Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

1.7.2022

Sezóna jahod i dalšího ovoce je v plném proudu, takže recept na knedlíky může přijít vhod.

Co budeme potřebovat:

Co potřebujeme na jahodové knedlíky z tvarohového těsta
  • 1 měkký tvaroh, kostku (nejlepší je ta zavařená do průhledné fólie, je v ní nejmíň balastní tekutiny), já tentokrát měla tvaroh v kulatém kelímku, ten je také použitelný
  • 1 vejce
  • trochu soli
  • cca 250 g polohrubé mouky (dávám od oka, množství jsem zjišťovala dodatečně odečtením váhy tvarohu a vajíčka z koule těsta :-)...)

Hotové těsto

Těsto mám někdy víc a někdy míň lepivé a docela měkké, při dalším zpracování se do něj dostane ještě trochu mouky z podsypávání na vále.

Balíme knedlíky

Vařím obvykle pro dva, z tohoto množství těsta jsou cca tři porce. Velkých jahod jsem měla málo, doplnilo je pět půlek mražených meruněk, které se po zabalení do těsta vrátily zpátky do mrazáku. Následovalo je i pět jahodových knedlíků.

Knedlíky připravené k vaření

Knedlíky vařím ve větším hrnci v osolené vodě 3-5 minut, obvykle po vyplavání jeden knedlík vylovím na talíř, rozkrojím a podle stavu ovoce buď vylovím ostatní, nebo ještě chvilku počkám...

Už se vaří

Na posypání používáme jeden rozdrobený hrudkovitý tvaroh (olešnický) pro dvě porce, moučkový cukr a rozehřáté máslo (jen pro mě).

Porce na talíři

Tohle těsto používám na jakékoliv ovoce, jahody, třešně, borůvky, meruňky, švestky...

Porce na stole

Přeji dobrou chuť.

Foto: Jajka

Jajka Neviditelný pes


zpět na článek