Neviditelný pes

POLITIKA: Podobnost čistě náhodná

8.5.2006

Generální tajemník Ústředního výboru Komunistické strany Československa, soudruh Milouš Jakeš pronesl na podzim 1989 na jakémsi komunistickém schůzování s citem pro okamžik a s elegancí sobě vlastní na adresu komunistického tajemníka Prahy (o němž se šířily „nepodložené fámy“, že má svou funkci opustit) památnou větu, která došla symbolického naplnění až po několika letech:

„…Soudruh Štěpán tu sedí a sedět bude…“

Generální tajemník ÚV KSČ byl v tehdejších dobách rozvinutého socialismu skutečnou nejvyšší autoritou oprávněnou podobné výroky o bezúhonnosti spolustraníků vynášet.

Předseda české vlády, pan Jiří Paroubek se po 17 letech od Jakešova výroku vrací ke stejnému tragikomickému způsobu obhajoby svého stranického kolegy:

„…Ministr zemědělství nepředstavuje podle Jiřího Paroubka žádné bezpečnostní riziko pro stát. Premiér tak reagoval na informace, podle nichž Janu Mládkovi před pěti lety Národní bezpečnostní úřad odmítl udělit prověrku na stupeň tajné…

…´Nedisponuju žádnou informací, která by znamenala bezpečnostní riziko v souvislosti s působením ministra Mládka ve funkci ministra zemědělství,´ uvedl premiér a lídr ČSSD…“


Ano, po osmi letech vládnutí ČSSD je NBÚ - úřad pověřený určovat, kdo znamená a kdo ne bezpečnostní riziko pro stát - zcela zbytečný a volební lídr sociální demokracie v Ústeckém kraji nám všem po lopatě vysvětlil, že se vrací k jemu a jeho straně oblíbeným metodám. Strana a její předseda nám budou pro příště říkat, kdo je komu a čím nebezpečný. Vítejte zpět!

www.angle.cz



zpět na článek