Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EVROPA: Návod, jak vyběhnout s Bruselem

Poslední dobou slýchám tak často o někom, že je populista, že už aby se jeden úplně ztratil v tom, co to vlastně znamená.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠH

8. 10. 2018 9:14
S bruselí lze vyběhnout.

Stálo by to dnes každého několik korun denně. Do delší budoucnosti nic.

brusele náš nemůže vojensky obsadit, nemůže najednou přikázat všem firmám, aby se v ČR chovali "eurohodnotově". Tak každému z nás sebere jen to nepatrné kapesné/výpalné. Možná pár studentíků oželí Erasmus (z osmdesáti procent stejně k ničemu).

Jen zatím situace nedospěla. Dospěje. A také máme hodně plevele, který si myslí, že "bruselské Slunce hřeje víc". A politiků, kteří se bojí něco rozhodnout.

0 0
možnosti
MZ

8. 10. 2018 9:24
Typický český vlastenec,

chybí mu to české lidové, jako krvavý špalek u řezníka a gumy pro MB-éčko získané "pod pultem", .... To evropské nenávidí, neuspokojuje to jeho vlastenckou duši.

0 0
možnosti
AA

A. Alda

8. 10. 2018 9:28
Krvavými špalky

to EU nakonec skončí.

Proto je lépe v něm nebýt.

0 0
možnosti
MZ

8. 10. 2018 10:16
Re: Krvavými špalky

Čím dříve tato EU skončí, tím lépe, madam, pro Čechy to opravdu nic není. A už vůbec ne s nulovými Čechy jako rovnoprávnými, dokonce zvýhodněnými partnery. To byla ta chyba.

BTW : Proč nevystoupíte, co vám brání?

0 0
možnosti
ŠH

8. 10. 2018 14:53
Re: Typický český vlastenec,

Jste jednoduchý odpovídač.

Nebudu Vám nadávat Vaším způsobem, ale uvědomte si, že v jakékoliv krizové situaci se štrasbrusele nedovoláte. A nebude se jednat o dotaci na ředkvičky či dojení mléka.

Asi nepochopíte.

0 0
možnosti
VB

8. 10. 2018 14:03
Re: S bruselí lze vyběhnout.

Jasně, a Škodovka oželí EU trh, stejně ho na nic nepotřebuje.

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

8. 10. 2018 14:04

Proč by jej měla oželet?

0 0
možnosti
ŠH

8. 10. 2018 14:58
Re: S bruselí lze vyběhnout.

Jasně, pane Braune, pokud uděláme občas dlouhý nos na nějakého Teličku nebo Jourovou. nemluvím ani o dementu Junckerovi - tak "do rána bude v Boleslavi pole s bodláčím"!!!

Vám v životě nedocvakne, že trh a spolupráce vůbec nepotřebují štrasbrusel!!! Chápete??? Nerad se bavím s ustrašenci, kteří si myslí, že běh Slunce na obloze řídí brusel. Asi se bez svolení komisařů bojíte i kalného českého rybníka při koupání.

0 0
možnosti
JP

J. Pospíšil 402

8. 10. 2018 16:20
Re: S bruselí lze vyběhnout.

Někteří se tváří, že EU nakupuje naše výrobky a komponenty, protože nás miluje snad za to, že jsme v EU. Výrobky nekupují ani EU ani členské země, ale firmy a ty proto, že je to výhodné a ne, že nás mají rády, často i proto, že jim čeští výrobci prostě patří a jsou jejich, většinou pohodlně vydělávající součástí.

Takže ano, bylo by těžko, kdyby EU politickým rozhodnutím ještě více omezilo kvoty povolené výroby a dovozu od nás a tyto dovozy zatížilo cly. Ale to by bylo nepřátelské gesto.

A se spolkem, který plete do obchodu nepřátelské akty z politických důvodů, je lepší nemít raději moc společného.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz