Sezóna jahod i dalšího ovoce je v plném proudu, takže recept na knedlíky může přijít vhod.
Co budeme potřebovat:
Těsto mám někdy víc a někdy míň lepivé a docela měkké, při dalším zpracování se do něj dostane ještě trochu mouky z podsypávání na vále.
Vařím obvykle pro dva, z tohoto množství těsta jsou cca tři porce. Velkých jahod jsem měla málo, doplnilo je pět půlek mražených meruněk, které se po zabalení do těsta vrátily zpátky do mrazáku. Následovalo je i pět jahodových knedlíků.
Knedlíky vařím ve větším hrnci v osolené vodě 3-5 minut, obvykle po vyplavání jeden knedlík vylovím na talíř, rozkrojím a podle stavu ovoce buď vylovím ostatní, nebo ještě chvilku počkám...
Na posypání používáme jeden rozdrobený hrudkovitý tvaroh (olešnický) pro dvě porce, moučkový cukr a rozehřáté máslo (jen pro mě).
Tohle těsto používám na jakékoliv ovoce, jahody, třešně, borůvky, meruňky, švestky...
Přeji dobrou chuť.
Foto: Jajka