Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DOBA: Návod na opravu naší ekonomiky

Evropa dnes jako celek uvadá, česká ekonomika neprosperuje. Naše konkurenceschopnost prudce klesá. Veřejné finance vykazují hluboké deficity.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

L27i74b49o26r 58D67a70v20i34d

28. 3. 2024 11:59

Příčinou správně kritizovaných chyb celého systému není nic jiného, než ZPUPNÁ PÝCHA LIDSKÉHO ROZUMU A ROZEŽRANOST TĚCH, KTEŘÍ MAJÍ V RUKÁCH MOC ! !

Těžko organizovat reformu, když takoví Pávkové, Fialové a další schovávají vlastní neschopnost za nutnost poslouchat zpupné a hloupé Bruselany.

Ke změně ekonomického systému státu není jiné cesty, než ZMĚNA POLITICKÉHO SYSTÉMU, která znemožní, aby se k moci mohli dostávat neschopní kariéristi, tupci, škůdci, zloději, rozežranci . . . . .

Bez toho, že bychom z neprávem držených pozic vykopali pryč všechny ty Pávky, Pekarové, vystrčily, Fialy, Rakušany, Černochové . . . . . atd. není šance na nápravu!!!!

0 0
možnosti
ZL

Ba ne, to je až výsledek. Co je příčina? Poslechněte si lidi. Chceme větší důchody, větší dotace, vetsi regulace, od obsahu masa v mase az po to omezeni rychlosti a posledni dobou zakaz důchodců v supermarketech (to jsem fakt cetl) a za volantem (nechce se mi tomu verit, ale o necem takovem fakt jedna EU). Babis je fajn, protože se stará o lidi.

Nadává se na politiky (já taky), ale kurnik sopa - co mají s podobným zadáním dělat? Od Fialy po Babise. Je řešením Okamura? Přímá demokracie- fajn. Ale odkud kdo bere naději, že ti sami voliči budou jiným způsobem volit něCO jiného? Někoho jiného možná, ale zadání je definované voliči a ti jsou pořád stejní.

Ale ano, zručnost rozumu v tom velkou roli hraje, ale politici v tom jsou nevinně. . Fiala se eejme tomu snaží, ale na jedné noze mu visí Bartoš, na druhé Pekárna, na čem mu visí Rakušan raději nedomýšlet a zezadu ho vreckovým nožíkom pošťuchuje Babiš.

0 0
možnosti
MK

Ovšem naskýtá se otázka: předpokládám, že všichni politici měli už před volbami představu, jaké problémy na ně čekají. No a pokud nevěděli, jak je vyřeší, proč kandidovali? Protože předpokládali, že je dnes už normální, aby brali plat za vysvětlování (vykomunikování), proč něco nejde? Bohužel, tohle se netýká jen téhle vlády a té minulé (kolik korupčníků, se kterými se zapřísahala bojovat, poslala za mříže?). Stal se z toho hodně nebezpečný trend.

0 0
možnosti
ZL

Někdo musí zůstat, aby pomáhal, kde se dá a zachraňoval, co se dá? Škvorecký v civilnejsi, ale dost podobně souvislosti.

Ano, máte pravdu. A ne, nemám řešení.

Ony podivné jsou i výsledky všelijakých přímých voleb včetně té prezidentské a referend. Výsledek 49:51 znamená, že hod korunou se ve výsledku podstatné neliší.

0 0
možnosti
PD

Máte pravdu, bohužel.

0 0
možnosti
JM

Nejprve je potřebné nalézt a zřetelně definovat ve svobodné diskusi okruh reálných společných zájmů většiny občanů našeho státu. Úkol v naší současné situaci takřka nesplnitelný.

0 0
možnosti
ZL

Zní to dobře, ale jestli to není - nevím, uvazuju - právě ta chyba. Totiž jestli by nebylo lepší nelézt si vzájemně do zelí. Krást a podvádět zakázané je (společensky; zákony vzal čert), tak proč vymýšlet nové a nové předpisy konkrétnich podvodů a krádeží? Včetně těch dezinformaci a co já vím vysokých úroků?

Já se totiž obávám, že jsme se stali společnosti... chtěl jsem napsat děti, ale spíš obětí, které žijí v přesvědčení, že potřebuji někoho, kdo je bude chránit. A člověk, kterého chraníte před jeho vlastní blbostí až tak dalece, že mu zakážete sahat na žhavá kamna, rozhodně nezmoudri, ale přestane vám věřit a jednoho dne ne že se jich opatrně dotkne, ale rovnou si na ně sedne. I ten Green Deal je naprosto fascinující ukázkou nedůvěry vůči technikům a ekonomům, kteří od začátku tvrdí, že taková přestavba energetiky nebude bez absolutně nezvládnutelnych nákladů fungovat. Ne, obnáší vláda (vláda!!!) EU na ty kamna sednout musela. Můžeme řečnit o demokratickém deficitu, ale ta vláda je volená přímo voleným parlamentem čili v podstatě svobodně, I když pánové Čech (zdejsi) a Okamura na to mají jiný názor.

On i ten slavný Churchill svým Krev, pot a slzy neřekl nic jiného, než Musíte si pomoct sami, nikdo to za vás neudělá.

0 0
možnosti
JM

Asi jsem ve svém potlachu měl volit výstižnější výraz . . . redefinovat . . . .

0 0
možnosti
ZL

To byste tomu, co se mě týká, moc nepomohl.

Tuším, že po delší debatě bychom se mohli shodnout na něčem jako "stát se stará o příliš mnoho věcí a občané se proto stali bezstarostnými. Proto je třeba omezit (redefinovat? Proč ne) množství a rozsah odpovědnosti státu".

Vlastně klasika: armáda, policie/soudnictví, měna, a to je asi tak všechno.

Trochu odbočím: docela mě fascinován Zoluv Zabiják. Jednak tím, že drsoň a naturalista Zola ani jednou nezmínil nezaměstnanost (kdo chtěl a mohl, pracoval a měl co jíst a kde bydlet; standardy raději nerozebirat) a druháku- když na dotyčného, zcela bez prostředků, přišlo delirium, tak ho bez dalších ciratu odvezli do nemocnice a dali dohromady natolik, že se mohl vrátit do života. Což mi zní jako zdravotní péče zdarma.

Jasně, je to román, ale právě že drsný realismus, žádný Hollywood.

0 0
možnosti
ZL

Pekarové, samozřejmě. Rozvášnil jsem se a zanedbal kontrolu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz