Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ENERGIE: Kolik bude stát elektřina v roce 2027

Elektřina z větrných a fotovoltaických elektráren má být tou nejlevnější. To stále tvrdí zelená lobby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HS

Není to tak dlouho, co jsem se dozvěděla z anglického tisku, že ač mají větrné “elektrárny” životnost odhadovaných na 20 let, v reálu funguji asi 12 let.

0 0
možnosti
JM

Z dokumentu, uvedeného na naší televizi bylo patrno, že kontrola a údržba chodu jejich London větrného parku představuje pro techniky nesmírně náročný úkol. Aerosol, déšť, přetěžování zařízení při příliš vysoké rychlosti větru, dynamika systému, střídání teploty ovzduší, proměnlivá zátěž (?) zařízením podobného typu příliš nesvědčí.

0 0
možnosti
LN

OZE jsou nejdražším zdrojem el. energie a navíc se zlomkovou dobou života oproti jaderným... Platí to pro větrníky, fotovoltaiku, bioplynové a většinu ostatních. A není jim nic platné, že slunce svítí a vítr fouká zadarmo. :-P

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz