Co si uvařím? Fleky se zelím!
Příjemně prosté, mnohde zapomenuté, ale překvapivě dobré jídlo.
Potřebujeme:
Podle počtu strávníků můžeme uvařit z poloviční dávky anebo dát druhou polovinu do mrazáku na jindy.
Ze zelí vyliji vodu, protože nemáme rádi příliš kyselé. Na sádle osmažím nakrájenou cibuli do sklovata, přidám zelí, sůl, trochu cukru (kdo chce tak kmín) a zaliji horkou vodou. Nechám dusit nejméně půl hodiny. Nakonec nepatrně zahustím jíškou, protože se pak s těstovinami lépe propojí. Ale zahuštění není podmínkou.
Mezitím pokrájím uzenou krkovici na kostičky a osmažím na troše sádla v hrnci. Vypnu a nechám stát.
V osolené vodě uvařím těstoviny, množství podle strávníků a vaší libosti.
Uvařené fleky smíchám s osmaženou krkovicí a s dušeným zelím. Nejlépe se jí lžící z hlubokého talíře. :)
Dobrou chuť!
Foto: Bláža