Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Formelák

27. 1. 2010 21:48
Heuréka !!!

Jak zajistit stálou dodávku z FVE. Jednoduše. Jednotlivé "malé" elektrárny (asi tak do 20MW ) budou zřízeny po celé Zemi , rozumějte zeměkouli včetně velehor moří na plovoucích pontonech. Rozestup cca 5 km . Tyto dílčí elektrárny budou vzájemně propojeny do sítí. Tím bude zajištěno, že na tu polokouli, na níž bude zrovna noc, bude zásobovat ta polokoule , kde bude den. Výpadky díky špatnému počasí tím budeou též značne eliminovány. No nebylo by to skvělé ?

0 0
možnosti

ou

27. 1. 2010 22:10
Re: Heuréka !!!

Aston napíše sci-fi. Při zatmění slunce klekne síť, sesypou se počítače na burzách a bude konec světa.

0 0
možnosti

Pavelka

4. 2. 2010 17:03
Re: Heuréka !!!

Zatmění slunce je na Zemi vždy jen v úzkém pásu, v tom by problém nebyl, ale jinak...

0 0
možnosti

SelskýRozum

27. 1. 2010 23:23
Re: Heuréka !!!

Přenášet elektrickou energii na tak velké vzdálenosti efektivně nedovedeme.

0 0
možnosti

Peta

27. 1. 2010 23:35
Re: Heuréka !!!

Kecáš! Zeptej se Zimy ten to umí! A stejnosměrně.

0 0
možnosti

Formelák

27. 1. 2010 23:59
Re: Heuréka !!!

Musím se přiznat k jedné věci. Celý projekt se už pomalu rozjíždí. Začíná se budovat již na Antarktidě, kde se jednak využije relativně krátkých rovnoběžkových úseků k e zkušebnímu provozu. Protože udělat zkušební provoz FVE po 5-ti km kolem rovníku je přeci jen o dost náročnější . A zároveň se předpokládá zastavení tání ledovce , protože sluneční záření bude  přeměněno na elektrický proud a ten bude odveden aaaaaaaž do , no zatím jen do Ohňové země. Spojení s Evropou přes Afriku ještě chvíli potrvá. Nicméně ... velmi důležitým partnerem a pomocníkem při vyjednávání o výkupu pozemků od tučňáků  je naše hlavní město Praha a pan primátor Bém se účastnil podpisu prvních smluv s domorodci. Za jejich ochotné jednání a pochopení situace pan Bém nechal nainstalovat dobíjecí automaty Opencard. A dokonce někde na nějakém Mount Vinsonu či jak se to jmenuje, tam ho osobně uváděl do provozu. Tak ! A teď už víte všechno.

0 0
možnosti

brr

30. 1. 2010 16:24
Re: Heuréka !!!

Ty zelený nevzdělaný demente!!!  Víš vůbec něco o elektrice, energetice, přenosových soustavách  a ostatních náležitostech?, kterých je zapotřebí a jak musí fungovat, než si zapneš PC a začneš propagovat zelenou demagogii?????

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz