Totiž potřebovala jsem rychle připravit nějakou spolehlivou, jednoduchou krmi, ale přitom velkou dobrotu. A vzpomněla jsem si na jednu, kterou jsem dělala snad před dvaceti lety.
Tak jsem zaguglila, abych si osvěžila náležitosti, a ano, je to tak, stačí pouze:
Plátky by měly být libové, ale měla jsem plátky z krkovice. MLP ji miluje, tak tím lépe.
Plátky se osolí, opepří, rozloží do pekáčku, posýpnou paprikou a zalijí šlehačkou, ale ne tak, aby plavaly. Žádné vymazávání pekáčku, zato je potřeba ho zakrýt, důkladně (alobalem nebo padnoucí poklicí).
A peče se. A tady jsem se parádně sekla: všude psali 200 °C a hodinu. Z lenosti jsem se tím řídila a teda přehnala jsem to. Asi záleží na troubě, ale ty černé krajky kolem mě fakt nepotěšily. Masiko však spálené nebylo vůbec, a chutnalo náramně. Kdybych si vyndala hlavu z počítače a použila vlastní mozek, tak by mi došlo, že na tu hodinu bohatě postačí i remosková teplota. Takže příště (a ono určitě bude příště) max. na 180 °C a nejvýš 45 minut, a to ještě pod dozorem.
Bašta je to náramná, dali jsme si to s bramborami.
Můžete vyzkoušet varianty:
A přidám ještě nápad na výborný salát, který mi opravdu chutnal a navíc nabízí uplatnění červené řepě:
Řepu a mrkev jsem nastrouhala na velké slzičky a okurku na plátky (ideální by bylo na nudličky julienne, prostě na tvar, který bude mít trochu strukturu a udrží okurkovou chuť). Promíchá se to a jen osolí, opepří a přidá trocha oleje. Vynikající!!
Každopádně přeji dobrou chuť, ať budete vařit cokoliv.