25.4.2024 | Svátek má Marek


MLSOTNÍK: Italský chlebový salát

1.9.2006 0:07

Z rubriky Mlsotník jsem se inspirovala, vyzkoušela, uvařila a byla velmi pochválena... Proto také přispívám svým receptem na italský chlebový salát se kterým mám vždycky úspěch. (recept jsem si trošku uzpůsobila na tuzemské podmínky :-))

Italský chlebový salát

1 bochníček bílého francouzského chleba (prodává se v Globusu, ale je možné ho nahradit i chlebem obyčejným)
6-7 rajčat
3 papriky (pokud možno každá jiné barvy)
1 větší cibule (najemno nakrájená)
3 stroužky česneku (najemno nakrájené)
nahrubo mletý pepř
hrst kaparu nebo nakrájené olivy

Zálivka:
6 lžic olivového oleje (či podle potřeby i více)
1 lžíce octu balzamico (může být i vinný)
3 lžíce vody

Chléb nakrájíme na krajíce a z krajíců na kostky. Přemístíme na plech a pod grilem upečeme do zlatova. Mezitím nakrájíme na kousky rajčata, papriky a ostatní.

Vše dáme do velké mísy, promícháme, okořeníme hrubě mletým pepřem /nejlépe barevným/ a pokropíme zálivkou a znovu p¨romícháme. Necháme odležet alespoň hodinku, lepší je delší čas aby se všechny chutě spojily.

Pak už jen připojit grilované či upečené maso, sklenku vína a užít si pohodu ....

Eva Pulkrábková



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !