Když je schůze krajská, doma bude rajská!
Kousek žeber hověziny bez anebo s kostí
uvař v hrnci smaltovaném, dřív než přijdou hosti.
Přidej nové koření, bobkový list, hřebíček,
skořice kus musí být a pepře pár kuliček.
V dalším zpěň si cibulku, pěkně do sklovata,
přilej pikslu s rajčatama, spěchej, přijde táta.
Sýpni trošku perníku, nasyp soli špetku,
cukr ten tam musí být, pozvi mlsnou tetku.
Než přiliješ vývar, do hladka vše mixni,
propasíruj přes sítko a potom to riskni.
Do knedlíků místo housky perník pokrájej,
bude hezká mozaika, jedlíci je pochválej.
A kdo knedle nemá rád, těstoviny dá si snad…
Sladká rajská omáčka, maso z hověziny,
provoním jí o víkendu pardubický Polabiny!