Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Italský chlebový salát

1.9.2006 0:07

Z rubriky Mlsotník jsem se inspirovala, vyzkoušela, uvařila a byla velmi pochválena... Proto také přispívám svým receptem na italský chlebový salát se kterým mám vždycky úspěch. (recept jsem si trošku uzpůsobila na tuzemské podmínky :-))

Italský chlebový salát

1 bochníček bílého francouzského chleba (prodává se v Globusu, ale je možné ho nahradit i chlebem obyčejným)
6-7 rajčat
3 papriky (pokud možno každá jiné barvy)
1 větší cibule (najemno nakrájená)
3 stroužky česneku (najemno nakrájené)
nahrubo mletý pepř
hrst kaparu nebo nakrájené olivy

Zálivka:
6 lžic olivového oleje (či podle potřeby i více)
1 lžíce octu balzamico (může být i vinný)
3 lžíce vody

Chléb nakrájíme na krajíce a z krajíců na kostky. Přemístíme na plech a pod grilem upečeme do zlatova. Mezitím nakrájíme na kousky rajčata, papriky a ostatní.

Vše dáme do velké mísy, promícháme, okořeníme hrubě mletým pepřem /nejlépe barevným/ a pokropíme zálivkou a znovu p¨romícháme. Necháme odležet alespoň hodinku, lepší je delší čas aby se všechny chutě spojily.

Pak už jen připojit grilované či upečené maso, sklenku vína a užít si pohodu ....

Eva Pulkrábková


zpět na článek