Neviditelný pes

POLITIKA: Feri jako etalon politické kultury

29.5.2021

Příběh Dominika Feriho je jak vystřižený z nějakého divného současného filmu, kde čím jsou hrdinové ujetější, tím více je film ceněn a vyznamenáván. Žádná romantika, rovnou na komoru nebo na dělohu, to podle toho.

Vůbec nechci polemizovat se závěry o možném znásilňování, jak se mu předhazuje ze zdrojů A2Alarm, a pokud jde o Apolenu Rychlíkovou, tak tam s ohledem na její osobnostní profil je opatrnost ještě více na místě. Jde ale o jeho mediální prohlášení u příležitosti odchodu ze Sněmovny a z politiky bez poct. Toto prohlášení je přece důkazem jediné věci, a sice že politický diamant Feri, tento miláček asociálních sítí a nezralých osobností, nemá čisté svědomí. Co čisté, spíš ho má černé. Tuší, že přijdou důkazy, a tak rychle otvírá dveře, aby nebylo možno se do nich vlámat. Tady bych udělal tečku a příští měsíce nám ukáží, jak má kdo nabito. Poctivě řečeno, někoho nařknout ze znásilnění jde dost snadno a dostat se z toho není žádná legrace. Přeji Dominiku Ferimu, aby s ním byla hrána férová hra a korektní zacházení.

Tvrzení Jeho Jasnosti, že je normální, že kluci chtějí holky dostat do postele, je pochopitelně staletími prověřená pravda ve městech i na vesnicích, ale problém politika Dominika Feriho nejspíš je, že to neumí elegantně, s espritem, šarmem a osobním kouzlem, prostě jak se má. Neumí to nejspíš tak, aby si ta holka chtěla užít. Takový zářez stojí za to, každý z nás mužů si takový úspěch přál, leckdo jsme ho nakonec i zaznamenali a je na co vzpomínat. Všechno za tímto svatým rámcem je ale špatně čili prasárna.

A v této souvislosti opravdu fantasticky působí vyjádření místopředsedy ODS Martina Kupky, že svým odstoupením zvýšil politickou kulturu v zemi. Tenhle člověk nejspíš nepobral, ale jestli toto má být způsob kultivace politického prostředí, pak má ODS na problémy zaděláno. Ona už na ně vlastně zaděláno má, a to od doby, kdy si k noze přivázala ty zbylé dvě politické chudinky.

Pobavilo také prohlášení předsedkyně TOP 09, že s Ferim měla společnou kancelář a nikdy nezaznamenala náznaky toho, z čeho je nyní obviňován. Tahle žena měla vždy silnou tendenci se osobně přeceňovat a má o sobě příliš dobré mínění neodpovídající skutečnosti.

A že čekají SPOLU obecně a TOP 09 zvlášť vážné potíže, je také pravda. Nastrčit si dopředu mediálně zdatného, ale jinak očividně osobnostně těžce nezralého chasníka nevede k ničemu dobrému. Sami si za to můžou.



zpět na článek