s plodinami atd.

:-P

M. Zasazabanovaný 5.4.2024 14:10

A ja, že porovnáte krúpami zničené solárne panely s krúpami zničenými uhoľnými, alebo jadrovými elektrárňami. ;-D Ale vy radšej budete miešať hrušky s jablkami, aby ste si "dokázal" svoju "pravdu". :-P

P. Rada 6.4.2024 0:43

Pokud Vám jde o "pravdu" - nikoli o posměšky, spamy.... - zkuste popřemýšlet či si jen typnout, kterou dost známou jadernou elektrárnu v posledních pár letech jaksi "vypnulo" relativně běžné počasí.

J. Jurax 5.4.2024 21:57

Ano.

Ale ani zelení magoři zatím nechtějí energetiku držet na vinicích a sklenících.

V. Kolman 6.4.2024 19:07

A co teprve "větrníky"?????

P. Čech 5.4.2024 11:19

Písečnou bouři na Sahaře rozpoutal Putin a přes Českou republiku ji přehnal Babiš s Okamurou. Všechno ostatní jsou dezinformace.

M. Zasazabanovaný 5.4.2024 11:37

Vyzerá to tak, že v búrke na Sahare má prsty aj Fico. V tomto kontexte dáva zmysel Fialovo vyjadrenie, že Slovensko ohrozuje bezpečnosť Európy.

P. Čech 5.4.2024 14:48

Fialu nesmíte brát vážně. Je to obyčejný žvanil. Jediné co skutečně umí je žvanit spisovně česky. Ostatní, důležité věci mu jaksi unikají. U moci jej drží pouze hlupáci, kteří v minulých volbách volili Předvolební koalice SPOLU a PIRSTAN. Svůj podíl viny na tomto nesmyslném spojení má ale i Babiš, který se nesnažil o podobný postup a neutzvořil předvolební koalici s SPD, Trikolórou a Přísahou. Tak totiž mohl dosáhnout i ústavní většiny v PS. Já jen doufám, že se z toho poučil a že nebude stejnou chybu opakovat v příštích volbách.

M. Krčmář 5.4.2024 15:39

Což nám moc nepomůže, jestliže zopakuje všechny chyby ostatní.

J. Prikner 5.4.2024 16:45

Snem Babiše a ODS je společná vláda a ta se v ničem nepoučí, Fiala tam sice nebude, ale jinak se pojede dál močálem černým kolem bílejch skal.

P. Diviš 5.4.2024 21:25

Ani vás nelze brát vážně. Neznáte rozdíl mezi přímýmii a nepřímými volbami a nevíte, jestli by koalice Burešovi hlasy přinesla, nebo odnesla.

J. Klauda 5.4.2024 9:54

Politici přeci dovedou flexibilně agregovat a matematickým průměrem akumulovat po celý rok Slunečníka, Větrníka a Měsíčníka...

J. Jurax 5.4.2024 11:50

Ano.

Ale jen ti, co vědí, co je to matematický průměr a věří pohádkám.