Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

OZE: Potřebný zázrak neexistuje

Mnoho vlád v západním světě se zavázalo k „nulovým čistým“ emisím uhlíku v blízké budoucnosti. USA i Velká Británie tvrdí, že toho dosáhnou do roku 2050.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

V úvahách o zdrojích energie zcela chybí geotermální teplo. Vytěžené hlubinné doly mohou rovněž sloužit jako úložiště nadvýroby solárů. Technologie na přeměnu tepelné energie v elektrickou existují. Tyto zdroje a zařízení jsou schopné rychlého startu v případě potřeby. Takto nelze samozřejmě řešit celosvětový problém, ale v některých lokalitách ano.

0 0
možnosti
PK

P42e56t69r 16K38u71b98á78č

29. 2. 2024 8:41

Co se bude do těch dolů ukládat ?

0 0
možnosti
RV

Já jsem chytrý stejně jako zelení politici. A protože mám rád rajčata a chci si jich zajistit dostatek i v zimě, nasadil jsem si je na celém pozemku.

Zatím to stále nestačí. V létě jich většina schnije, protože je nepotřebuji, ale v zimě jsem stále bez rajčat. Musím je asi vysadit i u souseda.

0 0
možnosti
LH

A přitom řešení je tak jednoduché: v práci dejte výpověď a celé léto akumulujte rajčata do konzerv. Zimu přežijete na rajčatech a dotacích na obnovitelné zdroje rajčat.

0 0
možnosti
JR

Otepluje se a já jsem rád. Není to poprvé co se naše zeměkoulička takto chová. Zelení magoři přesně ví jak to s námi bude za 20-50-100 let. Mávají nad hlavou výpočty, grafy, studiemi, ale nedokáží říci, proč k tomu oteplování a ochlazování došlo již mnohokráte v minulosti.

Já vá položím kontrolní otázku soudruzi: Kdo-vlastně co, způsobilo oteplování v minulé zcela nedávné době.

Z roztávající "věčně zmrzlé půdy" se již staletí "těží" mamutovina. Tuny mamutích klů se každoročně najdou v roztálé měrzlotě. Ohromné, dnes zamrzlé oblasti severní polokoule, byl kdysi zelený ráj, plný rostlin a živočichů.A já doufám, že tomu tak bude i v budoucnosti a sto let není žádná míra. Bude to potvrzením, že existuje nějaký řád, na který činnost lidských mravenečků nemá vliv.

0 0
možnosti
AP

Doporučuji k přečtení: Ian Plimer: Konec poplašných zpráv o Modré planetě. Česky vydal Fragment 2013, ISBN 978-80-253-1733-4 nebo originál: How to get expelled from school, vydaný 2011 Connor Court Publishing Pty Ltd. ISBN 9781921421808

0 0
možnosti
FN

K tomu, aby se vyrábělo více "čisté" energie, je třeba vyrábět více "špinavé" energie.

0 0
možnosti

Blábol Net Zero se rozmohl mezi osobami, které nikdy nechtěli projít základy fyziky a matematiky. Je to pro ně sprosté slovo. Dokonce jeden z těch politiků prohlásil: "Padesát procent - to je skoro polovina". Vládnout se dá jen davu, který je dostatečně postrašený. Pak lze snadno dobývat zisk ze solárních elektráren dotovaných státem a pomáhat čínským firmám, které vyrábějí panely a těží kovy ze "svých" dolů po celém světě. Prokletý plyn se prostě vypustí jinde. Přitom rostliny přestanou růst, pokud bude ve vzduchu méně CO2 než 130 mg/l. Jen představa, že všechny domácnosti budou muset vyhodit plynové spotřebiče a nahradit je elektrickými je směšná. Kde se vezmou lidi na ten přerod společnosti a bez znalostí. Děti budou stávkovat za klima ale neporadí co se má udělat a za kolik.

0 0
možnosti
RL

Kolikrát vám mám vysvětlovat, že poloviny jsou vždycky stejné! Ale stejně vidím, že větší polovina z vás to nechápe! ;-)

0 0
možnosti
RF

R66a91u65l 62F74r45a54n78z

29. 2. 2024 4:07

CO2 + H2 + usměrněná extraterestriální energie (tzv. OZE) = propan, butan, pentan, hexan, heptan, oktan ... tedy syntetická paliva vyráběná v létě a spalovaná po celý rok (hlavně v zimě).

0 0
možnosti
RL
JS

Boj s klimatem- neuveritelna arogance nekterych "vedcu", kteri se domnivaji, ze objevili konecnou pravdu. Zeme a klima je system, ktery se neustale meni. Zadna pravda netrva vecne. I nektere fundamentalni vedecke zavery byly casem prokazany za neplatne. Tragedii je, ze na zaverech techto "vedcu" buduji politici svoje chimery a snazi se zmenit zaklady ekonomickeho systemu (na pr. energetiku) s nepredpokladanymi katastrofalnimi dusledky.

0 0
možnosti
RF

R95a72u57l 47F54r46a29n90z

29. 2. 2024 4:12

To není boj s klimatem. Tím je zahušťování atmosféry o CO2. Tedy skutečnou arogancí je mentální ignorantství vůči devastujícím dopadům zaostalých neinovovaných technologií.Rv

0 0
možnosti
JN

Kdy už konečně začneme zase počítat a dělat to, co je nejekonomičtější, nejrozumnější, kdy pochopíme, že boj s klimatem je úplná volovina, která z nás udělá chudáky, nic víc? Svět už se Západu směje, ztratili jsme respekt.

I vrchní EU diplomat Borell teď řekl, že EU ve světě ztratila důvěryhodnost a že ji čeká chmurná budoucnost. Tak snad už bez něj a jeho společníků, bez EU.

0 0
možnosti
RF

R61a71u43l 38F11r19a72n57z

29. 2. 2024 4:14

Podle vás svět patří zaostalým nýmandům a bezohledným vyžírkům?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz