Tato polévka je taková lehce pikantní a překvapivě úžasná!
Když hledáte něco… jste mlsní a potřebujete naplnit své chuťové pohárky, doporučuji tuto polévku.
Letos se nám podařilo vypěstovat mnoho okrasných dýní. O jedlé druhy se nám vcelku záhy po zasazení postarali slimáci. Příští rok zkusíme vypěstovat hokaido.
Dýňové pole
Na polévku potřebujeme:
- 1 kg dýně hokaido nakrájet na měsíčky - vydlabat dužinu, odkrájet bubáky, neloupat
- 1 cibule a 2 stroužky česneku nakrájet a na oleji s trochou másla osmahnout
- přilít 1 litr vody a přidat 1 kostku bujonu (nebo vývar), vařit 30 minut a pak vše rozmixovat
- přidat 1 sladkou smetanu
- koření po špetkách: chilli, pepř, kari koření, kurkumu, muškátový ořech, mletý zázvor (soli už většinou není třeba přidávat) – krátce provařit
- osmažit housku na kostičky
Podávat se lžící kysané smetany.
Dobrou chuť přeje Bláža!
Hotová polévka
Foto: autorka
http://www.ateliermodrykvet.cz