28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N 13.10.2008 12:47

Re: Má to jeden háček,

Jasně, všichni jsou gauneři, jenom komunisti "zůstávají čistí"... ;-D  Banky i ostatní majetek komunisty ukradený A ZDEVASTOVANÝ by se za normálního vývoje vůbec privatizovat nemusel.

PROKOP BUBEN 13.10.2008 13:13

Re: Má to jeden háček,

Nikdo nehoruje pro komunisty, kteří mě osobně velmi vadí, ovšem nevidět armádu Klausových hochštaplerů v čele s Dybou, Kočárníkem, Čermákem i z jiného soudku, jako Koženého, Pitra, Krejčíře, Mrázka, včetně novopečeného vraha a mnohých podobných včetně bolševických pohůnků, kteří dávno smyli rozdíl mezi státní bezpečností a mafií a kteří se všichni řádně NABALILI na účet republiky je snad již - SLEPOTA.....

Starý J. 13.10.2008 13:38

Re: Má to jeden háček,

Co mají společného Kožený, Pitr, Krejčík, Mrázek s ODS? A dokonce i novopečený vrah?

Sponzoroval snad někdo z nich ODS jako Krejčíř ČSSD? Chodil snad Mrázek na vládu když tam byla ODS nebo ČSSD?

Ti jmenovaní se nabalil na účet republiky, krom Koženého především v době, kdy vládla ČSSD. Ale přesto - co to má společného se státním dluhem, který se víc než zdvojnásobil za poslední 4 roky vlády ČSSD?

PROKOP BUBEN 13.10.2008 18:52

Re: Má to jeden háček,

Starky, mafiáni i kujoni se po svém obohacovali za bolševika, za kLause měli hotové eldorádo a že pokračovali za socanů je zcela přirozené....

jirka.s. 13.10.2008 11:44

Neschylovalo se k téhle pohromě už řadu let?

Samozřejmě, i u nás!!! http://www.novinky.cz/clanek/88188-statni-dluh-dosahl-bezmala-700-miliard.html  Obzvláštní pozornosti zasluhuje vývoj dluhu od roku 1998 ! ;-)

P.K. 13.10.2008 13:56

Re: Neschylovalo se k téhle pohromě už řadu let?

Samozřejmě že ano, dokonce se o tom psaly články a tu a tam i knihy.

Když ale každá vláda vládne asi 4 roky (nemá-li smůlu). No tak nějak tu krizi oddálíte, aby to přišlo až poté, co už nebudete ve funkci. To dá pud sebezáchovy. Vypukne-li při Vaší vládě krize, asi Vás už nezvolí.

david 13.10.2008 11:34

průměrný Číňan je schopen odkládat stranou 30-40 % ze svého poměrně malého platu

Zatímco průměrnému čechovi stejné a mnohdy větší procento sebere stát na daních. Co na tom že jste byli (ČSSD) 8 let u kormidla a mohli jste to změnit.

Libor.w 13.10.2008 11:50

Re: průměrný Číňan je schopen odkládat stranou 30-40 % ze svého poměrně malého platu

Žádný průměrný Čech by jistě nechtěl být průměrným Číňanem i kdyby odkládali 50% svého platu.Rozdíl mezi kvalitou života průměrného Čecha a Číňana je asi tak velký jako rozdíl mezi Himalájemi a Krkonošemi.To že v krizi plave každý sám jen dokazuje,že ŠPIDLOVO hopsání při vstupu do EU bylo poněkud naivní.Mě je mnohem bližší opatrný pohled Václava Klause.

