Neviditelný pes

POLITIKA: Čekají nás Věci veselé

3.6.2010

Nevím, zda Radek John přesvědčil Karla Schwarzenberga, že "Věci veřejné jsou opravdu Radek John". Mne jeho komické extempore, ve kterém nechal kolovat glejt, který předsedovi Věcí veřejných vystavili majitelé strany, dokazuje, že Radek John bude smět být přítomen jednáním o koaliční spolupráci mezi třemi politickými stranami, ODS, TOP 09 a stranou, za kterou jedná její majitel pan Vít Bárta.

Pan Bárta není členem Věcí veřejných. Pouze jí pomohl několika miliony korun a byl jí najat, zjevně na své vlastní náklady, jako volební manažér. Na kandidátce Věcí veřejných figuroval jako "nezávislý kandidát", a stal se tak nezávislým poslancem. Ve straně je nestraník Bárta nezávislým členem jejího mnohačlenného gremia a nezávislým členem tříčlenného vyjednávacího týmu. Dá se očekávat, že se nestraník pan Bárta brzy stane nezávislým předsedou jejího poslaneckého klubu. Ti z vás, kteří jej ještě neznají, jej mohou rozeznat podle toho, že je to ten pán, na kterého s rozpačitými úsměvy poukazují hezké mladé místopředsedkyně Věcí veřejných, kdykoliv dostanou otázku, na kterou si netroufnou odpovědět. Opravuji - na jakoukoliv otázku.

Je to ten, kdo uvádí na pravou míru výroky bloňďatých místopředsedkyň a poslankyň, kdykoliv jim přeci jenom něco uletí. Konečné slovo za stranu Věci veřejné má vždy nezávislý poslanec pan Bárta, který v orgánech Věcí veřejných zastupuje majoritní akcionáře společnosti - svou bezpečnostní agenturu ABL, blanického rytíře Romana Janouška a pražského radního za ODS Tomáše Hrdličku. Prosté členy strany, dalo by se říci "minoritní akcionáře", v nich zastupují ostatní dámy a pánové, dokonce i ti, kteří nejsou natolik politicky kvalifikovaní, aby se jejich obrázky ve spodním prádle dostaly do nejdůležitějších stranických materiálů a na jejichž mínění proto tolik nezáleží. První mezi nimi je tmavovlasý předseda Radek John, jehož povinností je být přítomen vyjednávání nezávislého poslance Bárty s vyjednavači ostatních politických stran, jejichž povinností pak je hlavně oslovovat jej "pane předsedo" a hned potom předem přijmout všechny podmínky kladené panem Bártou.

Jak pan předseda John sám prohlásil: "Já jsem pan předseda a všechna jednání za Věci veřejné jsou v přítomnosti Radka Johna."



zpět na článek