Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Velikonoční

14.4.2017

K Velikonocům patří tradiční jídla - u nás nádivka (i když i ta je podle mě krajová), jehněčí, mazance a vejce. Jak jsem tak obhlížela různé světové tradice, mazance se v různých podobách vyskytují hojně, i když někdy byste je téměř nepoznali.

Rumunská velikonoční paska s tvarohem

Polský mazurek

Mona de Pascua, španělský moučník ze sladkého kynutého těsta zdobený vařenými vejci

Rakouské velikonoční mazance a briošky

Řecký sladký bochník tsoureki a polévka magiritsa

Německá velikonoční sladká polévka

Finský velikonoční dezert mämmi

Tradičné veľkonočné jedlá v historickom regióne Šariš. Šunka, klobáska, syrek,...

Ochutnali jste někdy něco velikonočně-exotického? A co dobrého se bude připravovat u vás? Z kolika druhů masa a jakých děláte nádivku? Totiž u Viléma Vrabce jsem našla recept, v němž jsou nejméně tři druhy! Děláte ji taky hodně vydatnou?

Přeji krásné sváteční dny a samozřejmě dobrou chuť!

Foto: commons.wikimedia.org

Lika Neviditelný pes


zpět na článek