Kolombo 13.10.2008 11:22

Smím se, pane Zaorálku

ve vší úctě zeptat, co v tom učinila vaše ČSSD? S předsedou, který proslul výrokem, že se dluhy státu neplatí? ČSSD, jejíž vládav se zasloužila o bezprecedentní deficit s tím, že  na "západě" je zvykem mít státní dluh mnohem vyšší mít dluhy je známkou modernity a progresivního myšlení?Americká krize vzešla z levicové myšlenky, že stát, ne osami bčané je odpovědný za jejich blaho. Stát tak činil zákony, nařízeními, tiskem peněz. Moderní stát v područí levičáků zničil rodinu i skutečnou solidaritu, na její místo dosadil státní mašinerii a byrokracii. Jinak to dopadnout nemohlo. Za sebe můžu říct, že skončit bez koruny je mnohem, mnohem lepší než se ocitnout s jakýmikoli penězi v moci ruských bolševiků.

amri 13.10.2008 11:10

Svatá prostoto !

"Mnohokrát jsem opakoval, že právě Lisabonská smlouva by vytvořila přesnější pravidla pro fungování 27 států, která by bránila tomu, aby v podobných situacích, jako je ta nynější, o věcech rozhodovaly pouze největší státy. Prohloubení integrace Evropy mělo být nástrojem bránícím tomu, aby rozhodování se odehrávalo pouze mezi nejsilnějšími státy. Existuje přímá souvislost mezi dosavadním neúspěchem "Lisabonu" a tendencí scházet se, když je zle, pouze ve čtyřech."

Odkud bere pan Zaorálek jistotu, že Lisabonská smlouva (stejně jako kterákoliv jiná) může zabránit největším a tedy nejsilnějším členským státům EU v tom, aby se rozhodovaly především podle svých zájmů

Jednaly tak v minulosti, kdy přenechávaly středoevropský prostor Hitlerovi za naději, že se vyhnou válce ... Je jen otázkou, jaké smířlivosti budou schopny třeba za zajištění dodávek ropy (také ryze ekonomický problém současnosti i budoucnosti). 

Starý J. 13.10.2008 11:39

Re: Svatá prostoto !

Sebral jste mně myšlenku, která mě napadla hned, když jsem ten naprosto neuvěřitelný blábol četl a těď mně nezbývá, než napsat, že se v názoru přesně shodujem.

Těch smluv, na nichž je slavná EU postavena, je bezpočet a přitom pokaždé, když se to Frantíkům a Němcům hodí, je bezprecedentně pošlapou jako první. A žádná Lisabonská smlouva tomu nezabrání! Spíše naopak, protože mizí veto pro malé státy.

Opravdu největším nebezpečím pro tento stát je, pustit tohoto neuvěřitelného blábolistu k tomu, aby mohl o čemkoli rozhodovat.

Navíc je zřejmě hloupě informovaný o tom, jak moc krize postihla jednotlvé státy. Rusko prý bude nyní všechno financovat. Škoda, že ráno bylo ve zprávách, že zatím daleko největšími ztrátami byli zasaženi ruští oligarchové, kteří v současné krizi utpěli již  62% ztrát. Navíc Rusko stojí a padá pouze s příjmy z energetických zdrojů - nafty a plynu, stejně jako arabské státy. Jiné zdroje příjmů jsou zanedbatelné.

Také zmínka o tom že 20%  HDP plyne z výroby a odbytů automobilů a bohužel nyní přichází ke krizi odbytu by měla být mířena jen a jen do Lidového domu. Kdo sem ty montovny dotáhl?

Schumacher 13.10.2008 10:43

Schylovalo. Škoda jen, že jste to nenapsal před těmi lety.

Jako jistý Kiyosaki (Bohatý táta, chudý táta) ;-)

RomanL 13.10.2008 10:36

Stačí přečíst tohle:

"Od dob Margaret Thatcherové se také role státu neustále snižovala. Velké pojišťovny (jak vidíme zpětně u AIG), které cenné papíry garantovaly se naučily státní regulace šikovně obcházet." a je mi jasné že dál číst už nemusím. Drzost té levičácké lůzy je neuvěřitelná...

Starý J. 13.10.2008 11:49

Re: Stačí přečíst tohle:

Ano, drzost především tohoto blábolisty je neuvěřitelná, že dokáže vypotit takovýto článek, vyjmnovat tam příčiny, které ke krizi vedly. Přitom všechny tyto příčiny byly a jsou prosazovány jen a jen našimi socany.

