4.8.2021 | Svátek má Dominik


VíP: Víkendový pokecník

11.8.2018

Jelikož je sezona okurků, okurek a oharků, tak bychom to mohli vzít doslova. Mozek zpomalený teplem rád souhlasí. Takže:

Máte rádi spíš hadovky, nebo polní? Do salátu je strouháte na tenká kolečka, nebo nahrubo? Nebo snad dokonco najemno? Přidáváte někdo do okurkového salátu estragon? A jak to chutná? Přidáváte cukr?

A co nakládané (zavařené), jaký máte nejoblíbenější recept? A co kvašáky? Přiznávám se, že nezavařuji, jen jednou až dvakrát ročně vyrobím kvašáky. A že jsou! Škoda, že jsem neměla kousek křenu, vydržely by chrupkavé déle. A riskla jsem to i bez révového nebo rybízového listí. Ale chuť je i tak náramná.

Nevím, proč se pod pojmem okurková sezona myslí něco nudného, jako by se nic nedělo. A přitom všude kvapným tempem dorůstají okurky, takže řinčí sklenice, škrabou kartáče a voní lák a všechno je to háklivé na dodržení agrotechnických lhůt.

Přeji vám co nejlepší sobotu a neděli. A pište sem o čemkoli, co vás zajímá a oč se chcete podělit. Mezi koupáním a zavařováním :-)

Lika Neviditelný pes


Grafton Recruitment Praha
VÝVOJOVÝ KONSTRUKTÉR PŘÍPRAVKŮ

Grafton Recruitment Praha
Olomoucký kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč