Sobota 18. 5. 2024Nataša polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 135
  • Poslední: 30.7. 2007 14:54
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
D1 23.3.2007 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

No tak teď si k tomu ještě připlatíte daň ekologickou

D1 23.3.2007 13:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Za převážení zboží platíte dopravné,které je v ceně zboží.

D1 23.3.2007 13:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Neptal jsem se na OSN, ale co konkrétně VY děláte, jak hodláte omezit svůj komfort.

Sidi 23.3.2007 17:40

Blbost je věčná a nevymýtitelná!

Takže čekejte, čekejte,... Nikdo vám přece nic nenařizuje. Sprchujte se třeba hodinu. Je to jen na vás, jak cítíte svět. Jestliže žijete v dostatku, nic vám zřejmě nebrání, ani vaše svědomí. Ó, blahoslavený...

D1 23.3.2007 13:19

Re: Re: Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Takhle přesně to stojí, v tom není žádný extrém

geo 23.3.2007 13:29

Re: Re: Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

myslim, ze nejaka organizace s nazvem osn se taky zabyvala otazku ochrany civilniho obyvatelstva pred srbskymi vojsky.  srebrenica nebo jak se to jmenovalo ...

RomanL 23.3.2007 10:52

Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

A jste snad na stromě? Až tam všichni zelení rok, dva nebo tři budete, můžeme začít uvažovat třeba i o odstavení Temelína (pokud tím ovšem vytvoříte dostatečnou úsporu)...

demokrat 23.3.2007 10:55

Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Ale tohle po Vas nikdo nechce, ani ti zeleni, abyste nejezdili autem, doma netopili.... Jen je třeba investovat např.  do technologií, které neničí životní prostředí, jako auta, která budou úsporná, netopit uhlím.....Pořád to lepší než stavět základny, bojovat proti terorismu nebo dělat olympiády (což je program ODS). Pro takové voloviny budete vydělávat do nekonečna. 

D1 23.3.2007 11:12

Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Pokud chceme omezit CO2, který vzniká spalováním, tak musíme omezit hlavně energetickou spotřebu. Nejvíc energie každý z nás vydává na vytápění domácnosti, ostatní je proti tomu zanedbatelné. Jeden německý zelený už navrhuje, že je zbytečné mít v domácnostech dálkovody teplé vody. Ale tohle mě baví, každý je teoretický ekolog, do okamžiku, než mu dojde, že by musel hlavně omezit své pohodlí.:-)

Karel 23.3.2007 10:59

Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Hezké, demokrate, akorát to není pravda. Žijeme ve stále lepším prostředí (do řek se vracejí ryby, které tam desítky let nebyly, dokonce i raci), potraviny jsou kvalitnější a můžeme si z nich vybrat, vzduch je čistší (kam se poděla "londýnská mlha"?) a hlavně - žijeme stále déle, jsme prostě zdravější. Odkud berete podklady pro to apokalyptické skuhrání, je mi záhadou.

demokrat 23.3.2007 11:30

Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Rychle rostoucí nárůst výdajů za léky svědčí spíše o opaku. O kvalitě potravin lze také pochybovat, zvláště když si koupíte zkažené maso v supermarketu. A to, že řeky jsou čistší - možná někde, kde zrovna zkrachovala nějaká fabrika. Nějaká zlepšení lze pozorovat, ale je to všechno stále málo, jak se zdá, že ? 

RomanL 23.3.2007 11:37

Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Ne, mně se nezdá. Já si pamatuji, jak vypadala příroda, když mi bylo 10. Těď je to mnohem, MNOHEM LEPŠÍ. A zkuste se zeptat na severní moravě...

Nárůst výdajů za léky svědčí leda o tom, že by bylo konečně dobré udělat pořádnou reformu ve zdravotnictví. A to zkažené maso snad ani nemá cenu komentovat, leda pokud byste současně vzpomínal na dobu, kdy nebylo maso v obchodech vůbec...

Sidi 23.3.2007 17:46

Re: Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Na Jižní Moravě je o poznání horší. V okolí Prahy taky.  Zvýšený počet dětí se sníženou imunotou, s alergiemi, rakovinou - to je to vaše zlepšení? To napraví reforma zdravotnictví? Co to říkáte za nesmysly?

Milan357 23.3.2007 18:10

Re: Re: Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Lékařská věda dnes ZJIŠŤUJE (diagnostikuje) daleko více a lépe než v minulosti, takže není divu, že pozitivní nálezy stoupají. Zkuste si zdravotní zabezpečení v zemích s daleko menší ekologickou stopou (a určitě lepším životním prostředím a "kvalitou života"). Pro začátek doporučuji Súdán, Čad, Maroko, Afghánistán, Bangladéš. Tam jsou určitě problémy s alergiemi zanedbatelné.

RomanL 23.3.2007 20:05

Re: Re: Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Vážně? tak to asi bydlíte někde ve slumu - já jsem ze střední moravy a vidím samá zlepšení. Ten "zvýšený" počet nemocných  je způsoben maximálně tím, že dříve by ti lidé prostě umřeli a své geny nepředávali dál. To je ovšem podle vás radikální zhoršení, no tak jo, no. Lepší by bylo je tak nějak nechat "přírodně" umřít - to by bylo podle vás ekologické  "zlepšení". Nesmysly tady blábolíte leda vy. Ale pokud žijete tak špatně v tak hrozném prostředí, tak začněte něco dělat, ať se z toho hnoje jednou dostanete.

D1 23.3.2007 11:45

Re: Re: Re: budoucnost má jen život ve kvalitním životním prostředí

Proti vašemu katastrofickému vidění hovoří fakt, že průměrná délka života se prodlužuje a obyvatel na této planetě stále přibývá. A to i přes (zřejmě spíše díky) "nárůstu výdajů za léky" a "horší kvalitě potravin". Navíc je tu paradox, pokud bychom měli zastavit oteplování (C02),neměli bychom ani tepelně upravovat potraviny. 6 miliard lidí, 2-3 x denně teplé jidlo, na kamnech, ohništi,elektrickém či plynovém sporáku v bohatších společnostech, atd..Jistě si dokážete představit, kolik C02 se tím denně dostane do ovzduší. Ale tepelně neupravené potraviny jistě délce a kvalitě života neprospějí...

Ignacy M. 23.3.2007 15:13

Mohl byste se ho třeba zeptat,

když už tak pěkně mluví o tom zkaženém masu ze supermarketu, kdy jsme naposledy v Evropě stavěli morové sloupy, protože vymřela polovina obyvatel města. Kdy se nemocní vykuřovali a pro tehdejšího "hygienika" byl mor všechno, ať to byl pravý mor, cholera nebo pravé neštovice. Anebo se na to vykašlete a dejte si nohy na stůl. Osli nechtějí stát se koňmi, ale chtějí svobodu radostně a nahlas hýkat. Třeba o horší kvalitě potravin. Že například ani Karel IV. neměl tak královskou tabuli, jako má dnešní standardní příjemce sociální pomoci, to ty velké uši neslyší.

Roman 23.3.2007 9:39

Kšeft.

Od zveřejnění zprávy o možných klimatických změnách jsou noviny zaplaveny články (převážně ekonomů) o údajném ohrožení svobody. Podle křiku bych to, ale spíš tipoval  na ohrožení jejich kšeftů a s nimi spřátelených skupin.

Lájoš B. 23.3.2007 10:14

Re: Kšeft.

R^

Milan357 23.3.2007 18:18

Re: Kšeft.

Pokud vím, tak na strašáku klimatických změn parazitují především různí rádobyzelení vykukové (např. Pávek, nyní následován i ČEZem), kteří mi vnucují předražený, nekvalitní a nepotřebný produkt (větrníkovou elektřinu). Jako ekonom své rodiny se cítim ohrožen ve své svobodě žít šetrněji a věnovat omezené prostředky na smysluplnější aktivity.

Český Honza 23.3.2007 9:18

Souhlas i nasouhlas

Pane Kříži, nevím, kolik Vám je let, ale po přečtení Vašeho článku jsem nabyl dojmu, že jste se narodil asi před dvaceti lety a pravděpodobně žijete v jiné zemi než já. Jestli jsem hlupák tak to nevím a musí to zhodnotit někdo jiný (rozhodně ale ne vy) a Alzheimera zatím nemám a upzorňuji, že před ním si není nikdo jistý. Stačí se jenom rozhlédnout. Byly doby, kdy se říkalo šetřete např. vodou a  elektřinou. Stav dnes je takový, že všichni jsou přímo vybízeni k plýtvání. Myslíte si, že je to stav normální. To co se děje v celé evropě na silnicích je naprostá katastrofa. Je dána přednost dopravě kamiony, což vede k naprosté devastaci komunikací, musí se do nich lít miliardy, které stát nemá a tak si na ně musí vydělat prodejem části akcií v podstatě státní firmy ČEZ. Tato firma je čistý produkt naprosté arogance vůči svým zákazníkům za nečinného přihlížení státu. Dopravní politika státu je také ukázkou naprosté nekompetentnosti, protože místo toho aby byla podporována hromadná doprava, tak opak je pravdou o čemž  svědčí nedovné skokové navýšení cen autobusové přepravy (žiji na vesnici). A zelení? Co jste pustili k lizu, tak to tam máte. Byl to váš dobrovolný krok a tak nyní za něj platíte ke škodě všech. Musím však přiznat, že i oni mají v některých věcech pravdu, ale to je na delší debatu. Avšak nezoufejte, třeba se ten Alzheimer dostaví a pak už Vám to bude asi jedno.

Ladislav N. 23.3.2007 9:32

Re: "Stav dnes je takový, že všichni jsou přímo vybízeni k plýtvání."

Můžete uvést jediný příklad, čím a kde jste "přímo vybízen" k plýtvání? 8-o

qwert 26.3.2007 16:09

Re: Re: "Stav dnes je takový, že všichni jsou přímo vybízeni k plýtvání."

krásný příklad: kdo plýtvá, žije draze a nad poměry - den dostane sociální dávku příspěvek na bydlení.

Když totiž budete šetřit, či budete bydlet v energeticky pasivním domě a vaše faktury za energie budou směšně nízké, když budete mít to štěstí a budete mít vlastní studnu a vlastní čističku - nebudete mít co "vyfakturovat" a tak nedostanete žádný příspěvek na bydlení. Ten ovšem dostanou všichni, kteří bydlí ve špatně tepelně izolovaném domě, s drahým centrálním vytápěním nebo luxusním topením na elektřinu.

D1 23.3.2007 10:04

Re: Souhlas i nasouhlas

Spotřeba vody v českých domácnostech stále klesá, jak tyto šetří. To vám potvrdí každá vodárna.Máte silná tvrzení ale ne nutně pravdu.

RomanL 23.3.2007 10:47

Re: Souhlas i nasouhlas

Ha ha ha. Přestože mám doma mnohem víc elektrospotřebičů než dříve, moje spotřeba se nijak nezvýšila. O spotřebě vody ani nemluvě, tam už dnes každý šetří jak se dá, při těch cenách. Jak vůbec můžete psát takové bláboly, pane!? To jste skutečně tak blbý, nebo je to flame, abyste se pobavil?

wbgarden 23.3.2007 8:44

Ňiňo Buršík...

Zabij bobra zachraň strom

ty přec zelený jsi šampión...

Kill the beaver save a tree

for better green peace victory....

Jenda 24.3.2007 1:07

Re: Ňiňo Buršík...

Omlouvám se za hnidopišení. niño (pro případ, že by to neprošlo správně ... nad druhým n je vlnovka). A to první "n" se nečte měkce.

Jinak souhlas, Bursik je takovy cesky El Niño.

kdokoli 23.3.2007 8:30

souhlas s autorem

R^

Karel 23.3.2007 8:19

Samozřejmě

Samozřejmě, je tomu tak. Komunismus je mrtvý - pohled na jeho mrtvolu si ještě mnozí pamatují, a ti kteří nikoliv zase tak moc zvědaví nejsou. Problémy ale nikdy nezmizí - jen mění svoji podobu. A tak na sebe vzaly podobu militantního environmentalismu, human-rightismu, NGOismu, genderové a politické korektnosti. Vše toto má společného jmenovatele: na základě jakéhosi "vyššího úradku" - který si ovšem dotyční rezervují výlučně pro sebe - manipulovat ostatními, monopolizovat si ten "správný" názor a hlavně trvale inkasovat. Inkasovat granty, podpory, dotace - podoba tohoto sociálního parazitismu je ve svých četných podobách snad nepopsatelná. Samozřejmě tuto hodnotu nevytvářejí, jen spotřebovávají a rozhodují o výsledcích práce jiných. Ta drzost a bezostyšnost je neuvěřitelná. Na všechno mají apriorní nárok. Ve svých důsledcích naprosto diskreditují a znevažují samotný pojem prosté mezilidské solidarity, vstřícnosti, charity. Vzít melouny do vlády byla těžká politická chyba a příliš velká cena za vládnutí. Panoptikální typy jako Džamila či ministryně školství (!!) ten malér jen podtrhují. K sobě pana Bursíka bych se ze slušnosti nechtěl vyjádřit. 

honzak 23.3.2007 8:46

Re: Samozřejmě

Karle, nadbytek slušnosti se již několikrát historicky nevyplatil. Nazvěmež tedy bursíka pravým jménem - je to to z/k/u/r/v/e/n/ý hýzl, ničeho se neštítící. Na jeho obhajobu budiž řečeno, že není sám....

qwert 26.3.2007 16:13

Re: Re: Samozřejmě

pozor, zášť zabijí v první řadě záštiplné. Budte-li plnen zášti,  stejně jako vaše texty na téma Bursík, mohu vás ujistit, že vás p Bursík s vysokou pravděpodobností přežije.