Dnes si dáme výborný a jednoduchý recept na těstoviny původem ze Sicílie. Má dvě výhody: že je vegetariánský, takže lehčí jídlo pro letní dny, a dává se do něj lilek, což je zelenina, která se mi velice líbí, ale nemám moc snadných receptů, kde se používá.
Dneska jsem koupila krásný, pevný lilek, tak jsem se hned po vybalení nákupu dala do vaření.
Já tohle jídlo normálně dělám ze špaget, ale může být jiný tvar, jaký máte rádi.
Na dvě porce budeme potřebovat:
Lilek nakrájíme na kostičky a posmažíme pět minut na nepřilnavé pánvi nebo hrnci.
Přidáme plechovku rajčat, lžíci vinného octa, a koření: sůl, pepř, trochu čili, oregano.
Zakryjeme a necháme vařit 15 minut.
Mezitím si postavíme vodu na špagety a dáme je taky vařit, a nastrouháme si sýr.
Po 15 nebo 20 minutách, když je omáčka s lilkem hotová, přidáme kapary, rozmělněný česnek, nakrájené bazalkové listy, přecedíme špagety a smícháme dohromady s omáčkou.
Servírujeme na talíře, posypeme sýrem, a necháme se chválit vděčnou rodinou.
Dobrou chuť!
Foto: autorka