Neviditelný pes

POLITIKA: Paroubkova svatba

21.11.2007

Jiří Paroubek nedělá nic bezdůvodně. Protože si je vědom svého podstavení vůdce opoziční strany, vše hodnotí v politických souvislostech. Myslí, jak nám často připomínali komunisté, politicky.

Poté, co se začal na veřejnosti objevovat s milenkou Kováčovou, sondoval reakce společnosti a bulvár mu mnohé napověděl. Krátce nato proto oznámil ve společném prohlášení se svou první ženou, že se s ní v září nechá rozvést. Současně vedl Paroubek kampaň za „čestný“ způsob rozchodu se svou první ženou. Přitom se vymezoval zejména vůči Topolánkovi, který procházel podobným osobním příběhem. Paroubek proto zdůrazňoval svou „otevřenost“ na rozdíl od Topolánkovy „uzavřenosti“.

Paroubek poté začal vehementně bojovat proti psaní bulváru a dalšího tisku, který jeho novou přítelkyni nazýval milenkou. Již v létě proto prohlašoval, že se krátce po rozvodu se svou novou známostí ožení. Rozvod proběhl v případě manželů Paroubkových rychle, a Paroubek tak mohl začít připravovat poslední krok, tj. svatbu s novou přítelkyní. Volba data svatby padla na sobotu 17. listopadu. Dlužno dodat, že zcela promyšleně. V den, kdy si připomínáme pád komunistické diktatury, je zaručeno tolik akcí, že se svatba Paroubka stane jenom jakousi další událostí v řadě.

Jako většina vůdců levicových stran si Paroubek libuje v okázalosti a blahobytu. Proto zvolil ke svatbě špičkový hotel v Mariánských Lázních. To, že hotel vlastní údajný Paroubkův přítel a bývalý agent StB, bylo již pověstnou třešničkou na svatebním dortu. Po neveřejném obřadu s účastí vysoce postaveného Paroubkova svědka – premiéra Slovenska – bylo novinářům dovoleno zaznamenat luxus svatebního obřadu tím, že jim bylo umožněno udělat snímky novomanželů.

Jiří Paroubek nás nezklamal. Po své první ženě, z níž si často bulvár utahoval jako o „šeredce“, si vzal jako druhou zákonnou manželku ženu reprezentativního typu. Zcela jistě mu má přinést kladné body do žebříčku popularity. K tomu snad jen doporučení, aby se Paroubek vyhýbal fotografiím, na nichž je ve společnosti své novomanželky v plavkách. Paroubek totiž rozhodně není „sexy“.



zpět na článek