Neviditelný pes

GLOSA: Táňa Fischerová

2.1.2013

aneb Další komunistický kandidát na prezidenta

Podle Táni Fischerová by měla být mzda nikoli smluvní cenou dvou stran za odvedenou práci, ale "oprávněným podílem" z výtěžku společně vytvořených hodnot. Pokud byste si chtěli rekonstruovat svůj byt a neměli byste na to peníze, měli byste je dostat jako finanční podporu od státu.

Aby toho nebylo málo, když stát zvyšuje daně lidem i podnikům, zavedla by další přerozdělování ve jménu veřejného blaha a další peníze by přerozdělovaly různé "veřejně prospěšné fondy", financované přímými podíly podniků ze svých zisků. Důchody by sice podle Táni Fischerové měli pobírat jen ti, kteří by neměli jiné zajištění, ale kdo se k pobírání důchodů přihlásí, to by podle ní mohlo záležet i "čistě na osobní etice". Takže co si budeme povídat, téměř 100%. No a od daní by osvobodila umělecká zařízení, přičemž umění by rovněž více financovala z veřejné kasy. Také na studenty by dala víc, stejně jako na tzv. nezávislá média, nebo například solární energetiku.

Republice více práce, to je naše agitace! Ať žije jednota pracujícího lidu! Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb! Ať dále sílí a prohlubuje se svazek dělnické třídy, družstevního rolnictva a socialistické inteligence! Kdo hájí milionáře, boří národní frontu. Nebo kulak - škůdce JZD. Na tato hesla jsem si vzpomněl, když jsem četl její postoje jako kandidáta na prezidenta České republiky.

První opoziční smlouvu neuzavřel Václav Klaus, ale Václav Havel, byť možná nepsanou, což uvidíme za nějaký čas, až se jednou zase otevřou archivy, a to v roce 89 s komunisty. Už tehdy založil základní kámen k tomu, abychom měli parlament plný socialistů duší i tělem, prospěchářů z dob minulé, kteří jen přehodili dres, aby bývalí komunisté a estébáci zprivatizovali majetky, a třiadvacet let poté jsme měli mezi kandidáty na prezidenta bývalé komunisty, svazáky oddané myšlence socialismu, restituenta, co si nechal vrátit opravený majetek za miliardy z veřejných peněz, nebo pachatele dobra skrze socialismus s lidskou tváří, jako je Táňa Fischerová.

Nezbývá mi než konstatovat, že Táňa Fischerová je vlastně jen další komunistický kandidát na prezidenta v přímé volbě. A že jich mezi nimi je, co, Havle? Spokojen?

Převzato z FrantisekMatejka.cz se souhlasem autora



zpět na článek