Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cb

29. 1. 2010 11:45
Nejhorsi prace

co znam je pracovat v oddeleni IT v IT firme. :-)

0 0
možnosti

Forstmeister

29. 1. 2010 7:57
Trochu "mimo mísu"

Tvořím drahnou dobu lesnický software na oceňování lesa, škody či újmy na lese, sortimentaci dřeva, etc. etc. Žiji s provozem, tak vím, která bije. Nosným softwarem mých aplikací je VisualStudio, střeva matematických modelů tvořím ve VisualCompqFortan (sic.,nikolivěk v C+, "security! v MS MacroAssembler). Jenom mne defekuje šlendrián zákonodárců. Ani neumí přepsat stávajíc předpisí. Třeba kategorizaci číselníků. Dub nově zařadí do buku a naopak, z topolu udělají břízu etc. Jak u blbejch. Do hrmy, která to přepisovala do zákonné tištěné normy, bych jí tam  narval nehroubí. Byla-li by pochybnost o mém výlevu, nabízím http://www.lesniznalec.cz" target="_blank" rel="nofollow">http://www.lesniznalec.cz . Jsem softwarový lesník a myslivec. Když si nejsem jistý, juknu do Kernelu Wolframa (matematický software) a nechám si vygenerovat algoritmus ve zdrojáku Fortranu. Učenej ze sosny nespadl. Můj názor.

0 0
možnosti

Jindra

29. 1. 2010 9:00
A já myslel že Fortranisti vyhynuli :-)

Kolegové říkají, že zkušený fortranista napíše fortranský kód v jakémkoliv programovacím jazyce :-)))))))))))))))

0 0
možnosti

Jindra

29. 1. 2010 6:55
Velmi presne

IT odborniku autorova typu je opravdu vic nez dost...

Slusnych programatoru vsak stale zalostne malo :-)

0 0
možnosti

ANO

29. 1. 2010 23:56
Re: Velmi presne

 Ano!  A stale bude,je prokazano,ze programatora lze delat (dobreho) 5-7 let. Potom 'vyhori",

 Hokejista (fotbalista ) muze hrat na urovni ceske ligy  10-12. Platy neporovnavam.

0 0
možnosti

Ivošek

29. 1. 2010 5:42
IT před branami firem možná přibývá ...

... ale kvalitní ajťák si pořád může vybírat. Problém je, že za ajťáky jsou považovaní i tzv. dvakrát poučení uživatelé, kteří to sice umí krásně okecat s použitím termitů, kterým nikdo nerozumí (možná ani oni sami ne), ale třeba zapojit správně i to blbé erjéčko je pro ně problém ... Já osobně se profesně zaměruji převážně na problémy tzv. obyčejných uživatelů, jsem starý praktik, kterého teorie zajímá jen když ji zrovna potřebuje k vyřešení daného problému, ale evidentně jsem se svým přístupem k zákazníkům žádaný. Prostě jsem takový samostatný IT dělník úplně dole a jako individualista bez ambicí stát se kolečkem v nějakém velkém soukolí velkých firem. Ovšem když při své práci vídám, co někteří ajťáci dokáží vyvádět ve firmách nebo institucích, prostě nevěřím, že by za těmi branami byl až takový přetlak kvalitních IT.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz