Pátek 17. 5. 2024Aneta polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 28
  • Poslední: 29.9. 2007 6:38
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
doktor 28.9.2007 11:06

Dan Drápal

neví, že od roku 1995, kdy za ministra Ing.Jindřicha Vodičky (ODS), námořního kapitána, vznikl za vlády Václava Klause nový zákon o invalidních důchodech, se uznávání invalidit proti letům předchozím neskutečně zpřísnilo: mimo jiné se do důchodu i u lidí s více nemocemi počítá - na rozdíl od doby do roku 1995 - jen jediná, ta tabulkově nejvážnější. Do té doby se procentuální podíly nemocí sčítaly. O DI tak přišly tisíce lidí, a jejich získání je stále obtížnější. Jak ochotně zaměstnavatelé zaměstnávají osoby se "změněnou pracovní schopností", je všeobecně známo. Tito lidé, kteří nedostanou ani práci, ani důchod, jsou pak odkázáni jen na almužny sociálních dávek.

vládík 28.9.2007 11:26

Re: Dan Drápal

To ovšem nevyvrací možnost, že pořád (vedle těch, kdo by možná důchod zasluhovali a mají jen částečný či žádný) existují i ti, kdo ho vyfixlovali. A  často s pomocí lékaře - ať již pozornostmi či hrozbami. Prosím slušné lékaře, aby se neozývali - oni přece nejsou husou, postiženou tímto příspěvkem.

Roneček 28.9.2007 11:44

Re: Dan Drápal

Jsem důchodce,který má syna na polovičním invalidním důchodu.Je nemocný s páteří t.zv.Schauerman.Dle lékařů hrozí při tomto poškození páteře při nedostatečné opatrnosti i invalidní vozík.Nikdo ho nezaměstná.Na dávkách pobírá 3 200,- Kč.Nebýt nás rodičů tak je již dávno bezdomovec.Toto nikoho nezajímá a ještě si každý myslí.že je simulant.