Neviditelný pes

CHUCPE: Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí

14.7.2022

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí ... Toto prohlásil v rozhovoru pro média trestně stíhaný poslanec Andrej Babiš, bývalý ministr financí a předseda vlády. Pro podobné výroky z úst některých jedinců mají Židé termín chucpe

Ponechme stranou fakt, že vyšetřování kauzy Čapí hnízdo se táhne více jak 10 let. Ponechme stranou i další fakt, že žalobce pan Šaroch až nyní (tedy po výměně premiéra vlády ČR) náhle zjistil dostatek faktů, aby poslal pana Babiše před soudní tribunál, přičemž materiálu za uvedený časový úsek musel mít habaděj.

Pan Andrej Babiš se pozastavuje nad tím, že jeho soudní řízení bude v září, tedy měsíc před volbami (sice jen krajskými, tedy zcela jiného charakteru a smyslu, než volby do parlamentu ČR, v němž zasedá – pardon absentuje pro své spanilé jízdy po naší vlasti). Bez ohledu na výsledek soudního řízení prohlašuje, že ho to „posílí“ ve snaze dále působit v české politice. (a to přes své kdysi pronesené výroky, že a/ vůbec do politiky nepůjde, b/ bude v ní jen 4 roky).

Pan Babiš již dopředu zpochybňuje nezávislost české justice. Což je samozřejmé, protože pokud padne výrok vinen, je zkorumpovaná a řízená panem Rakušanem či Blažkem, pokud by byl osvobozen, bude ji velebit za nestrannost. Víme rovněž, že jakýkoli trestný čin politika je v naší zemi brán jako politická kauza a nikoli jako obyčejná krádež, křivárna, lež či jiná společenská „činnost“.

Slova pana Babiše, jak bylo mnohokrát dokázáno, nemají žádnou hodnotu. Výše jsem uvedl dva jeho výroky, ale lze jich doložit mnohem více. „Poruchy paměti“ provázejí politickou činnost od samého počátku tragické existence tohoto jedince v našich novodobých dějinách.

Pan Babiš nyní statečně buší do hnutí STAN, které zasáhla korupční kauza. Pro ostrá slova a příkré odsudky nejde daleko, jeho projev v parlamentu, kam náhodou dorazil, byl plný ohnivých a eufemicky řečeno nevlídných slov vůči politickým oponentům. Nějak pominul fakt, že zatímco v kauze Dozimetr namočený pan Gazdík resignoval, jeho to ani nenapadlo ve stejném situaci obvinění z finančního podvodu. A to na pana Gazdíka zatím žádné trestní řízení není (zatím) vedeno. Kauza Stoka, která se jeho hnutí týká, rovněž při plamenné filipice zmíněna nebyla.

Na závěr. Přání pana Babiše o vítězství pravdy nad lží je v jeho případě rouhání nejvyššího kalibru. Možná to přehnal, protože se klidně může stát, že se jeho přání splní, což by mu přineslo poměrně závažnou životní komplikaci a jeho plány na presidentský stolec by byly v troskách.

Psáno pro www.blogosfera.cz

Článek Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí se nejdříve objevil na Blogosféra.



zpět na článek