Neviditelný pes

POLITIKA: Když všichni, tak všichni

10.9.2020

Společností ještě hýbe 5000 Kč, kteroužto částku obdrží každý důchodce našeho státu bez ohledu na typ důchodu. Jako vždy je společnost rozdělena od naprostého nadšení z této bankocetle až k odporu k dalšímu zadlužování země a nesystémovému kroku.

Pan premiér Babiš s místopředsedou vlády Hamáčkem se na přímý dotaz, zdali se nejedná o úplatek voličům, ohradili natolik rázně, že jsem si vzpomněl na bonmot Miroslava Horníčka, který zněl: „Tak důrazně to odsoudili, že to hned přestalo existovat.“ Takže když to prohlásí pan premiér, tak je to pravda a nikdy jinak. On přece nikdy, pamatujte si to, nikdy nelže. Někteří šťouralové by mu mohli sice připomenout jeho výrok z roku 2014, kdy jako ministr financí odsoudil velmi rezolutně (se stejnou kadencí jako vždy) nápad tehdejšího premiéra Sobotky přidat před volbami důchodcům. Ale jak známo z jiného bonmotu dalšího velikána současnosti, „jen blbec nemění své názory“.

Paní Maláčová má samozřejmě také pravdu v tom, že je nesmírně únavné se ptát, kde na to všechno vezmeme, jsou to protivné otázky a tazatel je hulvát, jak to koneckonců slyšel pan Miroslav Kalousek v České televizi. Korektní je tedy se neptat a věřit, že grafy pana Babiše a paní Maláčové jsou odpovědné a pravdivé. Těším se, jak se příští rok ve stejnou dobu budeme radovat, že pořád nejsme ještě zadlužení tolik, jako třeba Španělsko či Itálie.

Dostanou všichni důchodci. Je to správné a spravedlivé, protože všichni mají stejný žaludek, hodně z nich má pejska a kočičku atd.

Stejnou pětitisícovku dostanou například ti, co se o víkendu 5.9. účastnili tradiční muklovské mše na sv. Hostýně. Ještě před lety jich byly stovky, letos již jen desítky. Jejich důchody jsou pochopitelně nízké, a to proto, že ve svém produktivním věku byli po řádném soudu či i často bez něj, avšak spravedlivě, umístěni v táborech nucených prací, kde rubali jáchymovský uran nebo ostravské uhlí. I poté, co svůj trest vykonali, budovali vysněný socialismus jako geodeti, případně zatápěli v kotelnách. Jejich přínos pro společnost byl samozřejmě zcela mizivý.

Stejně bude přidáno i těm, kteří stáli takříkajíc na opačném pólu. Ta řada poctivých bojovníků proti nepřátelům socialismu, kteří svou práci vykonávali s bezpříkladnou horlivostí. Tak třeba biskupovi Malému sdělovali, že pokud bude zlobit, skočí si z Nuselského mostu. Panu Brabencovi z Plastic People of the Universe zase řekli, že se cosi stane jeho tehdy dvouleté dceři. Podobných srdnatých bojovníků byly jistě stovky a jejich důchody vykazují správnou výši, neboť oni přece celý život poctivě pracovali na rozdíl od těch muklů, kteří byli vlastně kriminální živly.

Naše společnost je ale spravedlivá. Všichni dostanou přidáno. Ber kde ber.

zoubek újezd

Převzato z blogu Tomáš Vodvářka se souhlasem autora



zpět na článek