Neviditelný pes

POLITIKA: Je Metnar šílenec?

4.4.2020

Tak u nás je to ministr obrany, kterého prý Babiš vůbec neovládá a omlouvá se za jeho činy, neb tento Metnar prý vyvolal explozivní událost na naší politické a společenské scéně. Podle onoho starého v tipu „Naozaj, odtial tak vyzerá“ se to při pohledu zvenku a pak zblízka jeví naprosto jinak.

U nás je stále hlavním politickou osou cosi, co bychom mohli podle jednoho slavného filmu parafrázovat na „Je třeba zabít Babiše“.

Všichni moudří „starci“, co mají sami máslo na hlavě, se na tom usnesou. A teď se jen hledá, čí nůž to bude a v které uličce se to stane. Myslím samozřejmě jen politickou vraždu. A shánějí se na to pomocníci až v daleké cizině v Bruselu a furt und furt se to nevede.

Do toho se nám namotal tajemný mnohohlavý drak Koronavirus. Zabíjí lidi, těch mrtvých v okolních „vesnicích“ je stále víc a víc a nikdo neví, kde to skonči. A moudrými starci předem odsouzený Sekal, totiž Babiš, začal (v porovnání s okolními „vesnicemi“ - státy) s drakem Koronavirem úspěšně bojovat.

Ovšem za pomoci kouzelného meče, v tomto případě nepoeticky zvaného „stav nouze“. Meč je to kouzelný, roztíná gordické uzly pokroucených paragrafů, které znemožňují podle zákonů upletených „moudrými starci“ a mladými popletenými junáky dělat v nouzi cokoli rozumného. Stav nouze vyráží z rukou halapartny zbrojnošů, kteří se snaží dohlížet na čestnost boje podle svých pomatených představ a hlavně čekají, až budou moci drakobijci podrazit nohy či ho praštit kamenem, a tak vůbec. Drakobijec Babiš se mnohým nemusí vůbec líbit, ale jiného nemáme. Nikdo, ani největší pomatenec si určitě nepředstavuje jako akčního hrdinu třeba Fialu, Bělobrádka nebo Jurečku. Lidi mají bujnou fantazii, ale tohle snad nenapadne nikoho.

V reálném okamžiku, v naší pohádce, vůbec nejde o to, zda je drakobijec a jeho družina parta andělů anebo je někdy kolem nich poněkud cítit síru. Drak žere lidi zaživa a moudří starci sedí schovaní ve sklepení a odtamtud pokřikují za pomoci hlasitých pitomečků, že oni by, kdyby na to přišlo, byli nejlepšími rytíři. Třeba neustále podnapilý Kalous „top-aný“, dříve lidový. Nebo třeba fialový morální gigant vybrané mluvy Novotný, co jel na multikáře dobýt sovětské velvyslanectví, co už 30 let není sovětské. Či některý z těch, co mají (duchovně) na jednom oku pásku. Ti by byli prý úplně nejlepší, neb mají kamarády v tajemném hradě zvaném Brussello. Kde sídlí největší borci na boj s draky, ale ještě se jim nějak nepodařilo dohodnout, jak na to. Rytířka Jourová na to ale jde od lesa, prozradila, že už vypisuje výběrové řízení. Zda na ochranné pomůcky anebo na rakve, neprozradila. Pokud vám ti bojovníci od pirátů a z Brussellu připomínají Lidovou frontu Judeje známou z filmu „Život Briana“, tak mně taky. Ale konec srandiček.

Zastavit nástup koronaviru a tím mnoho lidských životů se u nás povedlo jedině tím, že než se opozice a antibabišovci rozmysleli co a jak, vláda vyhlásila onen stav nouze - v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky. Kdy vyhlašuje pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru (označovaného jako SARS-CoV-2) na území České republiky nouzový stav na dobu od 14.00 hodin dne 12. března 2020 na dobu 30 dnů. Tedy jen do příštího týdne. Víc zákon nedovoluje.

Stav nouze umožňuje nakupovat to, co je potřeba a kdy je to potřeba. A od toho výrobce, který to má. Šílenství zavedená u nás aktivisty a pomatenými a hloupými poslanci a senátory v rámci tzv. „Velké protikorupční revoluce“ prostě na omezenou dobu přestávají platit. Není nutno na každou roušku vyhlašovat výběrová řízení a omezuje možnosti všech těch arogantních blbů a křivých duší zastavit dodávky čehokoliv, protože se jim na tom něco nelíbí. I kdyby to mělo stát zastavení dodávek, odborné činnosti a tím následně stovky a možná tisíce mrtvých - u nás viz dálnice, v Itálii na severu hrůzu bez konce.

