Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Recepty nejen pro koně

8.9.2006 20:20

Vločky a´la ohnivá krysa, teda vlastně bramboráčky

Pytlík vloček propláchneme. Domluvíme vločkám rande s vřelou vodou a necháme je pár minutek o samotě. Mezitím brečíme s cibulí a česnekem, provětráme slepicím brka a zbavíme je dvou vajec (nebo aspoň ledničku). No a už plpeme a mezitím doplňujeme ještě další suroviny. Vodu slejeme, ale nevymačkáváme, nastrouháme cibuli (pomeleme i na sekáme, dle libosti) a česnek, přidáme vajíčka, marjánku, sůl, strouhanku na dohuštění a potom přidáme opět přiměřeně kari a kurkumu.

Smatláme dohromady, smažíme a plácáme přes prsty nedočkavce.

A teď jedny nasladko

Vločkové pusinky

20dkg vloček, 10 dkg celozrnné mouky, 10 dkg hnědého cukru, 10 dkg Hery a vejce.

Smícháme, vyrábíme třícentimetrové kuličky a na namazaném plechu do růžova pečeme.

Z vlastní zkušenosti jenom dodám, že ten hnědý cukr se fakt nedá vyměnit za bílý a vyrábím minimálně ze třech dávek, abych si i já po umytí nádobí mohla dát ke kávě...

Základ na müsli

10 dkg vloček pražíme na oleji a přisypeme 5 dkg hnědého cukru a asi ještě tři minutky pražíme, necháme zchladnout přidáme oříšky, kandované ovoce, ještě za tepla přidáváme kousky čokolády na vaření, rozinky, no prostě, co dům dal.

A kdo má proti ovsu připomínky, může tyto dobroty vařit těm koníkům.

:-)

Dobrou chuť

Iva Matušková (Rákšasí)


zpět na článek