19.3.2024 | Svátek má Josef


MLSOTNÍK: Spaghetti alla Norma

29.6.2018

Ingredience.

Dnes si dáme výborný a jednoduchý recept na těstoviny původem ze Sicílie. Má dvě výhody: že je vegetariánský, takže lehčí jídlo pro letní dny, a dává se do něj lilek, což je zelenina, která se mi velice líbí, ale nemám moc snadných receptů, kde se používá.

Dneska jsem koupila krásný, pevný lilek, tak jsem se hned po vybalení nákupu dala do vaření.

Já tohle jídlo normálně dělám ze špaget, ale může být jiný tvar, jaký máte rádi.

Lilek před smažením.

Na dvě porce budeme potřebovat:

  • 1 lilek
  • 1 konzerva rajčat
  • 200 gramů špaget
  • 100 gramů sýra pecorino nebo parmesan
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, sušené čili, oregano, čerstvá bazalka

Lilek po smažení.

Lilek nakrájíme na kostičky a posmažíme pět minut na nepřilnavé pánvi nebo hrnci.

Přidáme plechovku rajčat, lžíci vinného octa, a koření: sůl, pepř, trochu čili, oregano.

Zakryjeme a necháme vařit 15 minut.

Mezitím si postavíme vodu na špagety a dáme je taky vařit, a nastrouháme si sýr.

Hotová omáčka.

Po 15 nebo 20 minutách, když je omáčka s lilkem hotová, přidáme kapary, rozmělněný česnek, nakrájené bazalkové listy, přecedíme špagety a smícháme dohromady s omáčkou.

Servírujeme na talíře, posypeme sýrem, a necháme se chválit vděčnou rodinou.

Dobrou chuť!

Spaghetti alla Norma na talíři

Foto: autorka 

Fallen DragonKin Neviditelný pes