Takže naštěstí u nás na letištích stále přistávají obří letouny s pomocí a za rohem na ploše nečíhá komando policejních či celních zakuklenců, aby náklad zabavili a organizátory vzali do vazby, atd. Na to má kdekdo strašnou chuť a dokonce už teď vyhrožují, že to zorganizují, jen co to skončí. Až vylezou ven a umyjí si strachy podělané zadky, tak „s nimi přijde zákon“, Doughu Badmane (Babiši, Hamáčku, Prymulo a vy další).

A on ten stav nouze za pár dní skončí, vláda už nemá pravomoc jej prodloužit. Takže požádá parlament o prodloužení.

No a ten moudrý parlament, tedy jisté jeho části, se chystají za nekoneční litanie keců hlasovat proti. Když prodloužit, tak jen o 14 dní. Že aby nebyla ohrožena „demográcie“ a pak my, ti „správní“ zase znovu rozhodneme. Tedy budeme se zase předvádět v televizích a v zákulisí vyjednávat co za to, prebendičky, funkcičky, výhodičky.

To, že i největší idiot dnes ví, že po 14 dnech tady bude koronavirus pořád a že je nebezpečí, že teprve pak vypukne to skutečné peklo, to naše politické „šmejdy“ nezajímá. A pokud budou blbnout, může se stát, že stav nouze skutečně skončí a bude skutečný malér.

Protože to by znamenalo, že do ČR už nebude moci proudit pomoc ihned a v míře, která je potřebná a nutná. Jakmile parlament neprodlouží stav nouze, okamžitě se přeruší objednávky dodávek, neboť se stanou „nezákonné“ a skončí možnost spolupráce. Zorganizované týmy bude nutno ihned ze zákona rozpustit, neb ty mohou pracovat jen ve stavu nouze. Armáda zpět do kasáren! Každé oddělení a každá nemocnice bude moci spotřebovat jen tolik a takového materiálu, který má podle plánů z roku 2019 určen. Nikdo nic dalšího neobjedná, jinak ho dřív nebo později zavřou! Cokoliv navíc bude proti plánu a postupu podle zákona o výběrovém řízení (viz Zákon o zadávání veřejných zakázek 134/2016 Sb.). Cokoli jinak bude trestný čin proti majetku (viz obohacování – Nový občanský zákoník č. 89/2012 Sb., bezdůvodné obohacení, § 2991 odst. .1 a 2, - podvod, TZ § 209, zpronevěra, TZ § 206 a zvláštní případy podvodného jednání machinace, rozkrádání a také případně TZ § 260 – poškození finančních zájmů Evropské unie atd.). Nikdo nám už nic neprodá, protože všichni už se v nedávné minulosti spálili, když do provozních a ekonomických vztahů v České republice zasahovali státní zástupci, policie zatýkala objednatele, zboží se zabavovalo i na několik let a do „soudního vyřešení“ nikdo nic nedostal zaplaceno…

Netuším, zda tohle ví universitní vzdělanec Fiala, Piráti a nejen oni. Tuší to? Je jim to asi jedno. Na nějakých mrtvých starých lidech jim ani za mák nezáleží. Viz též původní postoje Německa a Anglie. Nejlépe je „promořit“ společnost, co záleží na nějakých tisících mrtvých. Vždyť je to jen „chřipečka“. Ostatně někteří naši slavní lékaři a odborníci mají stejný názor. „Odhodit, co zbytečného jest!“ zní staré heslo eugeniky. Která byla ideovým základem nacistického vyvražďování národů. To pánům politikům a doktorům nějak nedochází, že?!

Kalousek a Schwarzenberg se ukázali jako dvě politické hyeny. Na ničem nezáleží, jen na jejich JÁ JÁ JÁ. Chovají se jako parta arogantních ignorantů, jako když Paroubek shodil vládu Topolánka a pak nevěděl, co dál. Tehdy z toho byla ostuda, dneska by z toho byly mrtvoly!

Je tedy potřeba něco udělat. A někdo chytrý si vzpomene na usnesení, které zadala v roce 2015 Sobotkova vláda. Vyřešit, co se skutečnou krizí, protože naše vlastní byrokracie ani EU nám neumožňují rychle reagovat. Při povodních, velkých požárech, také při katastrofickém rozšíření lýkožrouta, když je ohrožena 70 % našich lesů, ap. Potřebovali jsme a potřebujeme zavedení systému, který na určitou dobu a za určitých podmínek umožní činit rázná opatření. Ty kecy, jak to může ohrožovat „naši demokracii“, račte jít osobně vyprávět někomu, kdo sedí na střeše uprostřed povodně, anebo umírajícímu a dusícímu se člověku. Že je nejprve potřeba „vyřešit demokratické postupy“! Boží hovada. Totiž boží ne. Bůh je milosrdný, to jen někteří parchanti jsou horší ďábla.

