Neviditelný pes

ZOO PRAHA: Oslava 40 let slonice Gulab

3.6.2006

Oslava bude součástí bohatého programu Dětského dne s Komerční bankou

GulabV neděli 4. 6. oslavíme 40 let pobytu naší nejstarší slonice Gulab v pražské zoo, která k nám přijela už 5. 6. 1966! V transportní bedně ji přivezl kamión z jugoslávského přístavu Rijeka.

Gulab, což v překladu znamená růže, byla darována indickým obchodníkem M. M. Sharmou, který čile obchodoval s tehdejším Československem. Slonice se narodila v jeho stájích pracovních slonů, ale protože prý podědila značnou tvrdohlavost po své matce, nebyla jako pracovní slon perspektivní.

Oslava ve výběhu slonů začne ve 14 hodin a mezi gratulanty budou pan Laurent Goutard, generální ředitel KB, pan Prof. MUDr. Josef Koutecký, DrSc., a pan Tomáš Töpfer, ředitel Divadla na Fidlovačce.

Po oslavě budete svědky světové premiéry – tréninku sloního fotbalu, který naše slonice nacvičují na zahájení Mistrovství světa 2006!

Tento den zároveň proběhnou oslavy Dne dětí v Zoo Praha. Již od 10.30 poběží celý den v Divadélku Archa v dětském areálu ve spodní části zoo bohatý kulturní a soutěžní program připravený ve spolupráci s Komerční bankou, hlavním partnerem pražské zoo. Moderátoři Magdalena reifová a Petr Vacek představí kejklíře Pupu, divadlo Minor a dětské soubory. Určitě vás všechny pobaví i známý výtvarník Miloš Nesvadba.

Tiskový mluvčí Zoo Praha

Vít Kahle


zpět na článek