Pouze zelenina bez příloh, takže pro hladové to zase tak není. Ale chutná. A červené víno k tomu skutečně nic nezkazí.
Potřebujeme:
Jednotlivá množství neuvádím, záleží na tom, s kolika strávníky se počítá.
Pozor – hodně se zpeče.
Postup:
A potom:
Přikryté péci na 180 st. cca půl hodiny, poté odkrýt a ještě tak 15 min., aby směs byla křupavá.
Při podávání je možno ještě posypat sýrem (už jsem neměla) a pro efekt oblíbenými čerstvými bylinkami.
Kdyby byla potřeba sladká tečka, proč dělat nějaké těsto, stačí jen ovoce a drobenka, čili crumble.
Může to být druh ovoce jakýkoliv, i padané.
Do formy vymazané máslem a na dně s trochou strouhanky naskládat ovoce (buď půlené nebo na kousky), podle povahy trochu přisladit, u jablek i skořici, a posypat hodně drobenkou. Klasické crumble se má trochu zasypat moukou, já místo ní používám strouhané ořechy pokapané rumem.
Péci, dokud drobenka nezezlátne.
Kdo se rozhodne vyzkoušet, dobrou chuť.
Foto: autorka