No, já myslím, že vytažení toho návrhu zákona právě teď bylo naopak geniální. Zda se objevil úmyslně či náhodou, to nevím. Ovšem žijeme v době, kdy na nás číhá pandemie, o které vlastně nic nevíme.

A u nás si kdekdo vytahuje kšandy na Babiše. Je to v módě. Vysílání ČT vypadá jako veřejný lynč nejen Babiše, ale i každého, kdo s ním spolupracuje na ochraně lidí proti koronaviru. K dokonalosti to dovedla redaktorka Zuzana Tvarůžková, která jako 99 % obyvatel nic pořádného o koronaviru a potřebných opatřeních neví. Ale 1. dubna 2020 v Interview ČT24 předvedla mimořádně nechutný útok plný manipulativních otázek, překrucování odpovědí a podpásového tlačení na slušného člověka do vyjádření, které pak následně, jako vždy, novináři zneužijí. A to vůči hlavnímu odborníkovi na koronavirus, předsedovi České vakcinologické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně MUDr. Romanu Prymulovi. Kterému by se odredovaná nula měla spíše poklonit. Zhlédněte a uvidíte ukázku novinářského hyenismu v přímém přenosu.

A o co vlastně v tom nebezpečném návrhu je, že pominutý Kalousek už vyhrožuje střílením a revolucí? To jen těžko najdete na ČT. Tak tady to máte: Ministerstvo obrany navrhuje posílit pravomoci vlády v době ohrožení státu. Ministr Lubomír Metnar (za ANO) v předkládací zprávě počítá s tím, že „v případě neakceschopného parlamentu by krizové rozhodování přešlo na vládu. A kdyby byla i ta nefunkční, rozhodoval by jen premiér.“

V neodkladných situacích, za nichž by se nemohl/nestihl sejít Parlament České republiky, by mohl být vyhlášen stav ohrožení státu: vládou na návrh předsedy vlády, přičemž Parlament České republiky by toto rozhodnutí při nejbližší příležitosti potvrdil, nebo zrušil; v případě okolností opravňujících k vyhlášení stavu ohrožení státu by v neodkladné situaci (tehdy se myslelo hlavně na povodně) by tento stav mohl vyhlásit také předseda vlády, přičemž vláda by jeho rozhodnutí musela do 48 hodin schválit a Parlament České republiky by ho potvrdil, nebo zrušil s konečnou platností na nejbližší schůzi.

Takže žádná diktatura, jak si cintá pentli kdekdo na obrazovce. Rozumný návrh vycházející z požadavku vlády z roku 2015.

Ale chtějte rozum po politicích. Paroubek shodil vládu a pak zmizel v propadlišti dějin. V roce 1948 v tom „demokratičtí poslanci“ nechali na smrt nemocného Beneše samotného. S volebním heslem z roku 1946 „S námi nezabloudíte!“ je pak nikdo padesát let neviděl…

Nikoli hloupost, ale gigantický hovadismus, ten květ hlouposti, křivých duší a přízemního zla právě vykvetl. A smrdí jako jeho biologický protějšek zvaný příhodně Zmijovec titánský.

Vůči Babišovi mám tisíc námitek. Ale když někdo bojuje za všechny, i když si to třeba sám nevybral a vybraly to na něj dějiny, je odporné mu podrážet nohy.

Porazí-li ti křiví trpaslíci Babiše, Hamáčka i Prymulu, dostaneme za idiotství poslanců my, naše děti i rodiče „odměnu“ od neviditelného zla zvaného koronavirus.

Španělská chřipka s 50 až 100 miliony obětí byla také virus, víme? Copak to nikdo nechápe? Koronavirus je společné označení (spíše mediálně srozumitelné, nikoli taxonomické, tedy určující jméno) pro čtyři rody virů obsažených v podčeledi Orthocoronavirinae. Svět už zažil virovou epidemii v roce 2003 zvanou SARS, potom epidemii nazvanou MERS-CoV, a od 20. let 20. století je známa v Evropě virová ptačí chřipka. Další virová, tzv. prasečí chřipka, už je přenosná na člověka a zabíjela. Nejvíce v USA.

Ale jen blbec se nepřipravuje na nejhorší a nedoufá v nejlepší. A příprava na možnost legálně, a hlavně rychle vyhlásit stav ohrožení státu, či chcete-li stav nouze, je jednou ze základních podmínek toho jako společnost může bez kolapsu přežít.

Možná i vy osobně.

Co nás vlastně v průběhu a na konci této pandemie čeká, nevíme. Babiš tady nebude věčně.

Ale vy se, milí politici, nebojíte zákona o nouzovém stavu. Vy se bojíte Babiše. A při tom strachu a při té nenávisti (a chorobné touze po moci) si děláte rukojmí z celého národa!



zpět na článek