Neuvěřitelně drzé krokodýlí slzy nad tím, že nyní jede každý na vlastní triko. Když to od počátku tvrdí Klaus a celá ODS, tak je to především tento Zavorálek, který řve jak pominutý. EU je vůbec podivný spolek, kdy velké státy (především Francie a Německo) mají plnou hubu solidarity, aby vzápěti byly první, kteří se ze stanovených všech zásad a smluv vysvléknou jak hadi z kůže v okamžiku, když je to pro ně výhodné! A tento blábolista eurohujer vlezdopr--lista okřikuje každého kdo na to poukáže.

A už je zde chvíle, kdy on je zase nejchytřejší, jako by zapomněl, co prosazoval včera.

Zavorálek je hotovým neštěstím pro tuto zem! Paroubek je aspoň (na rozdíl od něj) vyčůranej (chtěl jsem to napsat ostřeji).

P.P. 13.10.2008 10:19

problémem je demokracie

Všechny demokratické vlády jsou z principu strašlivě krátkozraké a fungují stylem "po volbách potopa". "Když jsem u kormidla tak raději ten stát zadlužím dnes ať mne voliči mají rádi, splácet se to bude až po volbách a to mi může být ukradeno, bůhvíkdo bude u vesla ať se pak stará." Monarchie v tomto byly racionálnější, monarcha věděl, že když stát finančně zruinuje splácet to bude on nebo jeho děti. Proto byli odpovědnější. Jenomže demokracie je posvátná kráva a na ni se prostě šahat nesmí. I když svým nesmyslným principem, kdy podíl na moci prostřednictvím voleb mají i cikáni a hajzlbabky vede civilizaci do pekel.

Kolombo 13.10.2008 11:28

Re: problémem je demokracie

Kořenem neštěstí je bobtnání státu a jeho "sociální" funkce. Lidi se o sebe mají postarat sami, v rámci rodin nebo obcí. Pokud se nemám rád s rodinou a se sousedy, budu mít raděj cizí lidi jen proto, že jsou "občany stejného státu"? Asi sotva. Stát se má starat o bezpečnost, infrastrukturu, vymahatelnost práva. Sociální stát je organizovaný zločin, do čela takového státu se nejlíp hodí právě lidé jako je Kočka, Ďuričko, Paroubek a Zaorálek. Čest!

emil 13.10.2008 10:00

Ježišmarja,

ten je blbej. Jedna věta "Byli jsme svědky obrovského ekonomického růstu, ale reálné platy stagnovaly" ukazuje jeho štěstí, že nemůže dostat ani mozkovou mrtvici. Kde nic není, ani mrtvice nebere. 

hank bukowsky 13.10.2008 10:04

Re: Ježišmarja,

tvoje věta je skutečně, ale skutečně o ničem, čímž chci slušně říci - otřesný výblitektouhy améby sdělit, že tady je a podporuje teorii kvarků

emil 13.10.2008 12:58

Re: Ježišmarja,

Zřejmě jsi na úrovni améby. Přečti si tu větu ještě jednou a řekni někomu alespoň trochu inteligentnímu, ať ti to vysvětlí.

cb 13.10.2008 10:07

Re: Ježišmarja,

On zu ji dostal, v mladi. Pak sel studovat kombinaci marxismus/leninismus/telocvik.

Tanganjika 13.10.2008 10:00

Hele, ty nemódo!

Na tvoje kydy je asi tak někdo zvědavej, rudý bambulo!:-D

hank bukowsky 13.10.2008 10:06

Re: Hele, ty nemódo!

bohužel, výsledky vašich kydů se projevili tak, že svět se z toho bude dlouho vzpamatovávat. Protože teorie děj se jak chceš opravdu funguje jen do doby úplného podělání

cb 13.10.2008 10:08

Re: Hele, ty nemódo!

EU se bude dlouho vzpamatovavat, holt urednici prosperitu neprinaseji. USA se otrepou rychle, jako vzdycky.

