Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Pravý montanský pstruh po česku

29.8.2008

 
To se vezme, vykuchá a očistí pstruh. Po obou stranách se osolí, opepří a pokape citrónovou šťávou. Lepší je šťáva z originál citrónu než nějaká kupovaná chemie.
Další etapu je dobré realizovat už přímo na alobalu. Pstruha z obou stran obložíme kolečky cibule a plátky špeku. Dovnitř vložíme kousek másla. Celého pstruha zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku s trochou vody.
Zabalené pečeme, dokud není pstruh zcela propečený. Čas pečení přizpůsobujeme velikosti a množství pstruhů.
Pečeného pstruha šoupneme na talíř pořád zabaleného a podáváme třeba s brambory.
Bonbonky
V alobalu se dají dělat i tzv. bonbonky: libové maso (třeba vepřové) nakrájíme na kostičky, zakápneme trochou olivového oleje, osolíme, přidáme přiměřeně zázvoru a jakéhokoliv další koření, bylinky, česnek nebo jinou zeleninu.
Promícháme a po trochách (asi 4 lžíce) balíme do alobalu. Samozřejmě, že se dá udělat jakýkoliv tvar balíčku, ale u nás jsou nejoblíbenější právě ve tvaru bonbonku. Můžeme udělat různé příchutě bonbonků.
Zabalené maso opět pečeme v pekáčku s trochou vody.
LA


zpět na článek