Kdysi maminka přinesla tenhle recept a já jako správný puberťák měla spoustu blbých keců, jako že to nebude k jídlu a tak... Ale jen do chvíle, než jsem ochutnala.
Potřebujeme:
Já to dělám v papiňáku, takže:
Nakrájenou - na hrubo - cibuli osmahnu na troše oleje, přidám oloupaný a nakrájený česnek, na to naporcované kuře nebo stehna a krátce ze všech stran opeču.
Zaliji pasírovanými rajčaty - cca 3-4 dl, přidám koření a sůl a tolik vařící vody, aby tekutina byla v úrovni masa. Zavřu papiňák a natáhnu minutku na 35 minut.
Starý chleba - to je podmínka, z čerstvého to není ono, nenasaje šťávu - nakrájím na velké kostky.
Hotové kuře nebo stehna vylovím z papiňáku, odložím na talíř a do šťávy nasypu chlebové kostky. Zamíchám a nechám chvilku rozležet - mezitím dělím maso na talíře. V ideálním případě kostky nasáknou skrznaskrz, ale nejsou rozmočené. Přidám k masu a je hotovo.
Je to vynikající i studené, a pokud zbude :)) i druhý den.