Kolombo 13.10.2008 11:33

Re: Hele, ty nemódo!

hele, bukowsky, dej si raděj další sklenku whisky a jdi za babama. Svět se bude dlouho vzpamatovávat z levičáskejch experimentů, které začal demokrat Carter se svým "think tankem" levičáckej intelektuálů jako program "dostupného bydlení pro menšiny a nízkopříjmové vrstvy". Až tady začneme ze zákona rozdávat hypotéky Cikánům v Chanově neb mají taky právo zbohatnout jako Gross, budeme tam kde USA. Jsme od toho s Paroubkem, zaorálkem, Kočkou a spol daleko?

jirka.s. 13.10.2008 11:49

Re: Hele, ty nemódo!

Vaše snaha, Kolombo, je sice chvályhodná, ale naprosto marná! Týpky jako je tenhle, těžko přesvědčíte o tom, že kočkodrom z liháku to s námi nejspíš nebude myslet až zas tak moc dobře! ;-)

BOMBON 13.10.2008 9:31

kristovanoho...

Od dob Margaret Thatcherové se také role státu neustále snižovala. Velké pojišťovny (jak vidíme zpětně u AIG), které cenné papíry garantovaly se naučily státní regulace šikovně obcházet.

prosim autora o upresneni, v jakem smeru se role statu v poslednich dvaceti letech neustale snizovala.

s tim obchazenim statnich regulaci... to je neco jako u nas zakaz plateb v hotovosti nad urcitou sumu? to je to, co se obchazi tak, ze se platba naoko rozlozi do vice dni? takoveto uzitecne regulace ma autor na mysli? nebo se role statu tak moc snizila, ze se AIG statni regulace naucila obchazet, protoze to "snizeni role" s sebou prineslo prekvapive vice formalismu, byrokracie, nesmyslnych pravidel? ze najednou bylo zapotrebi vice se starat o to, jak vyzrat na kontrolni organy statu, nez se starat o klienty?

opravdu neni na svete misto, kde by takovi "zaoralkove" nesmrdeli?

hank bukowsky 13.10.2008 10:02

Re: kristovanoho...

naplácal jsi hodně všeobecných neurčitých výkřiků podstatně nejasnějších než Zaorálek. Holt ovládaný apriori třídní nenávisti, text nemohl vypadat jináč. jestliže tvoje vidění státní regulace se smršťuje do marginálního a běžného aktu jako zákazu plateb v hotovosti, nelze se divit tvým jednoduchým závěrům. Naopak, kdyby nesmrděli takoví dogmatici a nedovzdělanci a neuzurpovali si právo na realizaci jejich blbostí, světu by částečně odlehlo

BOMBON 13.10.2008 10:16

Re: kristovanoho...

s clovekem, ktery nema ani dost vychovani na to, aby neznamemu netykal, se tezko "diskutuje".

mate-li pocit, ze jsem zasazen tridni nenavisti, pak vezte, ze je to nenavist k tride debilu a reditelu zemekoule. ti me totiz uci, jak mam zit a to nejak spatne nesu..

pokud nechapete, co je priklad (to s temi hotovostnimi platbami), pak vam neni pomoci. se stejnym uspechem bych pak mohl "diskutovat" s lackovcem ci valecem koulivym.

az mi dementi vaseho ci zaoralkovskeho typu nepolezou do penezenky aby uspokojili sve predstavy o tom, "jak ma svet fungovat", nebudu smrdet. mym snazenim neni totiz nic jineho, nez abyste me a moje penize nechali na pokoji. buzerujte se klidne navzajem...

emil 13.10.2008 13:00

Re: kristovanoho...

Hanku, uvolni svět a drž ústa. Jsi fakt dost hloupej a tvým argumentem je napadání a sprosťárna.

malstoka 13.10.2008 8:59

Nic nového

Opět s. Doorálek potvrdil, že dobře studoval VUML, jen zapoměl aktualizovat myšlenky, ale to už by bylo moc na Doorálka, protože on myšlenky nemá jen rudý hadr před očima.