Nic objevného, co se týká způsobu přípravy a surovin, ale výsledná chuť je zase jiná než s použitím jen brambor nebo těstovin. Rychlost se také počítá.
Suroviny:
- balení italských gnocchi, 1 balení = 1/2 kg, je dostačující pro 2 – 3 osoby
- máslo
- cibuli
- slaninu, nebo šunku, nebo uzené maso, nebo jen salám - nakrájené na kostičky, asi 25 – 30 dkg
- strouhaný tvrdý sýr, lepší trochu aromatický, třeba čedar, 15 – 20 dkg
- asi deci horkého vývaru nebo jen vody
- smetanu, asi 1/2 deci
- možno sterilovaný hrášek
- samozřejmě sůl a pepř
Suroviny na zapečené gnocchi
Postup:
- osmažit nakrájenou cibulku se slaninou (když už se nepřidá jiná uzenina, jinak na másle s některou z uvedených uzenin) do zlatova a přendat do zapékací misky
Jen slanina s cibulí
- gnocchi uvařit v dostatečném množství osolené vody, jakmile vyplavou nahoru (tj. za pár minut), ihned scedit
- přisypat k cibulce s uzeninou a rychle promíchat, aby se gnocchi obalily v tuku a neslepily
- přidat horkou tekutinu, smetanu, hrášek, polovinu sýra, sůl, pepř, promíchat a urovnat
Hrášek není vidět, zapomněla jsem ho tam nasypat
- navrch posypat zbytkem sýra, na chuť mohou být 2 druhy
- a zapéci do zlatova.
I tak to bylo dobré
Voní a chutná.
Daly jsme si k tomu pečené papriky:
Dobrou chuť!
Foto: Nelina