Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

GLOSA: Uhlí z Austrálie pro Ostravsko

Ve zpravodajství se objevují zprávy, které procházejí bez většího zájmu veřejnosti, přestože nejsou tak vzdálené doby, v nichž by byly považovány za aprílový žertík. Svět vzhůru nohama. Loď přivezla černé uhlí z Austrálie pro Ostravsko, oznamuje 23. 1. 2022 zpravodajství České televize.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Pane autore, ne všechny doly na karvinskune jsou zasypané, nýbrž těžba odstavena/přerušena, ale přístup k ložiskům/zásobám uhlí je zachován. Čili je možno těžbu opěouvně spustit, samožřejmě za dost velkých nákladů. Pak je tu otázka zda-li je ekonomičtější (na uhlíkovou stopu kašlu, páč je to hovadina ekoteroristů) to uhlí dovážet z druhé strany zeměgule nebo těžit vlastní.

Jsem bývalý důlní technik, toho času v penzi, právě z té poslední činné šachty. A když jsem to zprávu slyšel málem jsem omdlel, říkaje si, že vozí "dříví do lesa"!!;-(

0 0
možnosti
JN

Tak jen abychom byli schopni všechny ty rozmařilé zahraniční nákupy stále čím platit, přestávám tomu věřit.

0 0
možnosti
DR

Treba skúsiť naložiť ostravské uhlie na lode a poslať ho do Austrálie , alebo do Číny , J. Koreii, Japonska kam smeruje austrálske uhlie v milionových tonových objemoch ! Asi by sa nepredalo , že je dráhé ?

Tak čo vlastne chceme?

0 0
možnosti
Foto

Uhlíř a píše o uhlí... ;-D

Není to trochu střet zájmů nebo něco podobného??

0 0
možnosti
VM

Jo,

to je ekologie - par excellanc !!

0 0
možnosti
Foto

Dnes uhlí, jablka, maso, čipy, boty, elektronika . . . . ležatá osmička.

Zítra obilí, jenže za co? Nebudeme nakonec vděčni i za zbytky plesnivého chleba?

0 0
možnosti
DR

Nakoniec asi aj áno ! Keď ie sme schopní vyrobiť , vypestovať , vyťažiť doma lacnejšie , bez "nenormálnych " dopravných nákladov tak potom sme ako nesvojprávni ludia odkázaní na jablká z Chile, čipy z Číny / tí chudobnejší iba Vietnamu , Malajska/, mäso z Dánska a boty sa do Baťovej republiky lifrujú z celého sveta!

Nie je chyba v nás ?

Keď my nedokážeme zhodnotiť ani tie prebytky obila / miliony ton/ a rozdávame ho kde kade len aby sme sa ho zbavili !

Keby se z neho napiekli aspoň koláče a tie predávali , ako sused z Rakúska Sacher , ktorý si nechá za svoje torty dobre zaplatiť , tak ich môže každý deň rozvážať po celom svete letecký!

0 0
možnosti
IM

I21. 92M44e17n38t69l44í59k

27. 1. 2022 3:59

Tady vůbec nejde o uhlí z Austrálie, ale opět o vysokou neprofesionalitu ČT. Ta, stejně jako patrně autor článku, objevila "Ameriku" (a v tomto případě Austrálii) a dala podnět ke spekulativním diskuzím. To, že se takto uhlí dováží z různých zemí již desítky let, a že v posledním desetiletí došlo v dovozu k významnému útlumu, je redaktorům ČT a podobným chytrákům úplně šumafuk. Ještě schází, aby redaktoři ČT při takových zprávách poulili oči jako nejmenovaná moderátorka na Nově.

0 0
možnosti
KG

Nejde o nějaké uhlí pro Ostravsko, ale o koksovatelné uhlí pro firmu Liberty (dříve Arcelor Mittal, ještě dříve Nová Huť Ostrava). Koks pro vsázku do vysoké pece musí mít určité vlastnosti a parametry. Proto musí huť pro svou koksovnu nakupovat uhlí různě po světě, např. také v Kanadě a Polsku. Důl ČSM prostě nedokáže potřeby Liberty pokrýt. Důvod proč se zastavila těžba v dalších dolech karvinské části revíru, i když se tam ještě mohlo těžit, je ten, že těžba a hlavně příprava těžby je v podmínkách revíru velmi drahá a dnes při prosazování green dealu prakticky bez perspektivy. Takže tady je vidět, jak se uhlíková stopa krásně přenáší z Evropy do jiných částí světa a EU (tedy Německo) se bude kasat, jak se daří green deal naplňovat. A samozřejmě se budou radovat i naši zelení šílenci, pokud ovšem nezačnou proti dovozu uhlí demonstrovat.

0 0
možnosti
PM

Takze "noseni drivi do lesa" uz neni srandou?8-o

0 0
možnosti
PJ

Těžit nesmí! Co by potom zbylo na nadnárodní Árijské korporace až to všecko zaberou, že jo?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz