Čtvrtek 23. 5. 2024Vladimír polojasno10 °C

Diskuse k článku

BIG EXPERT: Akcie

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 3
  • Poslední: 22.5. 2009 15:11
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Bac L'Jean 22.5.2009 9:44

Finanční trhy vs. ekonomická realita

Snažit se vyvozovat z krátkodobého vzestupu finančních trhů nějaký dopad na růst ekonomik mi přijde hodně přitažený za vlasy - stále ještě dochází k poměrně velkým turbulencím a stále panuje velká  nejistota. On si asi málokterý analityk dokáže přiznat, že vaří z vody a veškeré anylýzy za současné situace jsou v zásadě nepodložené (a nepodložitelné), tudíž jejich vypovídací hodnota klesá hluboko kamsi k nule. Ale to už je na každým, jak si prezentované předpovědi přebere.

Jen tak mimochodem, "ryzí optimismus", obzvlášť z pozice analytika je pomalu na vypolstrovanou celu.

2Rýpal: R^ souhlas

Rýpal 22.5.2009 5:57

Analýzy

Akciové trhy začaly růst 6-9 měsíců před dosažením dna recese již mnohokrát v historii, nejznámějším příadem je dosažení akciového dna v polovině roku 1932 (ekonomika své dno našla až v roce 1933). Trhy začaly v březnu růst právě proto, že investoři počítali s tím, že porostou. Ceny jsou asi tak 50 % fundamentů a 50 % psychologie. Prognózy o poklesu indexu S&P až na 500 bodů, publikované ještě před dvěma měsíci, byly naprostými nesmysly, které dále podryly moji již tak nízkou důvěru v názory analytiků...Rv

Schumacher 22.5.2009 15:11

Zasjisté. Tyhle předpovědi be uvedení podkladů o které se opírají mají hodnotu věštění z kávové ssedliny.

Pokud ti analytici jsou tak dobří v předpovědích pak bych rád věděl, proč se živí jako analytici a nejsou spokojenými obchodníky na vlastní účet nebo už spokojenými rentiéry. Odborník živící se tím, že jiným radí jak výhodně investovat ve mně vzbuzuje pochybnosti.

Více už toho není