20.4.2024 | Svátek má Marcela


VíP: Víkendový pokecník

11.8.2018

Jelikož je sezona okurků, okurek a oharků, tak bychom to mohli vzít doslova. Mozek zpomalený teplem rád souhlasí. Takže:

Máte rádi spíš hadovky, nebo polní? Do salátu je strouháte na tenká kolečka, nebo nahrubo? Nebo snad dokonco najemno? Přidáváte někdo do okurkového salátu estragon? A jak to chutná? Přidáváte cukr?

A co nakládané (zavařené), jaký máte nejoblíbenější recept? A co kvašáky? Přiznávám se, že nezavařuji, jen jednou až dvakrát ročně vyrobím kvašáky. A že jsou! Škoda, že jsem neměla kousek křenu, vydržely by chrupkavé déle. A riskla jsem to i bez révového nebo rybízového listí. Ale chuť je i tak náramná.

Nevím, proč se pod pojmem okurková sezona myslí něco nudného, jako by se nic nedělo. A přitom všude kvapným tempem dorůstají okurky, takže řinčí sklenice, škrabou kartáče a voní lák a všechno je to háklivé na dodržení agrotechnických lhůt.

Přeji vám co nejlepší sobotu a neděli. A pište sem o čemkoli, co vás zajímá a oč se chcete podělit. Mezi koupáním a zavařováním :-)

Lika Neviditelný pes



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !