Neděle 12. 5. 2024Pankrác polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 40
  • Poslední: 28.6. 2010 21:00
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Šimek 28.6.2010 15:12

Re: A to jste si vycucal z čího palce?

Nepochopil jsem Vaši argumentaci. Asi nějaká skrytá nadsázka.

"...zavádějí úspornější spotřebiče, ale zato je jich více.". To jako že se mohlo na úspornější spotřebiče kašlat, stejně to je na nic ? Pak mi stačilo odpovědět - ano, je lepší současné energetické obžerství a šetřit je blbost.

Hodně mi připomínáte jednoho pána s plakátu s pihou. Ten zas tvrdil, že se dluhy přece nesplácejí. U Vás je to o šetření.

V. Novák 28.6.2010 15:27

Klidně vám objasním. Tedy, pokusím se...

Současně se zaváděním úspornějších spotřebičů stoupá jejich počet, takže celkově se spotřebovává více elektřiny.

Pokud se vám to nelíbí, tak mi najděte příklad země, kde došlo k jinému vývoji. Nebo své návrhy ověřte nějak vědecky - třeba na psech. Přece jen bych už nechtěl být znova předmětem sociálního experimentu. Ten komunistický, rovněž neověřený mi stačil.

Jak se vám podařilo zaplést do povídání o energetice pána s pihou, je nad moje chápání - to byste zase mohl objasnit vy mně. Prozatím mi to připadá co poněkud opožděná obsese.

J. Šimek 28.6.2010 15:49

Re: Klidně vám objasním. Tedy, pokusím se...

Zjednoduším tedy naši diskuzi odvolávkou na můj původní dotaz. Šetřit - ano nebo ne ? Má v tom zmiňovaná publikace pravdu nebo je to jen soupis blbců podporujících něčí finanční zájmy ?

K pánovi s pihou - zatím to vypadá, že on nechtěl splácet dluhy a Vy zamlžujete, zda šetřit. To je ta paralela.

V. Novák 28.6.2010 17:10

Šetřit? Jistě!

Ale nečekat, že se šetřením dobereme něčeho víc než zpomalení růstu spotřeby. Nikdy a nikde k tomu nedošlo.

J. Šimek 28.6.2010 19:40

Re: Šetřit? Jistě!

A jsem u toho. Náboženství trvalého růstu spotřeby. Bóže, a stačil jeden Váš nezamlžující příspěvek a bylo to jasné.

J. Schwarz 28.6.2010 8:33

Veškeré dotace

od ďábla jsou! Pokud se někdo chce cítit jako nezávislý, může si instalovat solární panel privátně, eventuelně nasadit hájek japonských topolů a topit dřevem. Centrální dotování a dolování peněz na dotace okrádáním všech ostatních prostřednictvím administrativního zvyšování cen energií je zločin. Všichni zelení a jejich příznivci by měli mít povinnost platit zvláštní "ekologickou" daň z blbosti způsobující dalekosáhlé škody formou 100% ní přirážky k cenám spotřebovaných energií a vody, aby si uvědomili míru vlastní pitomosti a prakticky pocítili důsledky svých idiotských představ.

A. Bocek 28.6.2010 7:52

Tudy cesta nevede !

Někdo by měl přijít a říci : " Né , tudy cesta nevede !" Veškeré to dotování škodlivých deformačních , slepých cest vývoje by mělo skončit! Roční koeficient využitelnosti větrné energie se pohybuje v česku pod 15% ,  FV vyrábí jen ve dne a velice mélo ( pod 10% ) když je zataženo. Energetická náročnost výroby bioetanolu je o 50% vyšší než u benzínu a MEŘO mimo jiné ničí motory a zdražuje naftu. Slovy mé stařenky :" To ať si raději lehnů pod strom , flustajú nahoru a chytajú to zpátky !" Efekt to nemá žádný , ale zabavijú sa !

J. Mrázek 28.6.2010 5:54

Jeden malý smrtící příklad důsledků

Mám slušně zateplený dům.Vše na elektřinu.Obývám 2+1 a tamtéž topím, zbývající 2 místnosti při návštěvě dětí, jinak v nich netopím.Loni 80 haléřů ke každé kWh a měsíčně 4200 Kč (35% platu pro ČEZ), letos už  1,2 Kč ke každé kWh a 4800 měsíčně (40% platu). Výhled za pět let- cena elektřiny na dvojnásobku, budu platit 80% svého platu ČEZu. JENŽE TO BUDU V DŮCHODU S 60% SVÉHO SOUČASNÉHO PLATU ! Chybí 20% na zaplacení každý měsíc a to nekoupím nic k jídlu, nic na léky, nic na daň z nemovitost, nic na MHD....Vše dotace na obnovitelné zdroje typu fotovoltaika a podobně. Nejspíš nebudu v takhle zoufalé situaci sám a sklizeň fotovoltaických polí s pomocí kulovnic, praků, vypalování trávy, EMP zbraní a dalšího bude nutností, pokud mají lidé pud sebezáchovy . Platíme německé ceny elektřiny při českých platech, Německo si zakázalo atomky a češi to odnášejí v ceně. Budete se divit, když lidem rupnou nervy ? Zoufalí lidé dělají zoufalé věci ....

J. Hejna 28.6.2010 8:26

Re: Jeden malý smrtící příklad důsledků

Už by měli, s chladnou hlavou, začít!

J. Tachovský 28.6.2010 10:01

Re: Jeden malý smrtící příklad důsledků

Asi vam tam nekde tahne. Ja platim kolem 3.000 mesicne za vytapeni 2+1 plus energie bez vytapeni v dalsi 3+1 a 1+kk. Zadny polystyren, jen 40 cm cihla a plastova okna.

J. Mrázek 28.6.2010 21:00

Netáhne, stropy zafoukané klimatizerem plus, okna 1,1

Topím, vařím, vodu ohřívám, vše elktřina. Pravda, mám Trochu jistotu", že až rusáci zavřou zase plyn, tak nezmrznu, ale platím děsivě !