Neviditelný pes

KORONAVIRUS: Fotbal pro očkované

30.7.2021

Kdyby hloupost nadnášela, létali by ministr zdravotnictví a hlavní hygienička jako holubička a vrkali by svá moudra z pořádné výšky.

Od prvního srpna platí v Česku další „rozvolnění“ a la zavíračská lobby. Na venkovní akce může přijít více lidí, všichni ale musí prokázat „bezinfekčnost“. To slovo dávám do uvozovek zcela záměrně. Zda totiž daní lidé jsou nebo nejsou infekční, rozhoduje list papíru, resp. covidpas. Přesně tomuto vývoji se vyhnula Velká Británie, když rozhodla, že všechny takové kontroly jsou jen omezováním osobní svobody a v situaci, kdy je očkována většina dospělé populace a existují účinná antivirotika, jsou navíc naprosto nesmyslné. U nás se ve hře na bezpečnost pokračuje.

Reportér ČT se ptal Jaroslava Tvrdíka, jak bude Slavia plnit ministerské nařízení. Ten se vyjádřil tak, že „přednost budou mít diváci s permanentkou“. Pak hovořil i Adam Vojtěch, který se z rozumného ministra stal po svém druhém nástupu do funkce bázlivým zajíčkem, který poslouchá na slovo zavíračskou lobby, již podporuje nově jmenovaná hlavní hygienička Pavla Svrčinová. Tvrdil, že mezi prvními třemi tisícovkami diváků na fotbale mohou být lidé s testem, po prodělané nemoci nebo očkovaní, pak už mohou do hlediště jenom očkovaní a ti mohou teoreticky zaplnit celý stadion. Zjevná pitomost v době, kdy Maďarsko umožnilo plné tribuny již při zápasech mistrovství Evropy v červnu. To vše se děje v situaci, kdy v nemocnici leží zlomek osob s covidem oproti březnovému maximu a „s covidem“ umírá v průměru jeden člověk denně.

Nejvyšší správní soud opět rozhodl o zrušení covidových restrikcí, tentokrát o povinnosti nosit roušky a respirátory uvnitř objektů a v hromadné dopravě. Naše demokratická opozice to opět pojala jako selhání vlády, ona by ta opatření – rozuměj restrikce – určitě dělala lépe. Ani slovo o tom, že v dnešní situaci jsou všechna omezení nejen protizákonná, ale zejména zcela zbytečná. Vychází se z teze „předběžné opatrnosti“, do které by bylo možné zahrnout teoreticky úplně všechny nemoci. Stát by tak mohl se stejnou logikou zakázat kouření, pojídání „nezdravých“ jídel, nadměrné pití kávy (to podle posledních „vědeckých“ poznatků vede k demenci) atd. Vojtěch se dušoval, že nařízení „opraví“ a soudce prohlásil, že „příště už opatření zruší s okamžitou platností“.

Přečetl jsem si názor epidemiologa profesora Jiří Berana o nesmyslnosti očkovat děti a mladou populaci obecně. Profesor Beran ale není v zavíračské lobby vítán a jeho názory jsou zesměšňovány. Co ale s vakcínami, které nelze udat a už je musíme (protože hrozí exspirace) „darovat“? Tak se tlačí na pilu a slibuje se netestování dětí ve školách po plném očkování. Další a další diskriminace neočkovaných a další a další buzerace, jinak to nelze vyjádřit. Profesor Beran také jasně prohlašuje, že se hlavním parametrem stavu pandemie musí stát situace v nemocnicích. Na čísla z nemocnic se teď totiž úplně kašle a stále se omílají počty „infikovaných“ , o kterých se mluví jako o „nemocných“.

Závěr? Potřebujeme se vrátit k normalitě ve stylu Velké Británie. Nepotřebujeme strany, které by restrikce psaly „lépe“ a „rozumněji“. V dnešní době již existuje dostatek vakcín a dostatek léčiv proti covidu. Je na každém, zda se nechá očkovat, nebo ne, a všechna opatření, která zvýhodňují očkované, jsou diskriminační a protizákonná. Pokud vládní strany a takzvaná demokratická opozice nenabídnou konec restrikcí, přijdou o řadu voličů, kteří další a další restrikce odmítají. Dobře jim tak!

Převzato se svolením autora z JanBarton.blog.idnes.cz



zpět na článek