Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Nevím, o kterém "malém městečku" píšete, takže nemohu posoudit.
K tomu údaji jsem však velmi skeptický, neb jakýsi malý rozvoj pohostinství nastal právě až v té druhé polovině šedesátek.
Uhlířské Janovice trochu znám, známí, ke kterým léta jezdím, maj chalupu v Kouřimi.
Pěkné náměstíčko s kostelem, na kole jsem tudy jel mockrát. Těch pět hospod by se tam určitě krásně vešlo, ale jestli tam za komoušů taky byly, se mi moc věřit nechce. Tak dalece už má paměť nesahá. Ale když to říkáte...
POZOR HLÁŠENÍ
Vrátný Hulibrk Omar PODLESNY již ve vrátnici.
Omluvte malé zpoždění.
To je Vobrova cvičená Sojka, která se ho snaží bůhvíproč napodobovat.
Nějak vlažno kolem českých hospůdek.
To si nepamatujete ? Na každé vesnici hospoda, minimálně jedna, štamgasti, každé posvícení, pouť, se drželo s celým příbuzenstvem.
V městečkách i 5hospod na náměstí. Ale maminy s dětičkama tam neotravovaly. Ty měly mléčné bary.
:)))) tak jistě v každé vesnici mléčný bar. :))) A běda když jste chtěli s děckem na výletě limonádu nebo nedej bože jídlo. :)))
Hospody na vesnicích byly, obvykle bez vaření. Limonády ovšem většinou byly, flaškové i točené. Hodně záleželo na hospodském, nakolik hospodu považoval za "svoji".
Byla prostě jiná doba. V něčem i lepší, obecně spíš horší.
Bohužel těch horších bylo výrazně víc.... Klasika byla limonáda nalitá do sklenice, kterou předtím vymáchal mezi půllitry....
V hospodách mě přišla výrazně horší... Informace o dobrých hospodách si třeba vodáci předávali jako poklad. ;)
Nejen vodáci, ale i řidiči, cesťáci.
A mluvím/píši o hospodách, kde si dovedli štamgasti tak trochu " vychovat " hospodského. Ne o putykách !
Mnohé na pohled luxusní restaurace ve středu Prahy byly prázdné a nikdy nekrachovaly.
Mafiánské pračky na peníze ?
To by přeci Babiš nedovolil. Má MF v rukou už skoro 7 let. Každé babce s mrkví připnul EET, tak přeci tohle by nešlo.
Opravdu ? A kam ho připnul vám ?
V Praze jsou přihlášený skoro všechny společnosti z republiky, takže kontrola z FU na ně vyjde jednou za 1000 let. Tak se nestrašte:-D:-D
Hmmm acháá vy vlastně jen říkáte takové ty pověsti a bajky, že...
" Odstřihněte rasistický Frontex od peněz, domáhá se kapitánka.
Kapitánka 29. června 2019 navzdory zákazu tehdejšího italského ministra vnitra Mattea Salviniho připlula s plavidlem Sea-Watch 3 se 40 migranty na palubě do přístavu na ostrově Lampedusa. Německá kapitánka lodi Sea-Watch 3 Carola Racketeová vyzvala, aby Evropa přijala půl milionu lidí, kteří se v Libyi ocitli v moci převaděčů či živoří v místních uprchlických táborech. Ujmout by se měla i lidí, kteří utíkají před důsledky změn klimatu."
To opravdu v Německu nemají psychiatrické kliniky pro tak těžké pacientky ?
Anketa na ParlamentníchListech.cz:
Má Zeman pravdu, že heslo ,,Black Lives Matter" je rasistické?
Ano 98%. Ne 2%. Hlasovalo: 12994 lidí.
Kolik bylo restaurací a hospod v naší zemičce za rudochů víme, jak se tam vařilo, tedy většinou a jaké byly porce jídel a jejich kvalita - to také víme. Jak se k hostům laxně-nevšímavě chovala většina obsluhujícího personálu - to také víme.. Co jsme zažili v " osumdesátkách " v Karlových Varech v grandhotelu Pupp-tehdy Moskvě bylo až neuvěřitelné.. V poloprázdné restauraci tohoto i tehdy jednoho z neznámějších hotelů naší země jsme cca půl hodiny čekali na číšníka k objednání pití a jídla. Na stříbrných příborech z dávné-lepší doby byly zaschlé zbytky po minulých strávnících, v salátu byl nějaký slimák a na mou reklamaci mě číšník sdělil - " a to se vaší paní doma nikdy nestane " ? O velikosti porcí a kvalitě jídla, ani ceně se už raději zmiňovat nebudu.. Podobných zážitků s našimi " RAJI 1 a 2 " bylo mnoho... Tak tak to bylo v ČSSR za " zlatých komunistů" jak dodnes říkají naši mimozemšťané...
Je zajímavé co vás napadlo ve spojení slušně najíte. :)))) Asi máme o tomto slovním spojí každý jinou představu. :)))
Dneska přece NEMŮŽE být něco lepší, než za soudruhem Černým milovaného komunismu.
Koukám a za vrchol gastronnomie považuje spolu se Šimkem mekáč. :)))))
V gastronomii VŠECHNO, mudrlante s. Černý.. Zažádej si o vycházku a zkus jít do nějaké restaurace na oběd nebo večeři.. A vezmi si na nos brýle, abys viděl co ti donesou na talíři, jak vypadají nyní interiéry a hlavně toalety-WC.. A většinou i vstřícné chování obsluhujícího personálu.